bsnt3k Napisano 3 Grudnia 2022 Napisano 3 Grudnia 2022 Wznowienie Kirishimy retake zapowiedziane na kwiecień 2023 https://www.aoshima-bk.co.jp/en/news/20221122_2/ Cytuj
M.A.V. Napisano 6 Grudnia 2022 Napisano 6 Grudnia 2022 (edytowane) są już foty wyprasek KFK - jak można się było spodziewać szału nie ma fajnie że zrobili opcję FH/WL ale bieda że blaszek żadnych nie dali... chociaż jak będzie kosztował ok 30PLN to trochę osób kupi Edytowane 6 Grudnia 2022 przez M.A.V. Cytuj
laskonogi Napisano 6 Grudnia 2022 Napisano 6 Grudnia 2022 no kadłub i nadbudówka i gniazdo zostanie reszta do zastąpienia Cytuj
Szydercza Gała Napisano 6 Grudnia 2022 Napisano 6 Grudnia 2022 (edytowane) To nie są fotki wyprasek, tylko rendery. Ciekawe jak to będzie odlane. Edytowane 6 Grudnia 2022 przez Szydercza Gała Cytuj
M.A.V. Napisano 8 Grudnia 2022 Napisano 8 Grudnia 2022 nowy jankes od kociaka - będą dwie wersje : Cytuj
socjo1 Napisano 8 Grudnia 2022 Napisano 8 Grudnia 2022 (edytowane) To chyba najfajniej wyglądający typ z rodziny niszczycieli eskortowych II wojny. Masywny mostek, wielkie wieże, las działek plot (jest i poczwórny Bofors?) .Fajnie wyglądałby obok swojego angielskiego odpowiednika - fregat typu Bay (przeciwlotnicze rozwinięcie klasy Loch która z kolei była następcą River ) uzbrojonych w 4 × QF 4-inch Mark XVI guns on 2 twin mounting HA/LA Mk.XIX 4 × 40 mm Bofors A/A on 2 twin mounts Mk.V 4 × 20 mm Oerlikon A/A on 2 twin mounts Mk.V 1 × Hedgehog 24 barrel A/S projector 2 rails and 4 throwers for 50 depth charges .Szkoda, że Butlery nie służyły na Atlantyku. Michał Edytowane 8 Grudnia 2022 przez socjo1 Cytuj
M.A.V. Napisano 8 Grudnia 2022 Napisano 8 Grudnia 2022 2 godziny temu, socjo1 napisał: szkoda, że Butlery nie służyły na Atlantyku coś tam mi się kojarzy że kilka sztuk trafiło do Portugalii - ale to było już na pewno po '45 A sam model bardzo kusi bo kozackie kamo niektóre miały : Ben na pewno da uniwersalne kalki więc będzie można sobie ulepić jakiegokolwiek... 1 Cytuj
socjo1 Napisano 8 Grudnia 2022 Napisano 8 Grudnia 2022 Dziś o 1 w nocy odbędzie się na żywo premierowe macanie ramek Atlanty na Jutubie. 1 Cytuj
cdarek Napisano 8 Grudnia 2022 Napisano 8 Grudnia 2022 Już są dostępne wznowienia Dragona w 1/350 1 Cytuj
socjo1 Napisano 8 Grudnia 2022 Napisano 8 Grudnia 2022 (edytowane) 2 minuty temu, cdarek napisał: Już są dostępne wznowienia Dragona w 1/350 A gdzie żeś znalazł i po ile? Edytowane 8 Grudnia 2022 przez socjo1 Cytuj
filipsg Napisano 8 Grudnia 2022 Napisano 8 Grudnia 2022 (edytowane) 38 minut temu, socjo1 napisał: A gdzie żeś znalazł i po ile? Wszystko jest na mojehobby. Cholera, kusi. Wiadomo coś o zawartości? Bo wznowienia Dragona w przypadku pancerki wiążą się ze sporymi spadkami jakości wyprasek i biedniejszymi blaszkami. @cdarekten dwupak Lansdowne/Buchanan to akurat z modelu w 1/700. Ciekawe czy też wznowią. Edytowane 8 Grudnia 2022 przez filipsg Cytuj
cdarek Napisano 8 Grudnia 2022 Napisano 8 Grudnia 2022 jutro będę je miał ...to sprawdzę jakość i się podzielę... Cytuj
socjo1 Napisano 8 Grudnia 2022 Napisano 8 Grudnia 2022 Taaak. Napisałem Kolegom na PW, że nie kupię i tak dalej. Ale jak patrzę na opis tych Dragonów, ich szczegółowość i finezję, to już taki pewien nie jestem... Cytuj
M.A.V. Napisano 8 Grudnia 2022 Napisano 8 Grudnia 2022 (edytowane) Te Dragony mimo że już wiekowe to trzymają poziom. Niestety blaszek nie ma do nich poza Gearingami z końca wojny, ale to nie problem - mając wór dukatów to do każdego z nich można się teraz obkupić gotowych wydruków 3D w zasadzie do wszystkiego. Z pudła tylko kadłub z nadbudówkami są wtedy potrzebne... no i kominy Edytowane 8 Grudnia 2022 przez M.A.V. Cytuj
cdarek Napisano 8 Grudnia 2022 Napisano 8 Grudnia 2022 od tygodnia walczę z Livermore /dragon ma to coś/....jak dla mnie super . trochę szpachli trzeba było by połączyć dwie połówki kadłuba 1 Cytuj
socjo1 Napisano 8 Grudnia 2022 Napisano 8 Grudnia 2022 6 minut temu, cdarek napisał: od tygodnia walczę z Livermore /dragon ma to coś/....jak dla mnie super . trochę szpachli trzeba było by połączyć dwie połówki kadłuba A może by Kolega założył jaki warsztacik? To by gawiedź popatrzyła sobie na te cudeńka i pogląd wyrobiła... Ta blacha to w zestawie? Cytuj
cdarek Napisano 8 Grudnia 2022 Napisano 8 Grudnia 2022 Ta blaszka to osobna ...taka uniwersalna do wszystkich ..Bensonów ,ale w zestawie też są dwie małe blaszki Cytuj
M.A.V. Napisano 8 Grudnia 2022 Napisano 8 Grudnia 2022 (edytowane) 39 minut temu, socjo1 napisał: Ta blacha to w zestawie? to jest ten dodatek : https://www.scalemates.com/pl/kits/yankee-modelworks-ykm-3029-uss-benson-class-ww2-destroyer-pe-detail-set--932371 ale raczej nie do kupienia bo od dawna nieprodukowany - ostatni raz go widziałem na ebay'u chyba w 2010 lub 2012 Godzinę temu, socjo1 napisał: ...to już taki pewien nie jestem... zdaj się na ślepy los.... na razie odpuść.... ale jak się pojawi Laffey to znak że trzeba kupić bo będzie z Atlantą łaciaty duecik spod Guadalcanal Edytowane 8 Grudnia 2022 przez M.A.V. Cytuj
socjo1 Napisano 8 Grudnia 2022 Napisano 8 Grudnia 2022 16 minut temu, M.A.V. napisał: na razie odpuść.... ale jak się pojawi Laffey to znak że trzeba kupić bo będzie z Atlantą łaciaty duecik spod Guadalcanal No nie wiem... Akurat na Atlantę , to mam chęć przeróbki na późnowojennego San Diego. Fajne ale proste kamo i ciekawy zestaw p-lot. No i jest dokumentacja (Profile Morskie). Cytuj
Szydercza Gała Napisano 10 Grudnia 2022 Napisano 10 Grudnia 2022 Nie wiem jak wy, ale ja biorę Butlera jak tylko się pokaże i to chyba tego późnego z działkami zamiast torped, wincyj się dzieje 1 Cytuj
socjo1 Napisano 10 Grudnia 2022 Napisano 10 Grudnia 2022 (edytowane) W dniu 8.12.2022 o 22:23, socjo1 napisał: Taaak. Napisałem Kolegom na PW, że nie kupię i tak dalej. Ale jak patrzę na opis tych Dragonów, ich szczegółowość i finezję, to już taki pewien nie jestem... No i namówiliscie do złego... Gearing (edit: błąd, powinni być Livermore klasy Gleaves) trafiony - zatopiony. Jedyne moje wytłumaczenie jest takie, że po roku zdrad i zajmowania się właściwie niczym... ... powróciłem skruszony na jedynie słuszne i prawdziwe szkutnicze łono i pracowicie wiążę sznurki na patyczkach mojej fregaty (któż ją jeszcze pamięta...). Jak dobrze pójdzie - finał pewnie koło... 3 Króli. Michał. Edytowane 10 Grudnia 2022 przez socjo1 1 1 Cytuj
M.A.V. Napisano 10 Grudnia 2022 Napisano 10 Grudnia 2022 5 godzin temu, Szydercza Gała napisał: .... to chyba tego późnego z działkami zamiast torped, wincyj się dzieje hmmm obadaj wcześniej dobrze materiały do camo - jak chcesz zaszaleć to chyba te "early" miały lepsze malowanki Cytuj
Szydercza Gała Napisano 10 Grudnia 2022 Napisano 10 Grudnia 2022 Zbychu, kto by sie takimi pierdołami przejmował 1 Cytuj
socjo1 Napisano 11 Grudnia 2022 Napisano 11 Grudnia 2022 17 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Nie wiem jak wy, ale ja biorę Butlera jak tylko się pokaże i to chyba tego późnego z działkami zamiast torped, wincyj się dzieje A to ciekawe, czemu akurat taka mięta do Butlerów? Myślałem że Ciebie kręci tylko para w kotle i nity w kadłubie. Cytuj
Szydercza Gała Napisano 11 Grudnia 2022 Napisano 11 Grudnia 2022 To prawda, ale te stateczki są fajne, niszczyciele w ogóle są fajne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi