podciech Napisano 9 Maja 2014 Share Napisano 9 Maja 2014 A ten model pamiętacie.Każdy chyba chciał mieć coś na pływakach w swojej kolekcji ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 9 Maja 2014 Share Napisano 9 Maja 2014 Pamiętamy, a jakże! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 9 Maja 2014 Share Napisano 9 Maja 2014 Też go miałem. Swoją drogą czekam na pierwszego Letova w barwach z września '39. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 9 Maja 2014 Share Napisano 9 Maja 2014 Też go miałem. Swoją drogą czekam na pierwszego Letova w barwach z września '39. A masz Jarku jakieś zdjęcia , z tego co się orientuję to przynajmniej 3 były w Dęblinie. Mój KP czeka na swoją kolej w "hangarze", więc wszystko przede mną, więc mógłbym spróbować Pozdrawiam...Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LarwaKraft Napisano 9 Maja 2014 Share Napisano 9 Maja 2014 Łał Wnętrze kabiny zrobiłeś. Pomimo, że fotki słabe to zauważyłem Mam w planach zakup tego zestawu (allegro oczywiście). Ale wersję kołową, słowacką z najazdu na Polskę w 1939. Jak masz jakieś fajne/jakiekolwiek plany wnętrza kabiny to jak byś był łaskaw to w wolnym czasie poprosiłbym o cokolwiek z materiałów na priv. Jeśli to nie problem, rzecz jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Maja 2014 Share Napisano 9 Maja 2014 (edytowane) Podciech, jak widzę nowa Twoja galerie, to mi się od razu gęba śmieje, bo wiem, ze zobaczę ciekawy model !!. Ale foty bracie to się musisz nauczyć robić !! I przy okazji nauczymy Cie co to jest "celowe postarzanie modeli" ,-)) PS. Przyjrzałem sie zdjęciom jeszcze raz. Nie sa takie złe. Tylko im brakuje kadrowania, troche ostrosci i kontrastu. W sumie można to zrobić obrabiając fote na kompie. A i postarzanie modeku w tym przypadku zaszło. Mnie najbardziej ujął napis "letow" i świetne wnętrza kabin, i jeszcze silnik i śmigło !! Edytowane 9 Maja 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 9 Maja 2014 Share Napisano 9 Maja 2014 Też go miałem dawno temu...ale nie był tak fajny jak twój...bo próbowałem pomalować go zwykłą olejnicą,kolorem zielonym jaki był dostępny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 9 Maja 2014 Autor Share Napisano 9 Maja 2014 Wiem wiem fotki są do dup... na razie nie mam lepszego sprzętu , a co do brudzenia to zbytnio nie lubię dlatego to będzie tylko kawałek plastiku baz życia. Dzięki pozdry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 9 Maja 2014 Share Napisano 9 Maja 2014 Miałem na myśli faszystowskie Letovy z Podkarpacia. Dęblińskie zdjęcia jakieś widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 9 Maja 2014 Autor Share Napisano 9 Maja 2014 Przykro mi dość dawno go robiłem nie mam żadnych fotek i planów. Wiem że w środku są blachy EXTRATECHU ale z tego co pamiętam trzeba się nagimnastykować żeby wpakować to do środka, a resztę samemu dorobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 9 Maja 2014 Share Napisano 9 Maja 2014 Jak masz jakieś fajne/jakiekolwiek plany wnętrza kabiny to jak byś był łaskaw to w wolnym czasie poprosiłbym o cokolwiek z materiałów na priv. Jeśli to nie problem, rzecz jasna. Rysunki wnętrza były w monografii Letova w czasopiśmie L+K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 9 Maja 2014 Share Napisano 9 Maja 2014 Rysunki wnętrza były w monografii Letova w czasopiśmie L+K. Jarku, a masz może ten numer L+K, jeśli tak to jakbyś mógł przesłać skany; byłbym wdzięczny. Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Jest też "Edicie Triada" ze smolikiem i zobaczę, czy tam coś na temat wnętrza wymalowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 To są jedyne mi znane rysunki wnętrza z L+K z 1985 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 10 Maja 2014 Autor Share Napisano 10 Maja 2014 Jak byście szukali blach to EXTRATECH NR EX72138 .to zestaw z całym wnętrzem pięknie wykonany +kilka el.zewnętrznych. Cena może być barierą koło 70 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Bardzo ładny. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: I-16 Type 28 - ICM 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Dzięki Jarku za skanik...Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol J. Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Coś pięknego! Nie chodzi o jakość, choć na tamte lata to mega model, ale o samo to, że jest. Wujek przywiózł mi go z Czechosłowacji, jak miałem chyba 12 lat i ... jeszcze go nie ruszyłem!!!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LarwaKraft Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 I ja dzięki ślę za rysunki wnętrza. Do "wrześniowego" smolika się kiedyś przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 17 Maja 2014 Share Napisano 17 Maja 2014 Przepraszam autora za off topic. Fajnie byłoby aby na forum pojawiły się też modele naszych "zapomnianych" agresorów wrześniowych. Dostępne są w przystępnej cenie słowackie wrześniowe kalki do Avii 534 i Letova (w zasadzie stosowano 3 typy oznakowań). http://www.hrmodel.cz/decals.htm Zamawiam komplet. Jeśli jest ktoś chętny do obniżenia kosztów pocztowych to zapraszam. Cena kalki to ok. 4 Euro a taxa pocztowa 3.6 Euro. Chętnych proszę na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 23 Maja 2014 Share Napisano 23 Maja 2014 Piękny Letov, świetnie wyposażony. Samo pudełko już wzbudza sentyment. Zrobiłem takiego w wersji "na kołach" w latach 80-tych, przetrwał nawet dość długo, by rozpłynąć się w niebycie - pewnego razu po prostu zniknął z półki z modelami, zupełnie jak w czeskim filmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi