BOMI21 Napisano 12 Marca 2014 Autor Share Napisano 12 Marca 2014 Fajną masz tę podkładkę do malowania, szukam czegoś takiego, zdradzisz co to? To nie jest podkładka do malowania tylko płyta lotniska 3zł 15 gr w Castoramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 No dobra, u mnie to będzie podkładka do malowania. Co to jest konkretnie, to się tam przejadę pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 12 Marca 2014 Autor Share Napisano 12 Marca 2014 No dobra, u mnie to będzie podkładka do malowania. Co to jest konkretnie, to się tam przejadę pewnie. Płytka podłogowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Kurde dobrze, że to odrzutowiec, to w tłokowych może mam szanse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 12 Marca 2014 Autor Share Napisano 12 Marca 2014 Kurde dobrze, że to odrzutowiec, to w tłokowych może mam szanse Bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 14 Marca 2014 Autor Share Napisano 14 Marca 2014 Tylna ściana kokpitu gotowa. Jeżeli czegoś brakuje/coś jest źle pomalowane/ma zły kolor, to pisać - chętnie poprawię. I przednia część kabiny, tuż pod przednią częścią oszklenia. Tutaj powiem że ciężko ze zdjęć coś wywnioskować, więc jak coś nie gra, to dajcie znać ;o) Do zobaczenia w Bytomiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Klasa detal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Klasa detal Nic dodać, nic ująć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 15 Marca 2014 Share Napisano 15 Marca 2014 Miło widzieć kolejnego 21 tak ładnie odtwarzanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 15 Marca 2014 Autor Share Napisano 15 Marca 2014 Zrobiłem też drążek sterowy. Widoczną z boku "dźwignię" dorobiłem, ta od Eduarda się nie nadawała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 19 Marca 2014 Autor Share Napisano 19 Marca 2014 Na festiwalu w Bytomiu udało mi się (między innymi) dorwać poprawną dyszę do mojego MiGa Przy okazji usunąłem niepotrzebne kostki wlewowe - części gotowe do malowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 Zrobiłem celownik ASP-PF-21. Soczewka ma złoty kolor - patent z przezroczystym zielonym nie wypalił. Blok celownika - zdjęta cała górna część z soczewką i szklanym wskaźnikiem. Blok soczewki po pomalowaniu Pomalowane ramy szybki celownika I złożony celownik, bez puszki z fotokarabinem. Wpasowałem też prawidłowy silnik. Detale dyszy - naprawdę niezłe. I fotka celownika z resztą kokpitu - bardzo dobrze widać dorobioną od podstaw szybkę wskaźnika na celowniku. Szybka celownika zdjęta - okazało się, że była krzywo wklejona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Złota soczewka i taka powinna być ! Zdradź tylko czym malowałeś bo wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 22 Marca 2014 Autor Share Napisano 22 Marca 2014 Złota soczewka i taka powinna być ! Zdradź tylko czym malowałeś bo wygląda świetnie Złoty Gunze C09. Soczewka powinna być raczej limonkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 22 Marca 2014 Autor Share Napisano 22 Marca 2014 Tylko teraz skąd różnica? Które zdjęcie przekłamuje? A może oba są dobre? Ja dodałem zdjęcie zrobione przeze mnie i dokładnie tej maszyny, którą robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Bomi, a nie pomyślałeś że w tej soczewce odbija się światło otoczenia? I ono może być w różnym kolorze? Daj spokój z tymi detalami, bo zaczynasz każdy kabelek 3 razy pod światło oglądać, a w efekcie i tak tego nikt nie zobaczy w skończonym modelu. Zrobiłeś to ładnie i ja bym na twoim miejscu szedł dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 22 Marca 2014 Autor Share Napisano 22 Marca 2014 Bomi, a nie pomyślałeś że w tej soczewce odbija się światło otoczenia?I ono może być w różnym kolorze? Daj spokój z tymi detalami, bo zaczynasz każdy kabelek 3 razy pod światło oglądać, a w efekcie i tak tego nikt nie zobaczy w skończonym modelu. Zrobiłeś to ładnie i ja bym na twoim miejscu szedł dalej. Solo, jak coś mnie męczy i chcę, aby było to zrobione jak najlepiej i jak najwierniej, to co w tym złego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Ale ja Ci tego nie bronię, tylko uważam że męczysz się z tym (to jest dobre słowo), zupełnie niepotrzebnie, bo zaraz znajdziesz zdjęcie gdzie ta soczewka będzie miała odcień szarawy i co wtedy? Zrobisz po swojemu, ale jeśli pytałbyś mnie o radę, to dałbym Ci jedną: czasami warto odpuścić, bo efekt i tak nigdy Cię nie zadowoli. a tak jak teraz jest bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 22 Marca 2014 Autor Share Napisano 22 Marca 2014 Pomęczyłem nieco silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Tylko teraz skąd różnica? Które zdjęcie przekłamuje? A może oba są dobre? Ja dodałem zdjęcie zrobione przeze mnie i dokładnie tej maszyny, którą robię. Obie pokazane fotki sa dobre , nie przejmuj się tak mocno .Po Twoich postach poszedłem obejrzeć posiadany przeze mnie celownik i powiem krótko - z każdej strony widać inny odcień.Cień , światło , kąt spojrzenia powodują że za każdym razem soczewka wygląda inaczej . Ładny model się zapowiada .Powodzenia w dalszej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 23 Marca 2014 Autor Share Napisano 23 Marca 2014 Tylko teraz skąd różnica? Które zdjęcie przekłamuje? A może oba są dobre? Ja dodałem zdjęcie zrobione przeze mnie i dokładnie tej maszyny, którą robię. Obie pokazane fotki sa dobre , nie przejmuj się tak mocno .Po Twoich postach poszedłem obejrzeć posiadany przeze mnie celownik i powiem krótko - z każdej strony widać inny odcień.Cień , światło , kąt spojrzenia powodują że za każdym razem soczewka wygląda inaczej . Ładny model się zapowiada .Powodzenia w dalszej budowie Też bym chciał mieć celownik od MiGa w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Sprzedawałem kolego BOMI21 jakis czas temu na Allegro I jakoś wśród POLAKÓW chętnych nie było i zainteresował się Pan z Austrii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Też bym chciał mieć celownik od MiGa w domu To tylko efekt ponad 30 letniej służby w Lotnictwie, ot taki souvenir dla podtrzymania na duszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Jakiś bombek albo rakiet na pamiątkę nie wziąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi