Jendrass1 Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 (edytowane) Cześć Poniżej mój najnowszy i najszybszy chyba projekt - haubica 100 mm wz 14/19 Skoda dostosowana do ciągu motorowego + jaszcz w skali 1/35. Poza Wojskiem Polskim sprzęt ten, w różnych wersjach i modyfikacjach, występował licznie w armiach Węgier, Austrii, Czech, Jugosławii, Włoch, Austro-Węgier (wcześniej), Grecji, III Rzeszy oraz ZSRR jak również państw ameryki południowej. Model haubicy nie jest niestety produkowany. Dostępna na rynku jest tylko wersja w skali 1/72. Dlatego po raz kolejny budowa "śmietnikowa". Troszkę więcej o samej haubicy tutaj: http://www.weu1918-1939.pl/artyleria/haubica/wz_14_19/departament_artylerii_haubice_14_19.html http://pl.wikipedia.org/wiki/100_mm_houfnice_vz_14/19 http://pl.wikipedia.org/wiki/Haubica_wz._1914/1919_kal._100_mm http://www.landships.freeservers.com/10cm_feldhaubitze_m14_walkaround.htm Edytowane 9 Października 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 Piękne, domyślam się że robisz w skali 1:35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 9 Października 2012 Autor Share Napisano 9 Października 2012 Piękne, domyślam się że robisz w skali 1:35. Tak Dziękuję że zwróciłeś uwagę, zdążyłem dopisać w wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 . Świetne wykonanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 Brawo. Jedno pytanie. Czy aby koła w obu pojazdach nie powinny by tego samego typu? Na zdjęciach przez ciebie pokazanych wystepują albo jako opony albo drewniane, ale nie mieszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 9 Października 2012 Autor Share Napisano 9 Października 2012 Koła będą takie same wszędzie - haubica, jaszcz, przodek (też mam zrobiony). Tymczasowo tylko jaszcz jest na szprychach dopóki nie dojdą odlewy kół pneumatycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 Cóż tu więcej pisać. Kolejny niszowy temat w twoim wykonaniu - tylko usiąść wygodnie i się przyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 Cześć Widzę że dokończyłeś. Brawo ps. lejesz czy sprzedajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 lej waść! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 11 Października 2012 Share Napisano 11 Października 2012 Tylko nie mów, że będzie strzelała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 13 Października 2012 Share Napisano 13 Października 2012 Jędruś a Ty dalej zaskakujesz/szokujesz/zazdrość wywołujesz... Oby tak dalej!!! A Jaśnie Pani Haubica piękna, oj przepiękna Ci waćpanna wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 14 Października 2012 Autor Share Napisano 14 Października 2012 Jędruś a Ty dalej zaskakujesz/szokujesz/zazdrość wywołujesz... Oby tak dalej!!! A Jaśnie Pani Haubica piękna, oj przepiękna Ci waćpanna wyszła Złośliwy - jak zwykle pieścisz moją gnuśną naturę ;) Nie jest źle, ale wiele rzeczy można jeszcze dorobić/poprawić. Troszkę zaczynam przeginać, bo zamiast iść ku końcowi co rusz dorabiam jakieś duperelki. Skala72 - strzelać nie będzie, ale wszystkie rodzaje skrzynek, pocisków i łusek już są gotowe Ad. głosy dotyczące multiplikacji to nie wiem jak będzie, póki co niewiele się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 To jedyny komentarz jaki mi przychodzi do głowy Pytanie ile czasu zajęło ci dojście do tego momentu prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 15 Października 2012 Autor Share Napisano 15 Października 2012 To jedyny komentarz jaki mi przychodzi do głowy Pytanie ile czasu zajęło ci dojście do tego momentu prac? Nie liczyłem dokładnie (a chciałem) ale ok 110-130 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 Przy lemieszu wygląda to już ekstra. Detaluj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 27 Października 2012 Autor Share Napisano 27 Października 2012 Czekam na nową dostawę nitów i biorę się za malowanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 19 Listopada 2012 Autor Share Napisano 19 Listopada 2012 Cześć ! Od razu przepraszam za jakość zdjęć, w weekend zrobię normalną serię przy dziennym świetle, dziś tylko poglądowo. Jest kilka miejsc dla drobnych poprawek ale szczęśliwie nie ma wielkiej tragedii. Kola przemalowałem na czarno na szybko, docelowe będą ładniejsze. Dalsze techniki - washe itp najpierw muszę poćwiczyć na trupie jagdpantery. Szkoda by było zmitrężyć cały wysiłek włożony w Skodę za grubą warstwą sidoluxu ;) Jakiś czas temu kupiłem pół ogrodu botanicznego totrawionych liści/gałęzi - kasztanowca, lipy, dębu ... Zastanawiam się czy ostatecznie lekko nie przyozdobić Skody kilkoma gałązkami: W tym duchu, ale może nie aż tak przesadnie. Zastna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 Jędrek pomalowałeś nie wierze jestem dumny z Ciebie co do liści to chyba nie po to się uprawia scratch żeby później wszystko zakryć? Moim zdaniem pomysł z ukryciem armatki chybiony i pytanie kiedy będę miał taką na półce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 Jakim aero i jaką dyszą nakładałeś zielony i brązowy? maskowałeś model? Mieszałeś kolory naniesione na model czy działałeś gotowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 Jendrek szkoda ze nie maskowałeś plasteliną,dla mnie za bardzo rozmyte przejscia a tak to wyglada extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 Cześć. Świetny warsztat i piękna armatka. Mogłyś powiedzieć jakich kolorów użyłeś do pomalowania polskiego kamo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 a teraz zaklinam Cię - sido i wash... poza tym cudeńko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 Pięknie Jędruś, pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Malowanie extra a przejscia kolorow w sam raz. Z tymi konarami to zeczywiscie nie przesadzaj..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi