Rack Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Błotniki i filtry mają na tym ostanim zdjęciu nieco inny odcień niż płyta tylna, stąd pewnie zapytanie Kolegi Szym0ngl. Zapewne to złudzenie optyczne spowodowane oświetleniem i właściwościami aparatu, tak przypuszczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Masz rację, że błotniki i filtry mają inny odcień. Bo wtedy były jeszcze nie pomalowane, świeżo doklejone - goły plastik/polistyren Spójrz na późniejsze fotki. Są przynajmniej dwie aktualizacje tylnej płyty po tym zdjęciu (z wydechami) kilka stron wcześniej, umieszczone na forum. Ale fakt faktem światło płata figle i na niektórych zdjęciach to widać... fotki robię komórką Samsung SII Galaxy, ponieważ nie chce mi się za za każdym razem wyciągać lustrzanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 13 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Poszło trochę korekt, trochę dobrudzony olejnymi, na razie bez kalek - częściowo z narzędziami, włazy zamontowane na stałe i w dalszym ciągu bez podwozia. W każdym razie prace nad pierwszakiem idą do przodu. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Kalki kładz przed brudzeniem i zmien kolor narzędzi i osłony z gąsienic ;) Proponuje gun metal + black o do gąsienic jeszcze dodatek w postaci jakiegoś brązu i rdzy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Marcinie liny i metalowe części narzędzi najprościej zrobić czarnym i potem delikatnie, suchym pędzlem przetrzeć srebrnym, a na to jeszcze wash. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 13 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Przydatna informacja na przyszłość. Póki co, pozostaje mi to co doklejone już w jakiś sposób przyciemnić. Narzędzia i liny są doklejone CA. Gąsienica wyjmowalna trzyma się na przednim zaczepie Pomyślę jutro co dalej z tym robić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Pobawiłem się dziś trochę linami, narzędziami, gąskami. Lepiej? Jakieś cenne uwagi? created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Liny nadal się świecą, obejmy klocka powinny być koloru kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Liny nie świecą, mają kolor zbliżony do tego z gąsienic - to kwestia lampy błyskowej. Zaraz postaram się zrobić lepsze zdjęcie lustrzanką, choć jedno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Seba, mniej więcej tak to wygląda, bez lampy błyskowej, przy w miarę równym świetle. Liny nie świecą, one odbijają światło jak się włącza lampa błyskowa. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Pierwsze podejście do kalek nieudane :( Nigdy tego nie robiłem. Duży krzyż bałkański przeznaczony na burtę się zawinął, i przy próbie odwinięcia poszedł w strzępy nie do odzyskania. Został więc tylko jeden - pójdzie na rezerwe do mojego złomu modelarskiego, który zacznie się powoli zbierać... Chyba więc pozostaje spróbować użyć krzyży wieżowych, tych mniejszych - na burty. Te w zestawie są aż cztery, w ostateczności dokupię nowy zestaw kalek wodnych do tygrysa, jeśli wszystkie krzyże i/lub numery wozu zniszczę. Niestety trzeba się na czymś uczyć. Drugie podejście jutro. Hamilkar, Seb, czy może ktoś jeszcze śledzący aktywnie ten wątek - może napiszecie coś więcej na temat techniki kładzenia kalek? Pozdrawiam. Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 viewtopic.php?f=104&t=22731 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 krzyż bałkański Belkowy, nie bałkański Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 20 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Sugerowałem się 'domowym tłumaczeniem' zwrotu Balken Kreutz Kalki siadły, strata jednej sztuki - reszta poszła bez problemów. Teraz przed sido muszę pomyśleć jak zrobić obicia To będzie ostra jazda coś czuję, tym bardziej, że nie bardzo wiem jak się do tego zabrać, ale... Pokombinuję. Seb - obicia klocka zostawiam już jak są. Być może załoga straciła podczas walki obicia, i były dorabiane w jakimś ruskim warsztacie? Kto wie Kto wie Pozdrawiam. Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 Żyjesz ty tam ? :P Z niecierpliwościa czekam na koncowe efekty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 25 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2013 Pewnie jutro wezmę się za obicia. W międzyczasie składam Tamiya Pz III L kit nr. 35215 Ale nie zakładałem warsztatu. Na razie mam wannę prawie ukończoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 26 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2013 Kilka fotek z kalkami. Lampa błyskowa S2 Galaxy trochę przekłamuje. created by picasa2html.com Pozdrawiam. Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 26 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2013 Próba zrobienia obić na przodzie przy pomocy gąbki (korekty pędzlem później). Na tę chwilę sam przód - płyta pancerza bez wieży) - tak że pierwsze podejście za mną. created by picasa2html.com Mam nadzieję, że nie wyszło tragicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 Nic nie widac :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 26 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2013 Kliknąć na zdjęcie - otworzy się w oknie i powiększyć scrollem na myszce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 Nic z tego za ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 28 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) Na tę chwilę przednia płyta i kawałek wieży zrobione. Sam nie wiem, mam mieszane uczucia chociaż jest chyba nie najgorzej jak na pierwszy raz. created by picasa2html.com 18:14 - Lewa strona płyty skorygowana(nie ujęte na fotce), trochę mniej odpadającej farby na lewo od km'a. Zdjęcie ma charakter podglądowy, poprawki będą. Jedynie o co chodzi, to czy mniej więcej dobrze to wychodzi i podąża w dobrym kierunku - wszak nigdy tego nie robiłem. Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Kwietnia 2013 Share Napisano 28 Kwietnia 2013 Jak na moje skromne zdanie trochę za mocno poobijany. Ale obicia to trudna sprawa i trenować trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 28 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2013 Ja się tego uczę on live, na tym tygrysku. Jest sponiewierany, tak w sumie chciałem by był. Następnego zrobię mniej podrapanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 28 Kwietnia 2013 Share Napisano 28 Kwietnia 2013 A ja się przyczepie nie ilości a wielkości Spróbuj zrobić drobniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi