Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 4 Czerwca 2016 Super Moderator Share Napisano 4 Czerwca 2016 Witam, orientuje się ktoś w modeliku Revella U-47 z wnętrzem? Czy warto go kupować? Jak wygląda tam sprawa ze szczegółami?To zależy, czego oczekujesz. Jak dla mnie - wnętrze wykonane na poziomie marnej zabawki. Szczegóły http://www.militarymodelling.com/news/article/cutaway-u-47-with-interior-in-1-125/21148 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvaot Napisano 5 Czerwca 2016 Share Napisano 5 Czerwca 2016 No cóż, może gdyby dodać coś od siebie to by to lepiej wyglądało... Strasznie się napaliłem na cygaro z wnętrzem, a moduły CMK do VII C 1/72 kosztują makabrycznie dużo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 27 Października 2016 Share Napisano 27 Października 2016 Witam Poszukuje planów okrętu niemieckiego SMS Konig ( lub jego bliźniaków). Jeżeli ktoś takowe posiada z chęcią przygarnę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 Poszukuję dobrego warsztatu dla kolegi z class z37-39 tamiya 1/700 żeby miał na czym się wzorowac. To będzie jego pierwszy okręt wojenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 1 Czerwca 2018 Share Napisano 1 Czerwca 2018 Czy ktoś ma Marine-Arsenal 021 i 045 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdas Napisano 1 Czerwca 2018 Share Napisano 1 Czerwca 2018 Ma , ale jako skan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 1 Czerwca 2018 Share Napisano 1 Czerwca 2018 Dzieki za czÓjność, już znalazłem na internetach Musze sie przygotować na szlezwika od trumpa, bawię sie ideą przeflancowania go na Pommerna, trza obadac różnice...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 20 Listopada 2018 Share Napisano 20 Listopada 2018 Sam raczej nie kupie, ale chcialem poinformowac kolegow, ze w jednym z duzych sklepow modelarskich (na pewno znajdziecie) jest promka (prawdopodobnie z okazji black friday) na zestwa Trumpetera 05628 DKM Peter Strasser. Cena: 250zl!! To zdaje sie te same fajne wypraski co przy Graf Zeppelinie. Oj kusi, ale juz mam trzy okrety czekajace na budowe :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 20 Listopada 2018 Share Napisano 20 Listopada 2018 Możesz podać nazwę sklepu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 20 Listopada 2018 Share Napisano 20 Listopada 2018 Kurde ładna cena! Gdyby nie to że moja ukochana, która kiedyś wpadła do mnie tylko na chwilę z kurtuazyjną wizytą, jak Niemcy w 39, zaczęła stopniowo zagarniać moje tereny i narzuciła limity w budowie okrętów, to bym go kupił Niestety muszę się zadowolić 700ką Grafa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 20 Listopada 2018 Share Napisano 20 Listopada 2018 Hejka, czy ten „modelik” Heller 81046 Admiral Graf Spee jest wart zainteresowania jako ewentualny PIERWSZY model „okrenta”? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilut Napisano 11 Stycznia 2019 Share Napisano 11 Stycznia 2019 W dniu 20.11.2018 o 18:12, Thalgonis napisał: Hejka, czy ten „modelik” Heller 81046 Admiral Graf Spee jest wart zainteresowania jako ewentualny PIERWSZY model „okrenta”? Model nie jest jakiś tragiczny ,ale jest to przepak starego modelu Hellera i trochę odbiega od dzisiejszych standardów. Poza tym kształt nadbudówek jest skopany, lepiej trochę dołożyć i zainwestować w coś nowszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 26 Marca 2019 Share Napisano 26 Marca 2019 (edytowane) cześć mam następujący temat szukam w skali 1/700 działek 20mm wersja jednolufowa i czterolufowa - znalazłem iż kiedyś robił to eduard ale juz nie robi czy ktoś wiec może czy ktoś to produkuje ? dzięki znalazłem 4 lufowe od nikomodel ale nie wyglada to pięknie .. Edytowane 26 Marca 2019 przez laskonogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilut Napisano 27 Marca 2019 Share Napisano 27 Marca 2019 https://www.whiteensignmodels.com/p/WEM+1700+WWII+German+Light+AA+Weapons+PE+733/5461/#.XJsjxDrdjIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 27 Marca 2019 Share Napisano 27 Marca 2019 dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Kwietnia 2020 Share Napisano 11 Kwietnia 2020 Czółko, piszę tu, bo w końcu to, do czego się przymierzam jest niemieckie A przymierzam się do sklejenia Bismarcka (Revell, 1:700) - byłby to pierwszy kontakt wogóle ze sklejaniem czegoś nawodnego... Być może jak na pierwsze podejście to za gruba rura, ale czas zarazy powoduje, że już nic mnie nie goni, więc... Pytanie takie: mam bardzo dużo farb (Gunze i Tamka) pod lotnictwo i pancerkę (także wszelkiego rodzaju washe, pudry itp.) - czy da się coś z tego wykorzystać do działu marynistycznego czy jednak trza będzie wsio kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 11 Kwietnia 2020 Share Napisano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) Rozumiem że chcesz bez blach i innych dodatków? Smarka już masz? Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez chudyhunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Kwietnia 2020 Share Napisano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) Bez blach - smarka od FH się pozbyłem... Po analizie tematu uznałem, że nie ma sensu zaczynać tej wersji, bo nie będę w stanie użyć blaszek do niego. Po prostu nie widzę tych elementów PE. Taka wada wzroku, kropka A ponieważ zawsze podobał mi się ten kanclerz (a już szczególnie po tym teledysku) to zanabyłem prostszą wersję i na niej chcę poćwiczyć. Nie dodałem w poprzednim poście, że to wszystko co mam z farbek to odcienie germańskie - innych „nacji” nie kleję Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 11 Kwietnia 2020 Share Napisano 11 Kwietnia 2020 No to w zasadzie masz chyba wszystko. Jak na początek chcesz bez blach to ok. Chociaż może byś się pokusił o same relingi? Burtowe nie powinny sprawić Ci problemu, ale może faktycznie następnym razem. Zakładaj warsztat i ruszaj z tematem. Na bieżąco będziemy pomagać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Kwietnia 2020 Share Napisano 11 Kwietnia 2020 A te burtowe można gdzieś kupić osobno? Bo kupować jakiś zestaw i wykorzystać tylko te jedne to chyba trochę bez sensu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 11 Kwietnia 2020 Share Napisano 11 Kwietnia 2020 No właśnie bez sensu. Eduard robi uniwersalne, ale jak już napisałem, może lepiej nie. Są chu..., mam używam i sam się na nie wkurw.... https://www.mojehobby.pl/products/1-700-Kriegsmarine.html Ewentualnie to: https://www.mojehobby.pl/products/Bismarck-Revell-05098.html Blachy Eduarda są dużo bardziej pancerne niż FH. Z FH rzeczywiście mógłbyś sobie nie dać rady, ale z tymi myślę że by Ci się udało. Przemysł sobie jeszcze na spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 11 Kwietnia 2020 Share Napisano 11 Kwietnia 2020 Chyba jednak dam sobie spokój z PE - to są kolejne koszty a ch... co z tego wyjdzie Dobra, zakładam warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 Kolekcjonuję dodatki do schleswig'a wersja 1908 w 1/350 od Trumka i mam mały dylemat w zakresie artylerii. Potrzebuję ustalić czy zestaw Mastera SM-350-107 do wersji z 1939 roku się nada, czy na przestrzeni lat była dokonana zmiana kalibru dział. Bo rzuciły mi się w oczy dwie cyfry w zakresie średniej artylerii 170 mm i 150 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 Czy to znaczy że spuscisz Cesarewicza w kiblu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 To znaczy że chcę mieć pudełko z modelem uzupełnione o komplet dodatków które są niezbędne do wykonania modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi