laskonogi Napisano 26 Stycznia 2022 Share Napisano 26 Stycznia 2022 8 godzin temu, M.A.V. napisał: duży będzie s...yn jak nic wanna w łazience no bo gdzie ja bym to postawił :))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Stycznia 2022 Share Napisano 26 Stycznia 2022 (edytowane) 54 minuty temu, mikemc napisał: model odwzoruje jedynie mostek i trochę pokładu racja - niedoczytałem zresztą nawet na pudełku jest informacja Godzinę temu, socjo1 napisał: Podobno w marcu. Podobno 140 euro. uff..... to jeszcze ciągle poniżej 700 Edytowane 26 Stycznia 2022 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 26 Stycznia 2022 Share Napisano 26 Stycznia 2022 1 minutę temu, M.A.V. napisał: model odwzoruje jedynie mostek i trochę pokładu ups Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Stycznia 2022 Share Napisano 27 Stycznia 2022 zapowiedzi z Kombriga na 2022 350 dwie serie carskich niszczycieli-torpedowców : - klasa Kapitan Jurasowki (Капитан Юрасовский) : - klasa Forel (Форель) : - kilka drobnoustrojów (m.in. ten całkiem niezły holownik portowy) : 700 - okręt zwiadu elektronicznego : - brytol pierwszowojenny : - na koniec crème de la crème (szkoda ze nie w 350) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 Kolejna informacja od Czarnego Kota (z pierwszej łapy). Poza Wardem w planach jest jeszcze jakiś wariant brytyjski (Town) i być może Campbeltown. No więc ja mam dylemat rozwiązany, poczekam na Brytyjczyka, póki co mam co kleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 ja to chyba nie będę czekał.... przy inflacji 8-9% to w czasie gdy pojawi się brytol będzie pewnie w przeliczeniu na złotopapiery pod tysiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 W dniu 27.12.2021 o 14:01, witox napisał: Ushio to ściśle biorąc nie wznowienie, tylko nowa wersja. Wypuszczając go Fine Molds po raz pierwszy zrobiła typ Fubuki w wydaniu późnodrugowojennym. Oprócz Ushio przez chwilkę w mojehobby były też Amagiri i Ayanami - to akurat są klasyczne wznowienia. Ceny dość atrakcyjne, w indywidualnym imporcie z VAT wyjdzie mniej więcej podobnie. A tak zapytam bo własnie do mnie dotarł-jak z dodatkami? sprawdzałem Infini ,Pontos i niet, to samo dotyczy pre-drednotów zvezdy typ Borodino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 (edytowane) 18 minut temu, slawekmalysek napisał: A tak zapytam bo własnie do mnie dotarł-jak z dodatkami? zestawu blach dedykowanych do Fubuki od FM nie ma - ale w zasadzie te modele mają całkiem niezły detal. Poza tym lufki możesz kupić = np do dział 127mm robi Master (Master SM-200-003 IJN 12.7cm/40 (5in) Type 89) i relingi są do dokupienia = robi FineMolds (FM91004 IJN Rails for Special Type Fubuki-class) 18 minut temu, slawekmalysek napisał: samo dotyczy pre-drednotów zvezdy typ Borodino do Borodino zestaw blaszek zrobił Microdesign ( MD 350217 Borodino-class battleship for Zvezda) Edytowane 28 Stycznia 2022 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 (edytowane) Dzięki serdeczne, o lufach i reliningach wiem, myślałem że są kompletne zestawy 32 minuty temu, M.A.V. napisał: do Borodino zestaw blaszek zrobił Microdesign ( MD 350217 Borodino-class battleship for Zvezda) Nie znam , rozumiem że do nabycia tylko w rosji, albo? Edytowane 28 Stycznia 2022 przez slawekmalysek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 10 godzin temu, socjo1 napisał: być może Campbeltown. no jak wypuszczą i to w odpowiedniej konfiguracji to robie powtórkę ale w 350 - moze tym razem sie uda :))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 19 minut temu, slawekmalysek napisał: Nie znam , rozumiem że do nabycia za oceanem, albo? nie.... u nas i w dodatku dostępne od ręki : https://www.plastmodel.pl/59907-microdesign-md-350217-borodino-class-battleship-zvezda-135 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 7 minut temu, M.A.V. napisał: nie.... u nas i w dodatku dostępne od ręki : https://www.plastmodel.pl/59907-microdesign-md-350217-borodino-class-battleship-zvezda-135 no tak , właśnie znalazłem Dziekuje jeszcze raz , nie znając producenta mogłem długo szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 21 minut temu, M.A.V. napisał: nie.... u nas i w dodatku dostępne od ręki : https://www.plastmodel.pl/59907-microdesign-md-350217-borodino-class-battleship-zvezda-135 Już zamówiłem MAV dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 Tylko cudów nie oczekuj, bo te modele są mocno kiepskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 3 godziny temu, Szydercza Gała napisał: Tylko cudów nie oczekuj, bo te modele są mocno kiepskie. Możesz rozwinąć wątek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 Zarówno merytoryczna merytoryczność jak i sklejanośc pozostawia wiele do życzenia. Oczywiście DA się, ale lekko raczej nie będzie. Cesarewicz od Trumpa byłby przyjemniejszy, ale też nie bez pięt. Największa jest wypukły podział blach poszycia, jak na samolocie z lat '70, no i nie ma dedykowanej blaszki, pomimo zapowiedzi Northstar'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 to prawda - tu tu jest warsztat gdzie Borodino jest robiony "na bogato" : https://modelshipworld.com/topic/23485-battleship-borodino-by-rgl-finished-zvezda-1350/ i widać conieco ze słabego spasowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 10 godzin temu, M.A.V. napisał: to prawda - tu tu jest warsztat gdzie Borodino jest robiony "na bogato" : https://modelshipworld.com/topic/23485-battleship-borodino-by-rgl-finished-zvezda-1350/ i widać conieco ze słabego spasowania przeglądałem i zdaję sobie sprawę ze słabych stron tego modelu dlatego zalezało mi na blachach szukam teraz drewnianego pokładu , więc jezeli go zakupię to cena dodatków 7 krotnie przekroczy cenę modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Lutego 2022 Share Napisano 2 Lutego 2022 (edytowane) W dniu 29.01.2022 o 19:20, slawekmalysek napisał: ...cena dodatków (....) krotnie przekroczy cenę modelu normalka.... a w temacie nowości ..... rusek : francuz: Edytowane 2 Lutego 2022 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 2 Lutego 2022 Share Napisano 2 Lutego 2022 Nie tak łatwo, @M.A.V. ! WWII Italian Navy Oriani class destroyer in 1/350 by new company Thetis za: http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=16&t=343769&hilit=thetis Zatem na dziś remis: Pizza - Ślimaki 1 : 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Lutego 2022 Share Napisano 2 Lutego 2022 zaskoczenie w dodatku cena 125 ojro więc jeszcze do przyjęcia jak złom i detale drukowane będą w zestawie https://www.thetismodels.com/product-page/cacciatorpediniere-classe-alfredo-oriani-1938 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 2 Lutego 2022 Share Napisano 2 Lutego 2022 Pizza wygrywa, ma dno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 2 Lutego 2022 Share Napisano 2 Lutego 2022 No i jest duża, duża pizza zawsze starcza na dłużej. Zwłaszcza, jak kto dłużej przeżuwa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akuku Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 Chińskie kolaboracje... pół "okrenta" (większego) za 500+ na jebaju, za mniejszy circa 150 bez VAT. Więcej info/zdjęć na fejsie Triumph Model lub Ostrich Hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Lutego 2022 Share Napisano 9 Lutego 2022 (edytowane) maluch od ICM : EDIT ----------------------------------------- Edytowane 10 Lutego 2022 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi