Markuz Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 Witam. Po ponad rocznej przeprawie z wytworem firmy Mirage Hobby nadszedł czas na galerię. Do budowy wykorzystałem dodatki w postaci: aluminiowa lufa, gąsienice friulmodel, zestaw blaszek Aber, nity MasterClub oraz poro własnych elementów. Model nie jest może wykonany super idealnie, jest kilka niedociągnięć a wy znajdziecie na pewno jeszcze kilka których nie zauważyłem. Myślę jednak, że po takiej zaprawie następna siódemka wyjdzie mi całkiem przyzwoicie. Chciałbym wszystkim którzy obserwowali mój warsztat serdecznie podziękować za doping i dobre rady. Oto kilka zdjęć miłego oglądania. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 Piękny i ładnie "leży" na podstawce. Gratuluję cierpliwości i zapału do tego modelu. Podstawka oklejona jest patyczkami po lodach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 22 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2013 Dzięki. Na oklejenie podstawki zużyłem około 3 metrów listewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 No bardzo fajnie wykonany 7TP a jaką ma prezencję podstaweczka też miło wykonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Marcin, Śledziłem twój warsztat i wiem ile pracy włożyłeś w ten model. Wiele elementów które wykonałeś jest teraz niewidocznych, ale wiem że tam są. Jak dla mnie jest to jeden z najpiękniejszych modeli jakie się tu na forum pojawiły, a jeżeli kiedyś wystarczy mi odwagi aby zabrać się za mojego, to będę się miał na czym wzorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Sukces! Winszuję! A podstawa - 100% realizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Taki ładny 7TP, polska duma, a w avatarze autora sierp i młot. Nieładnie! Wracając do modelu. Obserwowałem Twój warsztat i faktycznie wyciągnąłeś z niego i dodałeś wszystko co możliwe. Malowanie również eleganckie. Ładnie dobrane kolory. Według mojego gustu model troszkę za czysty, ale wykonanie bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Piękny polski 7TP. Dawno nie widziałem tego modelu tak świetnie wykonanego. Winszuję. Tak na marginesie. Trawa i drzewko jakiej firmy jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 zarówno model jak i podstawka porostu super gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Bardzo elegancko sklejony i pomalowany ,super i z wyczuciem ubrudzony . podglądałem warsztat sporo pracy w niego włożyłeś ,gratuję pięknego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Bardzo ładna "7". Będą nastepne Poloniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Piękny polski 7TP. Dawno nie widziałem tego modelu tak świetnie wykonanego. Winszuję.Tak na marginesie. Trawa i drzewko jakiej firmy jeśli można wiedzieć? Krzaki wykonane własnoręcznie z cienkiego drutu i obsypane listowiem firmy NOCH. Trawa to mata firmy Polak Jarek - oczywiście że będą już zbieram materiały na następny projekt z serii WP1939 Edytowane 23 Stycznia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Dzięki Markuz za odpowiedź. A trawa jakiej firmy bo wygląda świetnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek57 Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Fajny modelik, ciekawa podstawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Jarek - oczywiście że będą już zbieram materiały na następny projekt z serii WP1939 TKS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Bardzo piękny model oraz podstawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Po prostu piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 7 wyszła bardzo fajnie. Tak jak niektórzy czuję pewien niedosyt w śladach eksploatacji i brudzeniu. Chociaż przy podwoziu mogłeś Marcin troszkę mocniej podziałać. Ale może to tylko moje "zboczenie". Poza tym naprawdę bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Znając mityczny wyrób Mirage, gratulacje za piękny model. Ja bym go jeszcze troszeczkę przykurzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 23 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2013 Dziękuję wszystkim za komentarze. Jarek - oczywiście że będą już zbieram materiały na następny projekt z serii WP1939 TKS? Tak, następny na warsztat trafił TKS Jeśli chodzi o brudzenie to nie chciałem go zbyt mocno męczyć żeby było cokolwiek widać. Wanna moim zdaniem jest wystarczająco przykurzona choć może nie widać tego na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 brawa za temat i wykonanie. też odczuwam niedosyt efekciarstwa (mocniejszy wash, farby olejne) ale to takie gusta i guściki, po prostu piekny model bardzo ładnego pojazdu. czekam na TKSa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amras Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 28 Sierpnia 2017 Share Napisano 28 Sierpnia 2017 Pozno ale szczerze. Model i podstawka wyszly rewelacyjnie! pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Sierpnia 2017 Share Napisano 30 Sierpnia 2017 Masz cierpliwość! Model mirage to kompletny szajs. Poradziłeś sobie świetnie podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 Świetny model. Gratuluję! Sam swego czasu zrobiłem 7tp wersję 2 wierzową i wiem ile czasu i pracy on wymaga. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi