rhinoceros Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Na razie idziesz w dobrą stronę... (nie piszę o merytorycznej stronie modelu- tylko o warsztacie...) Podoba się! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 O jakoś przegapiłem. Malowanie idzie w dobrym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 23 Września 2013 Autor Share Napisano 23 Września 2013 Sherman powoli się maluje, chyba koniec prac z olejami. Firefly będzie w kurzowym klimacie, dlatego takie kolory zacieków itp. Na bokach wanny zacząłem działać z kurzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 Fajnie się prezentuje, całe szczęście, że nie zrobiłeś masakry obiciowej i spokojnie podszedłeś do exploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 Bardzo fajny wózek - jak dotąd świetnie i czekam na kolejnego pięknie skończonego "Polaka" w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 27 Września 2013 Autor Share Napisano 27 Września 2013 Cieszę się, że moja praca się podoba Działam sobie powoli z pigmentami, na razie jedna strona. Co o tym myślicie, bo ja szczerze mówiąc mam mieszane uczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 Prezentuję się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 Na moim miejscu pobrudził bym jeszcze wózki jezdne , a co do modelu to wygląda bardzo dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 Mnie się bardzo podoba takie upaćkanie, tak jak przedmówca uważam, że wózkom by się trochę błocka przydało, ale tylko z dołu bo od góry widać przypruszenie piachem spadającym z gąsienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 Model fajnie wykonany. Tak jak wspomnieli Kamil1990 i Desaxe, wózki powinny być przybłocone. Szczególnie górna ich część była nieustannie obsypywana błotem opadającym z przesuwających się nad nimi gąsienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 27 Września 2013 Autor Share Napisano 27 Września 2013 Wózki będą poprawione, było na nich trochę pigmentu, ale po fixerze prawie wszystko zniknęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 28 Września 2013 Share Napisano 28 Września 2013 Ale mam nadzieję, że bez szaleństw? Model prezentuje się bombowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 28 Września 2013 Autor Share Napisano 28 Września 2013 Ale mam nadzieję, że bez szaleństw? Model prezentuje się bombowo. Nie, nie delikatnie je "okurzę" i dodam zaschniętą ziemię w zakamarkach tak żeby całość ładnie się komponowała, bo jak na razie rzeczywiście wózki są deko zbyt czyste w porównaniu z resztą zawieszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 3 Października 2013 Autor Share Napisano 3 Października 2013 No i zrobiłem :( Dzisiaj rano korzystając z łądnego słońca chciałem cyknąć fotki do galerii, bo model już został ukończony. Kiedy schodziłem po schodach model wymsknął mi się z rąk i wylądował z wys ok 2m prosto na wieżę, rozprysł się w mak. Tylko tyle udało mi się nazbierać z pozostałości. Nie wiem czy nadaje się to do reanimacji heh. Po czymś takim człowiek traci zapał do wszystkiego. Zabrakło 5 min, żeby Sherman na stałe wylądował na półce a nie w rozsypce, a pomyśleć, że szykował się mój najlepszy model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 3 Października 2013 Share Napisano 3 Października 2013 Auaaa... znam ten ból... ale mimo dramatu model wygląda na możliwy do reanimacji, pokombinuj i nie powinno wyglądać tak źle, szkoda by było się go pozbywać na dobre, bo serio bardzo fajny model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 3 Października 2013 Share Napisano 3 Października 2013 No, stało się... Spróbuj reanimować! Nie rozklejaj się! Czekamy na fotki pozlepianego! Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 3 Października 2013 Share Napisano 3 Października 2013 Ja pierdziele, wielka szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 3 Października 2013 Share Napisano 3 Października 2013 Każdy z nas tego doświadczył to boli ale, sprawdź czy masz wszystkie części . POwkładaj do jakiegos pudełka i zastanów się czy masz siły by go odrazu składać . Jak nie to odłóż tylko nie wywalaj bo będziesz żałować pozdrawiam OlO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Października 2013 Share Napisano 3 Października 2013 Chyba nie jest aż tak źle. Rozpadł się w kilku miejscach, ale wygląda na łatwe do naprawienia. Potem już troszkę pigmentów i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 3 Października 2013 Share Napisano 3 Października 2013 Jakiś rok temu rozpadła mi się ciężarówka, śladu nie ma po wypadku. Nic się nie stało, da się to naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 Na minę wjechał, zdarza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 5 Października 2013 Autor Share Napisano 5 Października 2013 Dzięki za doping, nie poddałem się, posztukowałem model, dodałem brakujące części z innych zestawów i wyszło tak. Swoją drogą warto mieć kilka zestawów tego samego czołgu, w razie czego jest z czego części dobierać Co prawda model nie wygląda tak dobrze jak przed glebą, ale myślę że tragedii nie ma. Oceńcie sami, wszelkie uwagi, krytykę itp chętnie przyjmę. Już nie zamierzam nic poprawiać, ale jakbyście mieli jakieś uwagi to dawajcie, być może czegoś nie zauważyłem, zrobiłem źle itp. Szczególnie proszę o opinie dotyczące brudzenia, pigmentów bo tutaj mam mieszane uczucia i nie wiem czy poszedłem w dobrą stronę. Teraz dorobić podstawkę, figurkę i fajrant :faja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 5 Października 2013 Share Napisano 5 Października 2013 Nie jest źle - wózek wygląda jak Passat z Niemiec, tzn. nie widac w ogóle, że był bity Pigmenty i brudzenie moim zdaniem spoko, poprawiłeś ufajdanie wózków i już nic mu nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 5 Października 2013 Share Napisano 5 Października 2013 Świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 5 Października 2013 Share Napisano 5 Października 2013 Gratulacje, bo wygląda bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi