rhinoceros Posted July 24, 2013 Share Posted July 24, 2013 Na razie idziesz w dobrą stronę... (nie piszę o merytorycznej stronie modelu- tylko o warsztacie...) Podoba się! Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted July 24, 2013 Share Posted July 24, 2013 O jakoś przegapiłem. Malowanie idzie w dobrym kierunku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenggeri Posted September 23, 2013 Author Share Posted September 23, 2013 Sherman powoli się maluje, chyba koniec prac z olejami. Firefly będzie w kurzowym klimacie, dlatego takie kolory zacieków itp. Na bokach wanny zacząłem działać z kurzeniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted September 23, 2013 Share Posted September 23, 2013 Fajnie się prezentuje, całe szczęście, że nie zrobiłeś masakry obiciowej i spokojnie podszedłeś do exploatacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desaxe Posted September 23, 2013 Share Posted September 23, 2013 Bardzo fajny wózek - jak dotąd świetnie i czekam na kolejnego pięknie skończonego "Polaka" w galerii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenggeri Posted September 27, 2013 Author Share Posted September 27, 2013 Cieszę się, że moja praca się podoba Działam sobie powoli z pigmentami, na razie jedna strona. Co o tym myślicie, bo ja szczerze mówiąc mam mieszane uczucia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 Prezentuję się świetnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 Na moim miejscu pobrudził bym jeszcze wózki jezdne , a co do modelu to wygląda bardzo dobrze . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desaxe Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 Mnie się bardzo podoba takie upaćkanie, tak jak przedmówca uważam, że wózkom by się trochę błocka przydało, ale tylko z dołu bo od góry widać przypruszenie piachem spadającym z gąsienic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorlock Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 Model fajnie wykonany. Tak jak wspomnieli Kamil1990 i Desaxe, wózki powinny być przybłocone. Szczególnie górna ich część była nieustannie obsypywana błotem opadającym z przesuwających się nad nimi gąsienic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenggeri Posted September 27, 2013 Author Share Posted September 27, 2013 Wózki będą poprawione, było na nich trochę pigmentu, ale po fixerze prawie wszystko zniknęło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 Ale mam nadzieję, że bez szaleństw? Model prezentuje się bombowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenggeri Posted September 28, 2013 Author Share Posted September 28, 2013 Ale mam nadzieję, że bez szaleństw? Model prezentuje się bombowo. Nie, nie delikatnie je "okurzę" i dodam zaschniętą ziemię w zakamarkach tak żeby całość ładnie się komponowała, bo jak na razie rzeczywiście wózki są deko zbyt czyste w porównaniu z resztą zawieszenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenggeri Posted October 3, 2013 Author Share Posted October 3, 2013 No i zrobiłem :( Dzisiaj rano korzystając z łądnego słońca chciałem cyknąć fotki do galerii, bo model już został ukończony. Kiedy schodziłem po schodach model wymsknął mi się z rąk i wylądował z wys ok 2m prosto na wieżę, rozprysł się w mak. Tylko tyle udało mi się nazbierać z pozostałości. Nie wiem czy nadaje się to do reanimacji heh. Po czymś takim człowiek traci zapał do wszystkiego. Zabrakło 5 min, żeby Sherman na stałe wylądował na półce a nie w rozsypce, a pomyśleć, że szykował się mój najlepszy model... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desaxe Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Auaaa... znam ten ból... ale mimo dramatu model wygląda na możliwy do reanimacji, pokombinuj i nie powinno wyglądać tak źle, szkoda by było się go pozbywać na dobre, bo serio bardzo fajny model... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhinoceros Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 No, stało się... Spróbuj reanimować! Nie rozklejaj się! Czekamy na fotki pozlepianego! Pozdrawiam... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hypnos82 Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Ja pierdziele, wielka szkoda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLO Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Każdy z nas tego doświadczył to boli ale, sprawdź czy masz wszystkie części . POwkładaj do jakiegos pudełka i zastanów się czy masz siły by go odrazu składać . Jak nie to odłóż tylko nie wywalaj bo będziesz żałować pozdrawiam OlO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Chyba nie jest aż tak źle. Rozpadł się w kilku miejscach, ale wygląda na łatwe do naprawienia. Potem już troszkę pigmentów i będzie ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copycat Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Jakiś rok temu rozpadła mi się ciężarówka, śladu nie ma po wypadku. Nic się nie stało, da się to naprawić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
author21 Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 Na minę wjechał, zdarza się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenggeri Posted October 5, 2013 Author Share Posted October 5, 2013 Dzięki za doping, nie poddałem się, posztukowałem model, dodałem brakujące części z innych zestawów i wyszło tak. Swoją drogą warto mieć kilka zestawów tego samego czołgu, w razie czego jest z czego części dobierać Co prawda model nie wygląda tak dobrze jak przed glebą, ale myślę że tragedii nie ma. Oceńcie sami, wszelkie uwagi, krytykę itp chętnie przyjmę. Już nie zamierzam nic poprawiać, ale jakbyście mieli jakieś uwagi to dawajcie, być może czegoś nie zauważyłem, zrobiłem źle itp. Szczególnie proszę o opinie dotyczące brudzenia, pigmentów bo tutaj mam mieszane uczucia i nie wiem czy poszedłem w dobrą stronę. Teraz dorobić podstawkę, figurkę i fajrant :faja: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desaxe Posted October 5, 2013 Share Posted October 5, 2013 Nie jest źle - wózek wygląda jak Passat z Niemiec, tzn. nie widac w ogóle, że był bity Pigmenty i brudzenie moim zdaniem spoko, poprawiłeś ufajdanie wózków i już nic mu nie brakuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hypnos82 Posted October 5, 2013 Share Posted October 5, 2013 Świetna robota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
madeira Posted October 5, 2013 Share Posted October 5, 2013 Gratulacje, bo wygląda bardzo dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts