Jędrek Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 fajnie EDIT: już zamówiony Flyhawk zapowiedział nowości na ten rok, wszystko 700-tka (szkoda, że tylko w tej skali ) FH700020 HMS Hood 1941 Super Detail for Trumpeter FH 700035 IJN Heavy Cruiser Takao 1942/1944 Super Details for Aoshima FH 7000081 JMSDF DDG Kongo for Hasegawa FH700103 USN Arleigh Burke class Destroyer Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2009 Sung też już jest w sprzedaży co dopiero wczoraj wieczorkiem zauważyłem... tym sposobem w drodze są oba (z różnych miejsc ) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 skala "gulusowa" tematyka już nie... czyli 1/200 Graf Zeppelin z Lindberga KLIK Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Ten Graf to jakaś odgrzewana staroć. Nie znam się specjalnie na tym okręcie, ale oryginał przypomina raczej tylko w zarysach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 "Bronkowate" Kilo i Song sa juz dostepne w LuckyModel. Kazdy po 10$. Rzut oka na instrukcje i sie okazuje ze bedzie mozna zrobic Orzelka. Natomiast na pudle jest "Sung", choc powinno byc "Song" - dziwne & frapujace... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 30 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2009 oba już opuściły sklepowe magazyny więc może w przyszłym tygodniu powinny zawinąć do mojego portu wtedy pewnie pojawi się jakiś in-boxik Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Kiedy Ty to wszystko skleisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 30 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2009 Kiedy Ty to wszystko skleisz tia... a razem z Kilo "płynie" fregata Kang Ding EDIT: Aoshima zapowiedziała na lato kolejny ciekawy model - Nagara (1942) 1:350, w zestawie ponoć mają być jakieś blaszki Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Aoshima zapowiedziała na lato kolejny ciekawy model - Nagara (1942) 1:350, w zestawie ponoć mają być jakieś blaszki Taaa, przy tym kursie dolara pewnie nieprędko coś kupię . Chociaż zamówienie na Mogami jeszcze nie odwołałem... http://www.tamiya-plamodelfactory.co.jp/blog/?p=1704 Ise na razie odpłynął w siną dal ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 30 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2009 Chociaż zamówienie na Mogami jeszcze nie odwołałem... nie dziwię się, ładny jest Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Mogami bardzo ładne, tylko ile w momencie wyjścia będzie kosztował na nasze pieniądze to Bóg jeden wie. Miejmy nadzieję, że sytuacja z walutami, uspokoi się wreszcie. Dodatkowo MOMOKO informuje też o plotkach, że Agano z Hasegawy ma być w drugiej połowie roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tcl74 Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Raczej patrzeć należy na kurs jena a nie dolara. Parę miesięcy temu kupowałem modele w Japonii po kursie 2,2 PLN za 100 jenów, teraz kurs jest 3,9 PLN - tragedia. Miejmy nadzieję że Fujimi nie zrezygnuje ze Shokaku, kupię go za każdą cenę. A Ise do mnie jedzie, jeszcze po grudniowej cenie 900 PLN. Jak będę miał go u siebie zamieszczę zdjęcia wyprasek. Pozdrawiam tcl74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 Jak będę miał go u siebie zamieszczę zdjęcia wyprasek. koniecznie ten model kusił mnie jeszcze wczoraj na przemian z Akagi ale... zrezygnowałem z zakupu na rzecz dodatków do posiadanych już modeli i... nawet zbytnio nie chodzi o kursy walut (choć te są beznadziejne) ale o to, że tempo przybywania zrobionych modeli zdecydowanie jest mniejsze niż ich przyrost w magazynie a ten pęka już w szwach Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 O Shokaku niestety cisza, mam nadzieję, że kryzys nie wystraszy Fujimi. In-box Ise też chętnie zobaczę, choć przy obecnych cenach nie planuję zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 700-tki Pit-Road: W30 - IJN Destroyer Asashio (+PE) W121 - WWII USN Heavy Cruiser San Francisco 1942 (+PE, w kooperacji z Trumpeter) J33P - JMSDF Aegis Destroyer Atago (+PE, crew) J35P - JMSDF Aegis Destroyer Ashigara (+PE, crew) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Nowy Kongo w skali 1/700 to jest jeden z tych modeli które należą do tych z grupy "muszę je mieć" http://www.mikromodele.fora.pl/modele-in-box,36/kongo-fujimi-1-700-pancernik-ijn,1703.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tcl74 Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Jędrek to prawda, że pudeł przybywa, dlatego postanowiłem kupować te 350-tki , o których się mówi, że są wydane w limitowanych edycjach. Podobno Ise tez jest limitowany choć ja nie widziałem oficjalnych informacji o tym. Ostatnio firmy trochę z tym limitowaniem oszukują - np Aoshima wydała Kirishimę w limitowanej edycji, ale to limitowanie dotyczy tylko dodatku w postaci metalowych luf artylerii średniej. Z moich informacji wynika że Mutsu Hasegawy jest limitowany. Przekonałem sie boleśnie o limitowanych edycjach krążowników Takao Chokai Atago i Maya Aoshimy. Nie jest teraz łatwo kupić np Takao czy Chokai w wersji z 1942 lub Atago. Czy ktoś ma potwierdzone informacje o limitowaniu Ise? tcl74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Z tego co słyszałem to to limitowanie Ise polega tylko na tym, że pierwszy rzut ma lufki i matriosów, a „normlana” wersja ma ich nie mieć. Podobnie jest z krążownikami czy Kongosami Aoshimy – wersja limitowana ma po prostu jakąś blaszkę, lufki lub odlew, których późniejsze mają nie mieć, lub w zamian mają mieć coś innego. Akurat w przypadku Takao nie ma problemu bo wersje 42 i 44 to te same wypraski, w Chokai jest chyba identycznie. Tak więc głównie jest to kwestia czy ktoś napali się na konkretny dodatek, będący w tej lub innej edycji lub rysunek z pudła. Problem mógłby być z Maya gdyby np. wydali go na rok 1942, bo 44 ma dodatkowe części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 5 Lutego 2009 Autor Share Napisano 5 Lutego 2009 dla miłośników biżuterii do 700-tki Lion Roar wypuszcza właśnie ładny zestaw do Nagato KLIK AFV Club zapowiedział U-boota VIIB w 350-ce czyżby tworzyła się konkurencja dla Flagmana? KLIK i coś dużego na koniec czyli 1/35 Program 5 ATC(H) "Tango firmy Masterpiece Models z racji iż to żywica pewnie cena niemała... a szkoda, ciekawy temat KLIK Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 6 Lutego 2009 Autor Share Napisano 6 Lutego 2009 zapowiedź Academy 1:350 Graf Spee Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Norymberga 2009: http://www.modellmarine.de/index.php?option=com_content&view=article&id=1934:spielwarenmesse-nuernberg-2009&catid=185 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 9 Lutego 2009 Autor Share Napisano 9 Lutego 2009 tych list to parę krąży po sieci ale szczerze mówiąc to niewiele ciekawych wieści w Norymberdze się pojawiło wracając do powyższego linku najbardziej ciekawi mnie zapowiedź o której mówi się od jakiegoś czasu a mianowicie HMS Illustrious 1:350 Airfixa Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 pokazano również Bismarcka 1:144, którego można już zamówić w Moduni: http://www.moduni.com/product_info.php/products_id/1539990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Widziałem, choć mnie najbardziej do serca przypadł Fletcher w tej samej skali - tym bardziej, że jest jeszcze "w miarę" osiągalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 pokazano również Bismarcka 1:144 o tyle ciekawe, że rok temu pokazywano Bismarcka w tej skali ale o ile pamiętam Soar Art, ten jest Glow2B, w którejś z relacji zdjęciowych widziałem pudło z tym modelem... wieelkie w tej samej skali Revel zapowiedział kuter klasy 143A Gepard całkiem przyjemnie zapowiadający się model KLIK EDIT: jakoś wcześniej nie zauważyłem, że i Revell (poza AFV Club) zapowiedział U-boota w 1:350 VIIC: KLIK Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi