rtx Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Witam forumowiczów. Chciałbym przedstawić model Jaka-28 w zmodernizowanej wersji lekkiego bombowca (wersja IM), produkowanej, o ile się orientuję, w bardzo ograniczonej liczbie, a różniącej się od wersji I głównie dodaniem zewnętrznych belek na dodatkowe uzbrojenie. Sam model, jak to Amodel - skleja się... źle. Słabe spasowanie, nadlewki, tony szpachlówki i hektary papieru ściernego. Model z pudła, poza doposażeniem kabin. Malowany metalizerem Humbrola. Efekt oceńcie sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 A wyszedł bardzo ładnie. Ciekawy rzadki model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Brawo za tak nietuzinkowy temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Świetny...podoba mi się...wogóle te ruskie maszyny mają coś w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtx Napisano 18 Listopada 2013 Autor Share Napisano 18 Listopada 2013 Miło mi, że się podoba bo kosztował sporo nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Bardzo fajny model, rzadkiego i efektownego samolotu. Ciesze się, że trafił do galerii i mogę go sobie pooglądać ,-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Bardzo ładny ___________________________________________________________________ Na warsztacie: Reggiane Re.2000 - Italeri 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Łooo - gratuluję wygranej z amodelem. Mam zaczętego -27 i wiem doskonale z czym przyszło ci się zmierzyć. Za samo utrzymanie geometrii i czyste sklejenie powinno się dostawać odznaczenie leninowskie pierwszej kategorii. Wybór tematu - pierwsza klasa, ten samolot ma piękną sylwetkę i rzadko się go widuje. Detale w kabinach wyglądają zacnie. Trochę szkoda że przeszkleniom brakuje nieco do krystalicznej przezroczystości. Patrząc na powierzchnie zewnętrzne, widzę że model może jeszcze zyskać na obcowaniu z nitowadłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Bardzo ładny model, smaczku dodają detale stanowisk załogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtx Napisano 19 Listopada 2013 Autor Share Napisano 19 Listopada 2013 Łooo - gratuluję wygranej z amodelem. Mam zaczętego -27 i wiem doskonale z czym przyszło ci się zmierzyć. Za samo utrzymanie geometrii i czyste sklejenie powinno się dostawać odznaczenie leninowskie pierwszej kategorii. Wybór tematu - pierwsza klasa, ten samolot ma piękną sylwetkę i rzadko się go widuje. Detale w kabinach wyglądają zacnie. Trochę szkoda że przeszkleniom brakuje nieco do krystalicznej przezroczystości. Patrząc na powierzchnie zewnętrzne, widzę że model może jeszcze zyskać na obcowaniu z nitowadłem. No, na pewno może zyskać, ale ja nie chciałem zyskać stanu zawałowego, więc stwierdziłem że może innym razem, przy lepszym zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Nie typowy zestaw i oczywiście rosyjskie kształty to to co lubię najbardziej. Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 Ciekawa rzecz, podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 Dobrze wyszło, mam w kolejce wersję I, czyli prawie to samo, więc wiem co mówię. Skąd masz dokumentację kabiny, bo ja niewiele znalazłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtx Napisano 28 Listopada 2013 Autor Share Napisano 28 Listopada 2013 Dobrze wyszło, mam w kolejce wersję I, czyli prawie to samo, więc wiem co mówię. Skąd masz dokumentację kabiny, bo ja niewiele znalazłem? Generalnie po prostu przegrzebałem sieć i się poznajdywało Np: http://x-factorialis-redisz.blogspot.com/2012/08/28-jakovlev-jak-28-yakovlev-yak-28.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Jak na Amodel (i nie tylko Amodel) można powiedzieć, że to rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi