Jamat Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Przedstawiam Wam Mig-21 SMT od Eduarda w wersji weekend. Oprócz rurki Mastera prosto z pudła. Kamuflaż jak i postshading malowane od ręki po uprzednim zamaskowaniu dołu. Miłego oglądania. Jestem świadom wielu błędów jakich popełniłem, choćby brak słynnej uszczelki. Ale obiecuje, że przy następnym się poprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Ależ On piękniuśi jest, chętnie bym takiego przygarnął na pułeczkę. Ładne camo, nie za czysty nie za brudy, dla mnie osobiście w sam raz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Fajny. W jakim malowaniu zrobisz MFa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Model ma dużo braków - link do zdjęć - brak uszczelki osłony kabiny - zła wersja wiatrochronu (powinno być z lusterkiem) - niedomalowany stożek (w szerszej części powinien być srebrny/stalowy - zły kolor wnęk podwozia - brak anteny na czubku ogona - zły kolor anten pod skrzydłami - napisy eksploatacyjne - część (lub całość) jest czeska - np napis "NESTOUPAT" na jednym z wlotów powietrza do silnika - napisy na belkach były inne/lub ich nie było Ale ogólnie nie jest zły. Kibicuję przy następnym MiGu. O ile dobrze poznaję, są to kalki RV Aircraft. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Nie wnikam w szczegóły, dobrze się ogląda, fajnie pomalowany, ogólnie na plus. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Bardzo fajnie ci wyszło malowanie.Robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 mnie też się model bardzo podoba ale troszkę nienaturalnie wyglądają te gwiazdy i numer burtowy.Takie nowe na styranej powłoce....osłona dielektryczna na usterzeniu pionowym też wydaje się zbyt nowa w stosunku do reszty. ale ogolnie 8/10. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 faktycznie przyjemnie ogląda się ten model taki w sam raz. Jedyna rzecz warta i chyba możliwa do poprawy to rurka pito (v. przedostatnia fota). Koledzy wspomnieli o nr jak z fabryki. Faktycznie trzeba się nad tym zastanowić, gdyż w kalkach są takie jak nówki. Że też nie zwróciłem na problem wcześniej uwagi. Tak czy inaczej model podoba mi się. MF będzie lepszy tym bardziej że dokumentacji mamy sporo na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2014 - brak uszczelki osłony kabiny - zła wersja wiatrochronu (powinno być z lusterkiem) - niedomalowany stożek (w szerszej części powinien być srebrny/stalowy - zły kolor wnęk podwozia - brak anteny na czubku ogona - zły kolor anten pod skrzydłami - napisy eksploatacyjne - część (lub całość) jest czeska - np napis "NESTOUPAT" na jednym z wlotów powietrza do silnika - napisy na belkach były inne/lub ich nie było O ile dobrze poznaję, są to kalki RV Aircraft. - moje nieróbstwo - poprawna wersja zaginęła w akcji - tak też zrobiłem, tylko pomalowałem trochę za głęboko. - moje nieróbstwo - wersja weekend nie zawiera tych anten - jaki powinien to być kolor. - moje nieróbstwo - moje nieróbstwo - tak kalki RV Aircraft part I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 - moje nieróbstwo - poprawna wersja zaginęła w akcji - tak też zrobiłem, tylko pomalowałem trochę za głęboko. - moje nieróbstwo - wersja weekend nie zawiera tych anten - jaki powinien to być kolor. - moje nieróbstwo - moje nieróbstwo - tak kalki RV Aircraft part I Fajnie, że bierzesz "na klatę" takie komentarze, a nie próbujesz się spierać, odgrażać itp. Tych anten zbyt nie widać na zdjęciach, wydawało mi się, że są zielone. Przejrzałem zdjecia innych MiGów i wygląda na to, że powinny jednak być w kolorze dolnych partii płatowca. Więc dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Modelik bardzo ładny ! Do uwag wymienionych przez Bomiego dodałbym niepoprawnie pomalowany brąz. Pierścień z przodu powinien być brązowy, i brak paru ciapek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Mnie sie podoba. W merytorykę nie wchodzę bo nigdy nie wchodziłem. Jedynie przymatowił/przybrudził bym tę oczojebną "15" na boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Farbki z instrukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Do uwag wymienionych przez Bomiego dodałbym niepoprawnie pomalowany brąz. Pierścień z przodu powinien być brązowy, i brak paru ciapek Brąz mało trafiony, to przyznaje ale do reszty podchodziłbym sceptycznie zwłaszcza, że samolot stoi pod chmurką wiele lat. Farbki to mieszanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Do uwag wymienionych przez Bomiego dodałbym niepoprawnie pomalowany brąz. Pierścień z przodu powinien być brązowy, i brak paru ciapek Brąz mało trafiony, to przyznaje ale do reszty podchodziłbym sceptycznie zwłaszcza, że samolot stoi pod chmurką wiele lat. Farbki to mieszanki. Właśnie tutaj Twoje zeznania się nie zgadzają. Zrobiłeś model stojący "pod chmurką" wiele lat z oznaczeniami przynależności państwowej i numerami bocznymi świecącymi się jak psu jajca, z świeżutką farbą. Wcześniej wymienione braki są już nie do odrobienia, ale te numery i znaki można by jeszcze poprawić. Dużo by poprawiły w odbiorze Twojego MiGa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Kalki zawsze można poprawić. A to co zrobiłem przedstawia samolot gdy jeszcze latał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Zgodnie z sugestiami poprawiłem błyszczące kalki i opony. Błyszczenie niektórych elementów jest spowodowane użyciem lampek przy oświetleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 No i o to chodzi. Od razu lepiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Kurde balans, ale mi się podoba ten model! Malowanie jest takie fajne, że aż chyba w moim F-100 coś zbliżonego (stylem) zrobię. A pocieniowanie kalek to strzał w 10. W pytę model, więcej nie powiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigihammer Napisano 17 Kwietnia 2014 Share Napisano 17 Kwietnia 2014 Nie będę bawił się w wytykanie szczegolow. Model pięknie wykonany. Cieszy oko. Kalki możesz troszkę z brudzi, ale to tylko twój wybór. Ogólnie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Świetna praca Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 Świetny! Gratuluję! Oglądam z otwartą koparą, ślina kapie na klawiaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi