bsnt3k Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 Wznowienie Kirishimy retake zapowiedziane na kwiecień 2023 https://www.aoshima-bk.co.jp/en/news/20221122_2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Grudnia 2022 Share Napisano 6 Grudnia 2022 (edytowane) są już foty wyprasek KFK - jak można się było spodziewać szału nie ma fajnie że zrobili opcję FH/WL ale bieda że blaszek żadnych nie dali... chociaż jak będzie kosztował ok 30PLN to trochę osób kupi Edytowane 6 Grudnia 2022 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 6 Grudnia 2022 Share Napisano 6 Grudnia 2022 no kadłub i nadbudówka i gniazdo zostanie reszta do zastąpienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Grudnia 2022 Share Napisano 6 Grudnia 2022 (edytowane) To nie są fotki wyprasek, tylko rendery. Ciekawe jak to będzie odlane. Edytowane 6 Grudnia 2022 przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 nowy jankes od kociaka - będą dwie wersje : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 (edytowane) To chyba najfajniej wyglądający typ z rodziny niszczycieli eskortowych II wojny. Masywny mostek, wielkie wieże, las działek plot (jest i poczwórny Bofors?) .Fajnie wyglądałby obok swojego angielskiego odpowiednika - fregat typu Bay (przeciwlotnicze rozwinięcie klasy Loch która z kolei była następcą River ) uzbrojonych w 4 × QF 4-inch Mark XVI guns on 2 twin mounting HA/LA Mk.XIX 4 × 40 mm Bofors A/A on 2 twin mounts Mk.V 4 × 20 mm Oerlikon A/A on 2 twin mounts Mk.V 1 × Hedgehog 24 barrel A/S projector 2 rails and 4 throwers for 50 depth charges .Szkoda, że Butlery nie służyły na Atlantyku. Michał Edytowane 8 Grudnia 2022 przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 2 godziny temu, socjo1 napisał: szkoda, że Butlery nie służyły na Atlantyku coś tam mi się kojarzy że kilka sztuk trafiło do Portugalii - ale to było już na pewno po '45 A sam model bardzo kusi bo kozackie kamo niektóre miały : Ben na pewno da uniwersalne kalki więc będzie można sobie ulepić jakiegokolwiek... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Dziś o 1 w nocy odbędzie się na żywo premierowe macanie ramek Atlanty na Jutubie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Już są dostępne wznowienia Dragona w 1/350 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 (edytowane) 2 minuty temu, cdarek napisał: Już są dostępne wznowienia Dragona w 1/350 A gdzie żeś znalazł i po ile? Edytowane 8 Grudnia 2022 przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 (edytowane) 38 minut temu, socjo1 napisał: A gdzie żeś znalazł i po ile? Wszystko jest na mojehobby. Cholera, kusi. Wiadomo coś o zawartości? Bo wznowienia Dragona w przypadku pancerki wiążą się ze sporymi spadkami jakości wyprasek i biedniejszymi blaszkami. @cdarekten dwupak Lansdowne/Buchanan to akurat z modelu w 1/700. Ciekawe czy też wznowią. Edytowane 8 Grudnia 2022 przez filipsg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 jutro będę je miał ...to sprawdzę jakość i się podzielę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Taaak. Napisałem Kolegom na PW, że nie kupię i tak dalej. Ale jak patrzę na opis tych Dragonów, ich szczegółowość i finezję, to już taki pewien nie jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 (edytowane) Te Dragony mimo że już wiekowe to trzymają poziom. Niestety blaszek nie ma do nich poza Gearingami z końca wojny, ale to nie problem - mając wór dukatów to do każdego z nich można się teraz obkupić gotowych wydruków 3D w zasadzie do wszystkiego. Z pudła tylko kadłub z nadbudówkami są wtedy potrzebne... no i kominy Edytowane 8 Grudnia 2022 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 od tygodnia walczę z Livermore /dragon ma to coś/....jak dla mnie super . trochę szpachli trzeba było by połączyć dwie połówki kadłuba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 6 minut temu, cdarek napisał: od tygodnia walczę z Livermore /dragon ma to coś/....jak dla mnie super . trochę szpachli trzeba było by połączyć dwie połówki kadłuba A może by Kolega założył jaki warsztacik? To by gawiedź popatrzyła sobie na te cudeńka i pogląd wyrobiła... Ta blacha to w zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Ta blaszka to osobna ...taka uniwersalna do wszystkich ..Bensonów ,ale w zestawie też są dwie małe blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 (edytowane) 39 minut temu, socjo1 napisał: Ta blacha to w zestawie? to jest ten dodatek : https://www.scalemates.com/pl/kits/yankee-modelworks-ykm-3029-uss-benson-class-ww2-destroyer-pe-detail-set--932371 ale raczej nie do kupienia bo od dawna nieprodukowany - ostatni raz go widziałem na ebay'u chyba w 2010 lub 2012 Godzinę temu, socjo1 napisał: ...to już taki pewien nie jestem... zdaj się na ślepy los.... na razie odpuść.... ale jak się pojawi Laffey to znak że trzeba kupić bo będzie z Atlantą łaciaty duecik spod Guadalcanal Edytowane 8 Grudnia 2022 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 16 minut temu, M.A.V. napisał: na razie odpuść.... ale jak się pojawi Laffey to znak że trzeba kupić bo będzie z Atlantą łaciaty duecik spod Guadalcanal No nie wiem... Akurat na Atlantę , to mam chęć przeróbki na późnowojennego San Diego. Fajne ale proste kamo i ciekawy zestaw p-lot. No i jest dokumentacja (Profile Morskie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 10 Grudnia 2022 Share Napisano 10 Grudnia 2022 Nie wiem jak wy, ale ja biorę Butlera jak tylko się pokaże i to chyba tego późnego z działkami zamiast torped, wincyj się dzieje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 10 Grudnia 2022 Share Napisano 10 Grudnia 2022 (edytowane) W dniu 8.12.2022 o 22:23, socjo1 napisał: Taaak. Napisałem Kolegom na PW, że nie kupię i tak dalej. Ale jak patrzę na opis tych Dragonów, ich szczegółowość i finezję, to już taki pewien nie jestem... No i namówiliscie do złego... Gearing (edit: błąd, powinni być Livermore klasy Gleaves) trafiony - zatopiony. Jedyne moje wytłumaczenie jest takie, że po roku zdrad i zajmowania się właściwie niczym... ... powróciłem skruszony na jedynie słuszne i prawdziwe szkutnicze łono i pracowicie wiążę sznurki na patyczkach mojej fregaty (któż ją jeszcze pamięta...). Jak dobrze pójdzie - finał pewnie koło... 3 Króli. Michał. Edytowane 10 Grudnia 2022 przez socjo1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Grudnia 2022 Share Napisano 10 Grudnia 2022 5 godzin temu, Szydercza Gała napisał: .... to chyba tego późnego z działkami zamiast torped, wincyj się dzieje hmmm obadaj wcześniej dobrze materiały do camo - jak chcesz zaszaleć to chyba te "early" miały lepsze malowanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 10 Grudnia 2022 Share Napisano 10 Grudnia 2022 Zbychu, kto by sie takimi pierdołami przejmował 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 11 Grudnia 2022 Share Napisano 11 Grudnia 2022 17 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Nie wiem jak wy, ale ja biorę Butlera jak tylko się pokaże i to chyba tego późnego z działkami zamiast torped, wincyj się dzieje A to ciekawe, czemu akurat taka mięta do Butlerów? Myślałem że Ciebie kręci tylko para w kotle i nity w kadłubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Grudnia 2022 Share Napisano 11 Grudnia 2022 To prawda, ale te stateczki są fajne, niszczyciele w ogóle są fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi