Robert Ostrowski Napisano 24 Lutego 2013 Autor Share Napisano 24 Lutego 2013 Powiem Ci ze jak otworzyłem puche to tez miałem takie wrażenie ze jest oliwkowa bardziej jak zielona ,ale ja sie na takie cos nie spinam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Bo były jakieś zmiany w kolorystyce, pomijając wprowadzenie szarego w miejsce brązu. Może ktoś rozjaśnić to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Nie było zmian w odcieniu DG. To bardziej typowy temat dla malowań zza oceanu, RAF był stabilny w swoich kolorach. Owszem zmieniono rodzaj farb wprowadzając lakiery syntetyczne, ale odcień pozostał bez zmian. Szczególnie, że niektóre elementy dalej były malowane celulozowymi farbami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Więc jak się ma DG z GS do oryginału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Nie wiem, nie znam farb Gunze poza metalikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 ...to linia wykreslona ołówkiem podmaluje jeszcze Proponuję to samo zrobić na bocznym - lewym panelu silnika, na kadłubie za panelem radia, a na stateczniku pionowym i sterze kierunku po obu stronach. Tam wszędzie widać ołówek. Ogólnie, to lakiery wydają się położone jakby warstwą wstępną, bo w wielu miejscach przebija podkład. Granice kolorów są niekiedy z jasno szarą "dylatacją". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 To jest taka nowa moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Lutego 2013 Autor Share Napisano 25 Lutego 2013 To jest taka nowa moda. To opowiedz cos o tej nowomodzie kolegom ,bom sam ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 A co tu dużo gadać? Od pewnego czasu zauważam na forum rosnącą popularność tej techniki, więc chyba można mówić o modzie. Nie wiem tylko, co Cię tak zaciekawiło, skoro tą technikę stosujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Lutego 2013 Autor Share Napisano 25 Lutego 2013 zaciekawiło bo nie wiem o jakiej modzie mowisz o ołówku czy niedomalowanych fragmentach z przebijajacym podkłedem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 lakiery wydają się położone jakby warstwą wstępną Bo chyba tak jest, czyż nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 Aha, czyli to jeszcze nie jest ostatnia warstwa farby? Zmyliło mnie to ściągnięte maskowanie. Masz jakiś patent na zamaskowanie po tych samych liniach, czy będziesz poprawiał z ręki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Lutego 2013 Autor Share Napisano 25 Lutego 2013 Aha, czyli to jeszcze nie jest ostatnia warstwa farby? Zmyliło mnie to ściągnięte maskowanie. Masz jakiś patent na zamaskowanie po tych samych liniach, czy będziesz poprawiał z ręki? gdzies napiałem ze bede poprawial malowanie i nakładał kolejna warstwe bo mi nie wyszło albo ze mi sie nie podoba napiaslem ze poprawie w miejscach gdzie wylazl ołówek :na st. p. i tylko czesc ruchoma oraz bok silnika reszte przykryja kalki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 gdzies napiałem ze bede poprawial malowanie i nakładał kolejna warstwe bo mi nie wyszło albo ze mi sie nie podoba Och, Don Roberto, pozbawiłeś tak szerokie grono fanów złudzeń i nadziei... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 Zupełnie już nie rozumiem Robert o co Ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 25 Lutego 2013 Autor Share Napisano 25 Lutego 2013 Zupełnie już nie rozumiem Robert o co Ci chodzi. No ja Tobie tez ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Lutego 2013 Autor Share Napisano 28 Lutego 2013 Po obejrzeniu kilku ostatnich galerii Roberta zabawna jest ta troska o jego model. Gloss Gunze i okalkowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 28 Lutego 2013 Share Napisano 28 Lutego 2013 Robercie, rozumiem, że bez problemów z kalkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Lutego 2013 Autor Share Napisano 28 Lutego 2013 Robercie, rozumiem, że bez problemów z kalkami? problemy były ,te czarne linie oczywiscie sie porwały ,same kalki wygladaja na mega cieniutke niestety nie chca sie układac w linie ,wylałem sporo sola ,po kilkanascie razy na jeden element w dwóch przypadkach uzyłem zmywacza wamodu i tez nie ma rewelacji Nieuwaga, czy celowe działanie? Mam foty gdzie kolor szary z góry jest wyraznie jasniejszy od tego z dołu ,ja pomalowałem go w/g swojego uznania ,wiec działanie jak najbardziej celowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 28 Lutego 2013 Share Napisano 28 Lutego 2013 Techmod... też na "te", jak Trumpeter;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Marca 2013 Autor Share Napisano 2 Marca 2013 lusterko poprawione /zmniejszone/ i łotering,jak cos nie teges to moge jeszcze zmyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pancho Napisano 2 Marca 2013 Share Napisano 2 Marca 2013 Jak dla mnie bomba, nic dodać nic ująć - spit prezentuje się pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 2 Marca 2013 Share Napisano 2 Marca 2013 Jakimś cudem przegapiłem Twój warsztat:/ Bardzo dobrze na razie wszystko wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 Nie wim jak tam koledzy z lotnictwa sądzą, ale dla mnie to malowanie to jest mistrzostwo świata. Bardzo pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 5 Marca 2013 Share Napisano 5 Marca 2013 Rozkład plam nie jest niestety starannie odtworzony, pas na ogonie za wąski i za blisko usterzenie, litery dywizjonowe za wysoko, kokardy na kadłubie przesunięte do tyłu, kokardy na spodzie płata też nie leżą na swoim miejscu, wylot łusek na karabiny, których nie było powinien być zaślepiony, linia na pokrywie silnika nie zaszpachlowana. Miałeś zdjęcia i nie widać, żebyś z nich korzystał. Szkoda, bo model byłby jeszcze fajniejszy, bardzo małym nakładem sił. Z błędów zestawu, które teraz rażą wymienię tylko osłony luf armatek, które zupełnie nie przypominają tych z Mk.IX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi