moralezz Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 Witam. Model skończony (nareszcie - bo miał to być "szybki numerek"), chociaż pod koniec prac omal nie wylądował w koszu. Był dla mnie takim trochę wyzwaniem, bo sklejać po raz drugi model już wcześniej sklejony (i to przez kogoś innego) to chyba drugi raz się nie podejmę (aczkolwiek jak patrzę na mój pierwszy plastik - F-16 z Mastercrafta - to mnie kusi czy i jego nie wykąpać w krecie ). Na podstawce wygląda prawie jak pomnik przed wjazdem do 23. BLT . Kilka zdjęć: I na zakończenie taki mały kolaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 Robi wrażenie. Piękna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pancho Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 Nooooooooo ten kolaż to Ci wyszedł perfekcyjnie Piękna robota, tym bardziej, że "z odzysku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 Bajka! Bierz się teraz za 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 popieram Younga dawaj "21" Piekny Fulcrum Ci wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Mazur Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 Cud, miód, malina Gratulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 Niesamowita metamorfoza - model świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 1 Lutego 2013 Share Napisano 1 Lutego 2013 I to byłoby na tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drzemi Napisano 1 Lutego 2013 Share Napisano 1 Lutego 2013 Super się prezentuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Lutego 2013 Share Napisano 1 Lutego 2013 Jak na wskrzeszanie starocia wyszło nad wyraz dobrze. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 1 Lutego 2013 Share Napisano 1 Lutego 2013 No i bajera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 1 Lutego 2013 Autor Share Napisano 1 Lutego 2013 Bierz się teraz za 21 popieram Younga dawaj "21" Jutro startuje z BIS-em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 Robi wrazenie, to on powinien byc w Super Modelu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 Robi wrazenie, to on powinien byc w Super Modelu! tzn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toyo Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 Pierwszy MiG, który wygląda jak... MiG. Mam tu na myśli niemal doskonałe oddanie śladów eksploatacji i podziłu linii. Kiedyś wpadło mi w ręce czasopismo z MiG-29UB n/b 15, ale we współczesnym malowaniu, przedstawiony model wyglądał jak umaczany w smole i byle jak otarty jakimiś pakułami. Śledząc tu różne dyskusje odnośnie "preszajdingu", wiem, że ma to podkreślić bryłę, utrójwymiarowić model i jego kształty, jednak ta granica pomiędzy uzyskaniem tego efektu, a zrobieniem "potworka-brudaska" jest bardzo cienka. Moje gratulacje, patrząc na ten model widzę oryginał tak jak go pamiętam, bo tak wyglądał, szczególnie widać to na tym "z powietrza", jako żywo, aż ręka sama prosi się o lekkie podciągnięcie, bo taka projekcja w szyku wskazuje, że prowadzony jest za nisko. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 Super! Gratuluję szczerze. Jeśli chodzi o 'odgrzewanie kotletów' to jest trudna sztuka, odsapniesz sobie i pewnie Ci się jeszcze przytrafi. Nie żebym Cię namawiał ale pierwszy model, to pewnego rodzaju symbol, nie wyrzuca się żeby nie wiem jaki gniot był. Powiem tak, ja swój odświeżyłem... powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 Robi wrazenie, to on powinien byc w Super Modelu! tzn? Przeciez po polsku napisalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 I tak ma być. Jest cieniowanie, jest charakter. Bardzo mi się podoba. Ale to zdjęcie na tle nieba to chyba "fake" bo MiG nie kopci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 Robi wrazenie, to on powinien byc w Super Modelu! tzn? Przeciez po polsku napisalem. moze i po polsku ale mało jasno ,nie kazdy Syf Modela czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 Ja np nie czytam, ale z drugiej strony nie każdy czyta Modelworka. A maszyna jak prawdziwa . (yyy to znaczy model ) Pozdrawiam, JK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Tyż mi się bardzo podoba Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 4 Lutego 2013 Autor Share Napisano 4 Lutego 2013 Dzięki wszystkim za pozytywne przyjęcie tego modelu. Miło mi, że się Wam podoba . W niedalekiej przyszłości będę chciał zbudować kolejnego Fulcruma, tym razem w wersji jednomiejscowej i w kamuflażu bardziej na czasie (oczywiście z szachownicami). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 moralezz mam pytanie... Malowanie bylo bez nanoszenia wczesniej oznaczen czeskich? Ja zamierzam wykonac dwa ex czeskie MiGi jeden wlasnie 28 a drugi 77 z tym ze najpierw chce po wykonaniu kamuflarzu naniesc oryginalne czeskie oznaczenia z zestawu Eduarda a pozniej je zamalowac... Mam nadzieje ze da to efekt jak na oryginale ze jak pod odpowiednim kontem jak sie spojrzy oznaczenia czeskie beda sie przebijac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2013 moralezz mam pytanie... Malowanie bylo bez nanoszenia wczesniej oznaczen czeskich? Ja zamierzam wykonac dwa ex czeskie MiGi jeden wlasnie 28 a drugi 77 z tym ze najpierw chce po wykonaniu kamuflarzu naniesc oryginalne czeskie oznaczenia z zestawu Eduarda a pozniej je zamalowac... Mam nadzieje ze da to efekt jak na oryginale ze jak pod odpowiednim kontem jak sie spojrzy oznaczenia czeskie beda sie przebijac... Malowałem bez oznaczeń czeskich - chciałbym zobaczyć efekt Twojego pomysłu, czy faktycznie po zamalowaniu kalek będą one delikatnie przebijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 moralezz mam pytanie... Malowanie bylo bez nanoszenia wczesniej oznaczen czeskich? Ja zamierzam wykonac dwa ex czeskie MiGi jeden wlasnie 28 a drugi 77 z tym ze najpierw chce po wykonaniu kamuflarzu naniesc oryginalne czeskie oznaczenia z zestawu Eduarda a pozniej je zamalowac... Mam nadzieje ze da to efekt jak na oryginale ze jak pod odpowiednim kontem jak sie spojrzy oznaczenia czeskie beda sie przebijac... Malowałem bez oznaczeń czeskich - chciałbym zobaczyć efekt Twojego pomysłu, czy faktycznie po zamalowaniu kalek będą one delikatnie przebijać. Jak uda mi sie go zrobic to napewno zamieszcze fotki... Ale narazie jestem na etapie budowy MiGa-21 US z zestawu Trumpetera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi