kojot92 Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 Witam. Przedstawiam Wam drugiego Mila o numerze burtowym "728", który został wykonany bezpośrednio przed "457". Model powstał z zestawu Zvezdy+ blachy Edurda+kalkomanie Montexu+własne dodatki. Malowany farbami Gunze seria H (FS34079). Nie miałem za bardzo pomysłu na brudzenie więc walnąłem dosyć mocny preshading i trochę dyma co mi się średnio podoba. Niestety jest bajzel na belkach, gondole strzeleckie UPK-23 i zbiorniki paliwa PTB-450 są w złej kolejności. Powinno być odwrotnie. Próbowałem to pozamieniać, ale klej CA trzyma i nie chce puścić. Wcale się nie dziwie bo "co kropelka sklei sklei żadna siła nie rozklei". Nie chciałem się zbytnio siłować, bo narobił bym sobie o wiele więcej roboty. To chyba tyle mojego trucia, a więc zapraszam do oglądania i komentowania. Mi-24W Zvezda 1/72 Warsztat A, również dziękuje dla Qalimara. Bez jego pomocy model miał by o wiele więcej błędów merytorycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 Łukasz przepiękne te Twoje śmiglaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 Piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chazek Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Ja tylko dodam w strachu ni bijcie ne take PTB pode skrzydłami ma ten "24" anteny na belce w rzeczywistości nie są srebrne i gumy od siłowników na Radudze powinny być czarne a nie srebrne i brak co neco od EWU przy wylotach poza tym model klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Podoba mi się i to nawet bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Dla mnie bomba ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Pomimo,ze ten oliwkowy kamuflaz uwazam za bezsesowny, model wyglada badzo fajnie. Gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Zawsze patrząc na takie wykonanie komór silnika zastanawiam się jak oni to zrobili, przecież to takie małe, potem wchodzę w okręty i już w ogóle nie mam nic do powiedzenia. Model jak dla mnie perfekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 No nie...kolejne dzieło sztuki...ale obydwa są przepiękne.....a będzie też mi-17,w tak perfekcyjnym wykonaniu?))). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 1 Października 2012 Autor Share Napisano 1 Października 2012 Witam. Dzięki wszystkim za opinię. Tak wogole Łukasz musze ci powiedziec, że temat Mi-24 w 1/72 zablokowales dla wszyskich- teraz nikt juz tu nic nie pokaze.. Kurczę, co ja narobiłem . Mam nadzieję, że będzie wręcz odwrotnie . a będzie też mi-17,w tak perfekcyjnym wykonaniu?))). Wypadałoby, a wręcz jest wskazane wykonać naszego polskiego Mi-8. Kiedy to nastąpi, nie wiem. Adam, Chazek, dzięki za wytknięcie baboli. Jestem świadom ich istnienia. To były dopiero początki z Mi-24, więc błędy musiały być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Października 2012 Share Napisano 1 Października 2012 Model fantastyczny, Adam ma rację, że wysoko podniosłeś poprzeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 No, model miodzio!! Gdzie go będziesz wystawiał co by na żywca pooglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Gratulacje, jest na czym oko zawiesić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 4 Października 2012 Autor Share Napisano 4 Października 2012 Gdzie go będziesz wystawiał co by na żywca pooglądać? Stakor1, jak na razie nie pokazywałem swoich modeli na konkursach czy imprezach modelarskich. Czemu???? Hmm...sam nie wiem, jakoś mnie do tego nie ciągnie. Największa przyczyna to chyba brak chęci i czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesko Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Nic dodac nic ująć model z klasa nawet te małe niezgodności nie przeszkadzaja, Az sie boje swojego kończyć ..... Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syciak Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 Piękny! ...podziwiam umiejętności ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 Równie udany, jak D, gratuluję. Swoja drogą w X Lotnictwie są fotki z Afganistanu i nasze Mi-24 tam operujące są naprawdę sterane, miłośnicy syfienia modeli mogliby poszaleć;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 Ano są, zdjęcia woda na młyn dla miłosników brudzenia modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo15 Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 Super!!!Coś pięknego!kleje właśnie Mi 24 ale zapewne tak fajny nie będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 Świetny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 4 Grudnia 2014 Share Napisano 4 Grudnia 2014 No to jest poważna sprawa. Pięknie zrobiony. Merytorycznie nie mam nic do powiedzenia ale warsztat igła. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Grudnia 2014 Share Napisano 5 Grudnia 2014 Pierwsze zdjęcie zabija. Nie wygląda na 72. i jest tak czysto zrobiony, że bardziej przypomina render komputerowy niż model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi