Jump to content

Sherman Firefly Hybrid Mk.IC Dragon 6228

Tenggeri
 Share

Recommended Posts

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...

Mnie się bardzo podoba takie upaćkanie, tak jak przedmówca uważam, że wózkom by się trochę błocka przydało, ale tylko z dołu bo od góry widać przypruszenie piachem spadającym z gąsienic

Ale mam nadzieję, że bez szaleństw? Model prezentuje się bombowo.

Nie, nie delikatnie je "okurzę" i dodam zaschniętą ziemię w zakamarkach tak żeby całość ładnie się komponowała, bo jak na razie rzeczywiście wózki są deko zbyt czyste w porównaniu z resztą zawieszenia.

No i zrobiłem :(

Dzisiaj rano korzystając z łądnego słońca chciałem cyknąć fotki do galerii, bo model już został ukończony. Kiedy schodziłem po schodach model wymsknął mi się z rąk i wylądował z wys ok 2m prosto na wieżę, rozprysł się w mak. Tylko tyle udało mi się nazbierać z pozostałości. Nie wiem czy nadaje się to do reanimacji heh. Po czymś takim człowiek traci zapał do wszystkiego. Zabrakło 5 min, żeby Sherman na stałe wylądował na półce a nie w rozsypce, a pomyśleć, że szykował się mój najlepszy model...

jor9.jpg

Auaaa... znam ten ból... ale mimo dramatu model wygląda na możliwy do reanimacji, pokombinuj i nie powinno wyglądać tak źle, szkoda by było się go pozbywać na dobre, bo serio bardzo fajny model...

Każdy z nas tego doświadczył to boli ale, sprawdź czy masz wszystkie części . POwkładaj do jakiegos pudełka i zastanów się czy masz siły by go odrazu składać . Jak nie to odłóż tylko nie wywalaj bo będziesz żałować pozdrawiam OlO

Dzięki za doping, nie poddałem się, posztukowałem model, dodałem brakujące części z innych zestawów i wyszło tak. Swoją drogą warto mieć kilka zestawów tego samego czołgu, w razie czego jest z czego części dobierać Co prawda model nie wygląda tak dobrze jak przed glebą, ale myślę że tragedii nie ma. Oceńcie sami, wszelkie uwagi, krytykę itp chętnie przyjmę. Już nie zamierzam nic poprawiać, ale jakbyście mieli jakieś uwagi to dawajcie, być może czegoś nie zauważyłem, zrobiłem źle itp. Szczególnie proszę o opinie dotyczące brudzenia, pigmentów bo tutaj mam mieszane uczucia i nie wiem czy poszedłem w dobrą stronę.

ruzm.jpg

idxq.jpg

dh92.jpg

so88.jpg

g1b7.jpg

Teraz dorobić podstawkę, figurkę i fajrant :faja:

Nie jest źle - wózek wygląda jak Passat z Niemiec, tzn. nie widac w ogóle, że był bity

Pigmenty i brudzenie moim zdaniem spoko, poprawiłeś ufajdanie wózków i już nic mu nie brakuje