Darek 1614 Napisano 10 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2013 Dzięki za pozytywne opinie. Odnośnie koloru wnęk i luków to na podstawie moich poszukiwań mogę stwierdzić że zakres barw waha się od koloru żółtego z dodatkiem zieleni, przez oliwkowy do zielonego. Jedno co jest pewne to że "szkielet" oraz wewnętrzne strony paneli w danym egzemplarzu malowane były jednym kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 Ten kolor to nie jest po prostu interior green? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 Na razie dech zapiera, jeszcze trochę takich detali, a będę potrzebował respiratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 10 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2013 Ten kolor to nie jest po prostu interior green? Moim zdaniem jest, albo coś w okolicy tego koloru. Problem polega na tym że pod panelami na bocznych ścianach i od spodu kadłuba kolor ten jest zielony bez względu na wiek samolotu. Natomiast pod panelami na górnej powierzchni skrzydeł i kadłuba to już różnie bywa. Może wpływ miały warunki w jakch latały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 Jeżeli to jest morski Phantom to nie powinien być Zinc Chromate Yellow? Mogę się mylić le chyba ta powłoka chroni przed korozją od lat 40tych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Wspaniała robota Darku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Ja też czekam na ciąg dalszy i podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 15 Grudnia 2013 Share Napisano 15 Grudnia 2013 Zaglądam często do tego działu nie pisze bo nie kleje latadeł obecnie ale twoja praca jest jedna z niewielu spotykanych na forach . Waloryzujesz go jakbyś na podwórku miał pootwierany oryginał . Piękna praca podziwiam i będę podglądał dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 15 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2013 Jeszcze raz dziękuję Koledzy za słowa uznania. Weekend był pracowity ale na modelarstwo znalazła się chwilka czasu i oto efekty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xellus Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 I kolejna rozwałka!! Ja z moimi pracami jestem jak to: Ale cóż, trzeba być cierpliwym... (patrz podpis) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Ja się chyba zaopatrzę w ten respirator. Tak na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 Efekty ostatnich prac. Krótka historia kilku paneli. powoli ale cały czas do przodu.... a Bytom wielkimi krokami się zbliża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_Thorz Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Darku, a w podwoziu siłowników i amortyzatorów nie będziesz wymieniał na igly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Te "foliowanie " wygląda niesamowicie i bardzo realistycznie.Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 powoli ale cały czas do przodu.... a Bytom wielkimi krokami się zbliża Kolejny argument by wybrać się do Bytomia. Musze to na żywo zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AMO_Graphic Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Oj zazdroszczę Ci czasu na taką fajną zabawę. A o końcowy efekt się nie martwię Pozdrawiam AMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 a w podwoziu siłowników i amortyzatorów nie będziesz wymieniał na igly? Przy podwoziu głównym nie było sensu (prawie nie widać amortyzatora) natomiast przednie poszło z rozpędu. Pomalowane chromem i lekko przybrudzone jakoś wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Darek - bardzo podobają mi się pokazane elementy i już widać, że model będzie robił wrażenie. Przy takich pracach nachodzi mnie niekiedy myśl, że może czasem dałoby radę zrobić przerwę od szachownic, tym bardziej, że Phantom to jedna z moich ulubionych konstrukcji (ale wybrałbym nie-Amerykanina) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Piękna robota. Możesz zdradzić pochodzenie blaszki, któej używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 Możesz zdradzić pochodzenie blaszki, któej używasz? Pisałem o tym przy okazji budowy C-130 ale nie ma problemu: Nitowane okucia, wzmocnienia, obejmy na przewody wykonuję z miękkiej blaszki stosowanej w kwiaciarniach. Panele i porywy luków oraz bloki agregatów wykonane są z blachy aluminiowej stosowanej w drukarniach, obawiam się że dzisiaj jest to towar deficytowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 30 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2013 Radar prawie gotowy. i kilka drobiazgów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 idę spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Cytując klasyka: "Dziękuję dobranoc - koniec imprezy..." Obłęd! PS: Darku - czy ten radar to element zestawu, czy robiłeś całkowicie od podstaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi