marioba Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 Witam! Lifecolor UA 230 desert pink I tyle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen75 Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 Desert pink jest dość charakterystycznym kolorem i jakkolwiek wygląda to diwnie, to na pewno to nie jest yellow w takim germańskim rozumieniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 Koledzy wyżej mają rację Czekam z niecierpliwością na malowanie no i brawa za piękną i czystą blacharkę Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 6 Maja 2013 Autor Share Napisano 6 Maja 2013 Dzięki wielkie . Wiedziałem,że instrukcja się myli ale nie,że aż tak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dei Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 Ilustracja pochodzi z ksiazki Dennis Oliver ,,British sherman tank ''i przedstawia Shermana maj Allana Granta z okresu walk na Sycyli lipiec 1943 ,a to oznacza iz schemat malowania to Light Mud oraz Black SCC14 lub w zastepstwie Dark Green SCC 6A lub Olive Green SCC 7.Zostalo wprowadzone rozkazem z 10 kwietnia 1943 roku.Desert Pink to Afryka Polnocna 1942-43.Jesli chodzi o dobor farb ,to na stronie mafva.org znajdziesz artykul Mike Starmer poswiecony temu tematowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dei Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 Przepraszam! Bledny adres ,powinno byc mafva.net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 9 Maja 2013 Autor Share Napisano 9 Maja 2013 Dzięki wielkie. Zgodnie z radamia kolegi Vis'a i Dei model będzie malowany na kolor light mud (taki na jaki malowano shermany lądujące na Sycylii). Dotarły sotatnie dodatki. Więcej chyba nie przewiduję. Pozostało dopieścić kilka miejsc (kończę browninga m2) i mogę podkładować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Smakowicie ten Sherman wygląda, a te tobołki Nie każ już dłużej czekać na to malowanie Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Bardzo ładnie wyszło, baza pod malunki świetna. Jedyne co wg mnie psuje poziom detalu to ten plastikowy celownik przy kopółce dowódcy, nie chcesz go zastąpić jakimś fototrawionym? Swoją droga ładne parę groszy poszło na te tobołki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 To żeś Pan zaszalał z tymi zakupami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Też czekam na malowanie, bo jeżeli chodzi o wykonanie to mi się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Zakupy przednie! Dobrze, że psłuchałeś Visa z tymi kolorami. Oj, ja kiedyś też chciałbym zrobić tak ładnie Shermana z Włoch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 11 Maja 2013 Autor Share Napisano 11 Maja 2013 Dzięki wielkie . Zakupy - no zaszalałem . Chcieliście kolor to jest - szary podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Model na tym etapie wyglada rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 Maluj, maluj, bo mnie ciekawi jak ci ten kolorek wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 Jakiego podkładu użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 14 Maja 2013 Autor Share Napisano 14 Maja 2013 Dzięki . Podkład to surfacer kładziony z aero. Light mud mieszany samodzielnie w proporcjach podanych przez kolegę Vis'a. Kolorek jasny więc cieniować już więcej chyba nie będę,choć może jeszcze punktowo porozjaśniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 Baza bardzo ładnie pryśnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 18 Maja 2013 Autor Share Napisano 18 Maja 2013 Dzięki Piotrze. Kamo położone na wieżę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 Fajnie to wychodzi, jedziesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 Ja pierdziu, coraz ładniej... Cieniowanie miodziowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 Lodzio-miodzio. Z czego masz to maskowanie - white tac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 19 Maja 2013 Autor Share Napisano 19 Maja 2013 Dzięki. Maskowanie to plastelina szkolna za 1,5zł 6 kolorów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 Dzięki. Maskowanie to plastelina szkolna za 1,5zł 6 kolorów . Nie zostawiła tłustych plam ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 Ja też maskowałem plasteliną i dobrze mi się pracowało. Co do tłustych plam, to ja używałem tej plasteliny z empika i tłustych plam nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi