Tomek Mroczkowski Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Nie wiem jak to się nazywa ale do złudzenia przypomina mi K1A1 lub M1A1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Troche to wygląda jak hybryda Leoparda 2 i Abramsa, ale co to, to nie mam pojecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 do złudzenia przypomina mi K1A1 lub M1A1 Czy ja wiem , mi jakoś nie przypomina żadnego innego współczesnego czołgu , ale koła "zdradzają "jego pochodzenie od T-55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Troche to wygląda jak hybryda Leoparda 2... A co ty tu widzisz z Leoparda? do złudzenia przypomina mi K1A1 lub M1A1 Czy ja wiem , mi jakoś nie przypomina żadnego innego współczesnego czołgu , ale koła "zdradzają "jego pochodzenie od T-55 Porównaj wieże z K1 identyko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Porównaj wieże z K1 identyko Mr. Green Haha, próbowałem z całych sił, ale podobieństwa, jak nie widziałem , tak nie widzę :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Porównaj wieże z K1 identyko Mr. Green Haha, próbowałem z całych sił, ale podobieństwa, jak nie widziałem , tak nie widzę :P No bez tych dupereli A i zapomniałeś że K1 to M1 po diecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 według mnie to już nie jest T - 55 tak jak KTO RYŚ to nie SKOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Tak mi się kadłub skojarzył z Leopardem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 A i zapomniałeś że K1 to M1 po diecie Hah, może. O K1 wiem tylko jedno, że to najbrzydszy czołg jaki w życiu widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 to najbrzydszy czołg jaki w życiu widziałem i znając Ciebie to Merkava jest najpiękniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Merkava jest ładna ale tylko Mk IV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 7 Października 2008 Autor Share Napisano 7 Października 2008 Barthass... skąd wywlekłeś to zdjęcie... To wygląda na coś arabskiego, z domieszką RPA... Nie wstrząśnięte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blindleon Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Cześć, czy w LWP używano GAZy MM ? A jeżeli tak to gdzie można zobaczyć foty ? Ja mam publikacje o 1 BPanc z Militariów i o pojazdach LWP z AJaKSu, ale niestety tam akurat nic o tym drewnianym cudzie nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 To wygląda na coś arabskiego, z domieszką RPA... doszukałbym sie wpływów Izraela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Ołł, jeee znalazłem co to za cudo, na dodatek z dość wyczerpującym opisem: http://kr.blog.yahoo.com/shinecommerce/8985.html?p=23&pm=l&tc=641&tt=1222882974 i znając Ciebie to Merkava jest najpiękniejsza To wiadomo wszem i wobec Merkava jest ładna ale tylko Mk IV A tam, one nie są ładne, one są piękne, wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 7 Października 2008 Autor Share Napisano 7 Października 2008 To wygląda na coś arabskiego, z domieszką RPA... doszukałbym sie wpływów Izraela No tak... biorąc pod uwagę jego fascynacje, to bardzo możliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 to bardzo możliwe... to bardziej niż pewne ja strzelam: to jakaś izraelska modyfikacja T-55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 to bardziej niż pewne Mr. Greenja strzelam: to jakaś izraelska modyfikacja T-55 Haha, a właśnie, że nie szukając zdjęć innego czołgu ( oczywiście produkcji Izraelskiej ) Natrafiłem na stronkę, gdzie oprócz zdjęc Sabry Mk. III której szukałem znalazłem informację o tym T-55 , i o dziwo nie ma nic wspólnego z Izraelem :P Link do strony w moim przedostatnim poście (pisaliśmy prawie w tym samym czasie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 peter napisał: i znając Ciebie to Merkava jest najpiękniejsza To wiadomo wszem i wobec Smile a nie bo PT-91 wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Przymanowski w "Studziankach" wspomina o warsztatowym Gazie-AA. Wylicza że 1 BPanc. miała 180 ciężarówek i 26 wozów warsztatowych, więc może i jakiś MM się dotelepał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Szukam zdjęć T-32/76 z 1941 roku w wersji niemieckiej (zdobyczny), chodzi o malowanie i oznaczenie. Te co znalazłem w googlach i wydawnictwach np. Wyd. Mil., są cienkie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 T 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 To drugie zdjęcie jest najbliższe modelowi z Unimodel 1/72 - Captured T-34/76 (1940). Chyba zrobię jednak tak jak jest na pudełku, chociaż wolę tzw. z historią w tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 To drugie zdjęcie jest najbliższe modelowi z Unimodel 1/72 - Captured T-34/76 (1940) A skąd.... Twój Teciak to Mod.1940, a ten na fotce numer dwa wstawionej przez kolegę Zyzieka to późniejsza modyfikacja, albo 1943 albo może 1942 (bardziej stawiam na 1943). Różnice pomiędzy modelem UM a tamtym na fotce widać wyraźnie, po wieży i po wizjerze na przedniej klapie, innych hakach na przedniej płycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi