moralezz Napisano 16 Lutego 2013 Autor Share Napisano 16 Lutego 2013 Dzięki Babcia! Takich zdjęć mi brakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Super,oby jak najwięcej Migów.Czy Edek wypuści kiedyś Miga 21F-13 Plus kalki Jugosławi,Rumunii,Węgier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 25 Lutego 2013 Autor Share Napisano 25 Lutego 2013 Niewielka aktualizacja (czasu jak na lekarstwo ostatnio...) - właściwie wszystko przygotowane żeby zamknąć kadłub (mam zamiar zrobić to jutro): Zacząłem równierz podchody do koloru bazowego - na razie próbowałem Alclad polished aluminum. Koncepcje miałem różne - kłaść na biały podkład, bez podkładu na goły plastik i tak jak proponuje producent - na czarny połysk. Generalnie metoda nr 3 daje najlepsze efekty. Nie miałem podkładu dedykowanego, ani żadnego olejnego czarnego błyszczącego więc prysnąłem tym, co miałem pod ręką - Pactrą: Nawet jestem zadowolony z uzyskanego efektu, więc nic więcej już nie będę kombinował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 Ciekawy warsztat Mam jednak wrażenie, że zbiornik wygląda jak iglica aerografu. Chyba ten połysk za duży jak na nasze MiG-i. Rozważ ewentualną zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 kurde ale to wyglada jak polerowane aluminium tutaj masz temat jak Arek rozkminiał kolory naszych rur a kolory alcladów viewtopic.php?f=63&t=33499 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 25 Lutego 2013 Autor Share Napisano 25 Lutego 2013 Mam jednak wrażenie, że zbiornik wygląda jak iglica aerografu. Chyba ten połysk za duży jak na nasze MiG-i. Rozważ ewentualną zmianę. kurde ale to wyglada jak polerowane aluminium tutaj masz temat jak Arek rozkminiał kolory naszych rur a kolory alcladów viewtopic.php?f=63&t=33499 Patrz - a miałem najpierw w ręku white aluminium Dzięki za tego linka Robert - rozwiał wszelkie wątpliwości odnośnie tego czym malować (zaznaczam, że w moim modelarskim od ręki to co by mi w miare pasowało mam tylko te alclady, dlatego na nie się zdecydowałem). Jutro wymienię polerowane alu na białe. Nie wiem jeszcze jak tak pomalowany model wyglądałby po położeniu sido i washa, ale generalnie nie bedę już kombinował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 10 Marca 2013 Autor Share Napisano 10 Marca 2013 Coś tam drgnęło... Kadłub zamknięty, garb ze statecznikiem pionowym przyklejony, wnęki podwozia gotowe - wszystko teraz do złożenia w całość: Po wklejeniu kokpitu i złożeniu w całość, jestem nawet zadowolony - wygląda przyzwoicie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 14 Marca 2013 Share Napisano 14 Marca 2013 Bardzo fajnie. Czekamy na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 26 Marca 2013 Autor Share Napisano 26 Marca 2013 Update: Zrobiłem sobie blaszke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 26 Marca 2013 Share Napisano 26 Marca 2013 jest moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 27 Marca 2013 Autor Share Napisano 27 Marca 2013 Czy ktoś może dysponuje lepszymi zdjęciami, albo może szkicem takiego malowania zbiornika PTB-490: Chciałbym w swoim MiG-u tak właśnie go pomalować, więc będę wdzięczny za każdą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Czy mnie oczy nie mylą, czy zastosowałeś stałą część owiewki tą z prostokątnymi szybami bocznymi? Jeśli tak, jest to błąd ponieważ 8705 akurat posiadał standardową z zaokrąglonymi szybami. Peryskop też wygląda na niewłaściwy, Bisy miały ten "ścięty", ale to akurat jest błąd instrukcji. http://galeria.aviateam.pl/photo/1580 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Czy mnie oczy nie mylą, czy zastosowałeś stałą część owiewki tą z prostokątnymi szybami bocznymi? Jeśli tak, jest to błąd ponieważ 8705 akurat posiadał standardową z zaokrąglonymi szybami. Peryskop też wygląda na niewłaściwy, Bisy miały ten "ścięty", ale to akurat jest błąd instrukcji.http://galeria.aviateam.pl/photo/1580 To mnie teraz dobiłeś ... Peryskop poprawię, bo nawet nie zwróciłem uwagi, ale z owiewką już pozamiatane... Najwyżej zrobię 0880. Z tym wiatrochronem to się faktycznie zakręciłem (chociaż pamiętałem że BIS miał je różne) - za dużo zdjęć, za mało patrzenia w instrukcje i wyszło... Tak już mam, że wszystko składam po swojemu, nieczęsto zaglądając do instrukcji (modele, meble itp.) Po malowaniu: Zrobić porządne zdjęcie metalizerom - bezcenne (ja nie potrafie). Oczywiście czekam na wszelkie uwagi i sugestie, co by można było jeszcze ewentualnie wprowadzić jakieś poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Teraz to nieźle pocisnąłeś Fajny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Cześć. Podglądam sobie twój warsztat i jeśli jest jeszcze szansa to spróbuj wygasić może trochę te jak dla mnie te zbyt kontrastowe luki (ciemny metalizer). Tak samo rozjaśnienia na poszyciu wyszły chyba zbyt punktowe - momentami jest muchomorek. Sam zrobiłem podobne błędy i wiem że nie jest to takie proste zrobić zróżnicowanie poszycia bez przesadyzmu. Na tym etapie można to jeszcze trochę rozmyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Jakiego koloru użyłeś na stożku? Wiem że było trochę problemów z wybraniem odpowiedniego odcienia a twój wydaje się bardzo trafiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Świetnie to wyglada...rewelacyjnie sobie z nim poradziłeś...u mnie czeka również w kolejce Bis-ik więc Twój warsztat przyjmę jako debre korepetycje z popełniania tego MiG-a ...super czekam na dalsze etapy...i już się nie moge doczekac finału... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 21 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Cześć. Podglądam sobie twój warsztat i jeśli jest jeszcze szansa to spróbuj wygasić może trochę te jak dla mnie te zbyt kontrastowe luki (ciemny metalizer).Tak samo rozjaśnienia na poszyciu wyszły chyba zbyt punktowe - momentami jest muchomorek. Sam zrobiłem podobne błędy i wiem że nie jest to takie proste zrobić zróżnicowanie poszycia bez przesadyzmu. Na tym etapie można to jeszcze trochę rozmyć. Mam na dzieje, że po washu i innych końcowych zabiegach wszystko to jakoś fajnie się stonuje. Jakiego koloru użyłeś na stożku? Wiem że było trochę problemów z wybraniem odpowiedniego odcienia a twój wydaje się bardzo trafiony. Humbrol 2 Świetnie to wyglada...rewelacyjnie sobie z nim poradziłeś...u mnie czeka również w kolejce Bis-ik więc Twój warsztat przyjmę jako debre korepetycje z popełniania tego MiG-a ...super czekam na dalsze etapy...i już się nie moge doczekac finału... Dzięki Model praktycznie sam się składa, wszystko bardzo fajnie ze sobą spasowane dlatego budowa BIS-a z tego zestawu to przyjemność. Tymczasem położyłem pierwsze kalki - największe, a zarazem najważniejsze. Zostałem przy numerze bocznym 8705 chociaż young słusznie wytknął mi babola z wiatrochronem. Chciałem jeszcze ratować się zmianą nr na 0880 ale byłby problem z kalkami i godłami, więc dałem sobie spokój. Po prostu będę traktował ten model jak zabawkę, a nie w miare wiarygodną replikę oryginału... Elementy konfiguracji "piknikowej" - 4x R-60 i 2x R-3R: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Moralezz, jeszcze machnij na srebrno żyrolotki, czyli srebrne końcówki stabilizatorów R-3R ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2013 O widzisz! Nie zauważyłem. Oczywiście poprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Pięknie wygląda. Ale wydaje mi się, że na prawym stateczniku Indianin lekko zjechał ze swojej pozycji Jakimi farbami malowałeś Ołówka, bo ten kolor zacnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2013 To godło z prawej strony faktycznie delikatnie zjechało - zobaczyłem to dopiero po fakcie. Ma ktoś może pomysł jak to skorygować? Czy jest możliwość w miarę bezpiecznego ponownego przesunięcia położonej już kalkomanii? A modelik malowałem Alcladem White Aluminium - jak dla mnie rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 A ja mam dylemat czym pomalowac "swojego" 21-go tylko ze w skali 1/32 i robie wersje US... W ofercie znalazlem jeszcze Alclad polish aluminium i duraluminium... Zastanawiam sie co wybrac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi