Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 26 Lutego 2011 Super Moderator Share Napisano 26 Lutego 2011 Jędrek napisał: Tovardsen napisał: 17 modeli w 350 troche zmienia sytuację. potrzeba matką wynalazków i podpowiedzią wszelkich wolnych przestrzeni w mieszkaniu, możesz mi wierzyć - wiem co piszę Domyślam się, że mówisz to z autopsji Jeśli mam rację to może zapodasz jakąś fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 2 Marca 2011 Share Napisano 2 Marca 2011 Z myszką i w zapomnianej skali ale za to jaki okręt..: http://www.hasegawa-model.co.jp/e-w/NEWDETAIL/1104/Z15.html Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tovardsen Napisano 2 Marca 2011 Share Napisano 2 Marca 2011 Znowu wyjdzie że jestm lobbystą OKB Grigorov. Ale nie mogę nie napisać że Vangurad napewno będzie zrobiony w 1:350 przez OKB. To jest chyba ulubiony okręt Grigoria ;) Co do info o Romeo od Hobbał y Bossa w 1:350 to w newsletterze Martoli była zapowiedź przy której Romeo stprzy cudnej łodzi latającej w tej samej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 2 Marca 2011 Share Napisano 2 Marca 2011 Mam nadzieję, że piszesz o pancerniku a nie OP. Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 2 Marca 2011 Share Napisano 2 Marca 2011 Maciej napisał: Z myszką i w zapomnianej skali ale za to jaki okręt..:http://www.hasegawa-model.co.jp/e-w/NEWDETAIL/1104/Z15.html Skala faktycznie ciekawa. Hasegawa miała kiedyś krótką serię: Akagi, Musashi, Yamato. Co do okrętu - to bardzo ciekawy model ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 5 Marca 2011 Autor Share Napisano 5 Marca 2011 w końcu ma się latem ukazać zapowadana przez Trumpetera zmodernizowana chińska wersja Sowremiennego http://www.cybermodeler.com/news/trumpeter.shtml osobiście mnie to cieszy, gdyż chodziła mi po głowie przeróbka jednego z modeli do takiej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 9 Marca 2011 Autor Share Napisano 9 Marca 2011 co prawda 1/700 i trochę temat okołookrętowy ale oczarowały mnie te budyneczki klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 9 Marca 2011 Share Napisano 9 Marca 2011 Jak widać na Romie się nie skończyło, Pit-Road wraz z Trumpeterem zapowiedział Vittorio Veneto w 1/700: http://pitroad.s232.xrea.com/newitem/index.php?itemid=1802 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 9 Marca 2011 Super Moderator Share Napisano 9 Marca 2011 Sebaar napisał: Vittorio Veneto w 1/700Piękny okręt - zobaczymy jak będzie z detalizacją wyprasek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 9 Marca 2011 Share Napisano 9 Marca 2011 Sebaar napisał: Jak widać na Romie się nie skończyło, Pit-Road wraz z Trumpeterem zapowiedział Vittorio Veneto w 1/700 Okręt jak zawsze piękny. Skala - jak zawsze nie ta ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 9 Marca 2011 Share Napisano 9 Marca 2011 No jaka dobra wiadomość....w dodatku w słusznej skali ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 10 Marca 2011 Autor Share Napisano 10 Marca 2011 nowa Akula II w 1/350 Bronco klik yes, yes, yes! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 10 Marca 2011 Share Napisano 10 Marca 2011 Jędrek napisał: nowa Akula II w 1/350 Bronco klik Bosko! Ma byc juz w kwietniu dostepna... normalnie przyczajony tygrys. Moze Rosjanie sie wreszcie dogadaja, odkurza formy Alangera z Delta i Tajfunem - chyba malo czasu im zostalo... No i Flagman zapowiadal Sierre i Victora... Powiadam, wkrotce w Chinach beda sie szykowac do wydania swoich wersji. Ja Akule od Alangera kupilem az w RPA. Grafika na pudelko francuskiego boomera Romeo to jednak wariant chinski... zrobienie go "na europejskiego" to bedzie troche pilowania oplywek itd... Pomysl z samolotem w skali fajny - Harbin SH-5 to spore bydle. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 10 Marca 2011 Autor Share Napisano 10 Marca 2011 PKD4GA napisał: Moze Rosjanie sie wreszcie dogadaja, odkurza formy Alangera z Delta i Tajfunem - chyba malo czasu im zostalo... chyba wolałbym żeby nie a w to miejsce takie Bronco lub Hobby Boss zapodało nam nowe modele tych jednostek - są ciekawsze od Alangera, już ta zapowiedź jest interesująca, zrobię sobie jeszcze raz Akułę, szkoda tylko że na arkuszu kalkomanii nie widać jakiś godeł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 10 Marca 2011 Share Napisano 10 Marca 2011 Heh, Flagman zapowiadal w 2010 wydanie swojego K-335 i "jedynki" K-480 - jeden temat im juz odpadl, lub przynajmniej stracil na atrakcyjnosci. Ciekawe czy maja formy Alangera i czy wznowia Akule I. Szkoda mi troche Rosjan i generalnie szkoda mi wszytskich firm produkujacych modele. Za Wielkim Murem sie uwijaja jak w ukropie, przejmuja rynek i tematy, az dziw ze Airfix wyrobil sie z Trafalgarem w 1/350. Tyle lat posuchy w temacie wspolczesnych op, a teraz az furczy. Ciekawe ile bedzie kosztowala chinska Akula. Moze sie bedzie oplacalo przeszczepic fragment miedzy sruba, a sterami rufowymi do Alangera? Co do kalek, to calkiem mozliwe ze Bronco wypusci drugi zestaw, tak jak to zrobili z Vanguardem - mozna kupic dwa - S-28 Vanguard'a i S-29 Victorious'a. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 10 Marca 2011 Share Napisano 10 Marca 2011 Jędrek napisał: nowa Akula II w 1/350 Bronco Ciekawe czy to jednorazowy ukłon w stronę radzieckich jednostek czy przymierzają się do całej flotylli...... PKD4GA napisał: Moze Rosjanie sie wreszcie dogadaja, odkurza formy Alangera z Delta i Tajfunem - chyba malo czasu im zostalo... Dobrze gada - polać Mu Plotek o przejęciu form Alanger'a było już sporo - fajnie gdyby któraś okazała się prawdziwa... ... Jędrek napisał: chyba wolałbym żeby nie, a w to miejsce takie Bronco lub Hobby Boss zapodało nam nowe modele tych jednostek - są ciekawsze od Alangera, już ta zapowiedź jest interesująca Łatwo Ci mówić, bo masz kartony Alanger'a ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andreya Napisano 10 Marca 2011 Share Napisano 10 Marca 2011 Witam Mam Alangera na ukończeniu ale wstrzymam się z pracami (pozostało malowanie i retusze - biedronkowanie itp.) Ciekawe jak to będzie wyglądało przy porównaniu obu modeli. Na podstawie tego co widać na fotkach z zapowiedzi Bronco ich model może być lepszy ale to możemy dopiero ocenić z natury mając oba modele. Też jestem ciekaw czy to początek całej flotylli rosyjskich podwodniaków czy tylko pojedyńczy rodzynek. pozdrawiam andreya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 11 Marca 2011 Autor Share Napisano 11 Marca 2011 Cytat Łatwo Ci mówić, bo masz kartony Alanger'a kartonów już dawno nie mam - Akułę i Deltę zrobiłem, Tajfuna nigdy nie miałem myślę, że Flagman chciał przepakowywać Alangera podobnie jak przepakowuje Zvezdę, swoich modeli przez te lata jakoś za wiele nie zrobili, z roku na rok redukują swoje plany, przestałem na nich już liczyć i bardziej stawiam na Daleki Wschód - co kilka miesięcy jakaś miła niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 Andreya napisał: Mam Alangera na ukończeniu ale wstrzymam się z pracami (pozostało malowanie i retusze - biedronkowanie itp.) Ale co masz Alanger'a ? Przypomnij proszę, bo gdzieś mi Twój warsztat uciekł ... Jędrek napisał: Akułę i Deltę zrobiłem, Tajfuna nigdy nie miałem Ja Akułę jeszcze znalazłem w sklepie 10/2007. A Tajfuna złapałem na aukcji. Delty Ci zazdroszczę - tym bardziej, że śledziłem relację ... Jędrek napisał: bardziej stawiam na Daleki Wschód - co kilka miesięcy jakaś miła niespodzianka Tyle, że oni propagują swoje Upgready, typu Song czy Yuan ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 15 Marca 2011 Autor Share Napisano 15 Marca 2011 Wallace napisał: Tyle, że oni propagują swoje Upgready, typu Song czy Yuan jakbyśmy mieli tego typu firmy to pewnie też by wydawały m.in. poloniki w sumie nie ma co narzekać, chińskie też są ciekawe a widać że nie tylko do nich się ograniczają (Astute, Vanguard, Virginia, zapowiedziane Triomphant i Akula), liczę na dużo więcej tymczasem Dragon zapowiedział kolejną wersję typu Gleaves, tym razem późnowojenny USS Buchanan i USS Lansdowne w 1/700 klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Jędrek napisał: jakbyśmy mieli tego typu firmy to pewnie też by wydawały m.in. poloniki w sumie nie ma co narzekać w przypadku rodzimej floty, to wybór szybko by się kończył ... Jędrek napisał: liczę na dużo więcej Szczerze mówiąc, ja też ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Jędrek napisał: jakbyśmy mieli tego typu firmy to pewnie też by wydawały m.in. poloniki w sumie nie ma co narzekać, chińskie też są ciekawe a widać że nie tylko do nich się ograniczają (Astute, Vanguard, Virginia, zapowiedziane Triomphant i Akula), liczę na dużo więcej Napewno coś pojawi się z poloników , tylko nie liczyłbym na zbyt wiele nowości z masowych producentów , pozostaje pole do popisu tym mniejszym ale bardziej mobilnym . Napewno coś z żywic , cywilnych - polskich lub budowanych , projektowanych , remontowanych w Polsce . Na początek może M/F Bielik I - IV skala 1/400 prom znany wszystkim mieszkańcom Świnoujścia Bydowa - SSR Gryfia koniec lat 90'tych Model można wykonać do linii wodnej jak i cały z częścią denną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paranoid Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Nie wiem czy było ale jak patrzę na zapowiedzi tej firmy to japa mi się uśmiecha od ucha do ucha. http://flagman-models.com/catalogue.php?lang=EN Jak z jakością tej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 16 Marca 2011 Autor Share Napisano 16 Marca 2011 SAAB napisał: Na początek może M/F Bielik I - IV skala 1/400 prom znany wszystkim mieszkańcom Świnoujścia fajny tylko... skala jakaś "nieludzka" niby ok, są jej fani, pasuje do wyrobów Mirage, Hellera itp. ale jednak bardziej popularna jest 350-tka sam się więc już nie skuszę bo chcę zachować ciągłość skali a 400-tka się w moje plany i zapasy magazynowe nijak nie wpasowuje, jeden potencjalny klient mniej Flagman jak w końcu coś wypuści to będzie fajnie, na razie to tylko U-booty swoje zrobili a reszta to przepaki i zapowiedzi od lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Paranoid napisał: Nie wiem czy było ale jak patrzę na zapowiedzi tej firmy to japa mi się uśmiecha od ucha do ucha. Ja ostrzę sobie ząbki na pr. 945 "Barracuda" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi