bazylms Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 Nie rób rdzawych zacieków. Polecam ci takie kolory - MIG Abteilung: Snow white, sand brown, german three tone fading, german grey highlight, faded grey, do tego np. burned ochre, brown Van Dyke. używasz ich do biedronki lub zacieków. Do zacieków np spod nitów ja używam winter steaking grim z AK, ale może rainmarks z MIG-a też się nada. Jasna rdza słabo wygląda, jak już chesz to lepiej brąz Van Dyka do tego urzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 To co Krzysiek poleca lub gotowy specyfik AK. A co do samych zacieków typowo rdzawych to za dużego pola manewru przy tym pojeździe nie ma - rejon dachu wieży, wydechy i błotniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 Fajne te zacieki na błotnikach. Chyba pominąłeś właz dowódcy - teraz wygląda jak nówka przy reszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 Obicia miodne,przede wszystkim rozmieszczone z głową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 OOOOO.....w morde-SZACUNEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 9 Lipca 2014 Share Napisano 9 Lipca 2014 Teraz to elegancko to wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Ja to na Niemcach się nie znam, ale bardzo podoba mi się to co widzę: ładne zdjęcia, pięknie sklejony pojazd, ładne malowanie i eksploatacja zapowiada się ciekawie. Tylko zaglądać i cieszyć się widokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Tylko zdjęcia wcięło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 Planujesz jakoś ozdobić samego tygrysa w jakieś krzaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 Abonament zjadł fotki czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 Germańce pierwsza klasa. Tygrysek też piękniutki i rzeczywiście tych obić w sam raz i sensowne. Czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 To już wiem kto będzie mi pomagał malować figurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Figsy fajne. Ja teraz równolegle z Whippet'em lepię Mil-24 w lotniczym. Ciekawe jak mi wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Rączki były z bakielitu. Gaśnica świetna. Co do obić to trochę nie widzą mi się te duże, ale to trudny temat którego sam jeszcze nie ogarnąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Jak możesz to je zlikwiduj i zrób mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Gdzie kupiłeś kalkomanie na gaśnicę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 Kamilu, Dorobiłem też z kawałka blaszki i kalki z Mi-24 tabliczkę na gaśnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 też nie bardzo mi pasują, waham się trochę czy ich nie przytłumić. Z drugiej strony tamtędy ładowano pociski do wieży i pancerny właz był kładziony w miejscu tego największego obicia. Chyba jednak go zlikwiduję i zrobię więcej małych obić w jego miejsce Dokładnie tak zrób, ten plac gołej blachy troszkę jednak razi. Reszta super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 Porządna robota. Elegancko go wymalowałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 (...) Będę robił siatki maskujące i fajnie byłoby obsypać je listowiem, zastanawiam się czy używać do tego skruszonych suszonych liści (takich posiadam trochę) czy korzystać ze sposobu robienia 'wybijaka' z rurki do liści, choć trochę mi sie nie chce tego tworzyć. Czy też ostatecznie szukać nasion brzozy, wiem że to nie forum ogrodnicze ale jeśli ktoś zbiera takie nasiona to czy w jakiś konkretnych porach roku można to znaleźć pod brzózką?A może są jakieś gotowce, choć do tej pory nie widziałem liści modelarskich Z tego co wiem to nasiona brzozy śmiało możesz wykorzystać , czytałem gdzieś ,że można je znaleźć przez cały rok. Owszem są liście modelarskie 1:35 i 1:72 - do wyboru , do koloru. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Właśnie wpadłem na liście abera na mojehobby, ale w weekend jadę na grzyby to poszukam tych nasion. Może coś się znajdzie To już tak szybko grzyby ? W sumie możesz się rozglądać , tak myślę , za jakimiś mchami i innymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Ale nasion tej brzozy to szukaj raczej przy liściach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 30 Lipca 2014 Share Napisano 30 Lipca 2014 Ładny tygrysek i ta siateczka też . A kubek to robiłeś "na oko" czy latałeś z linijką do kuchni? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 30 Lipca 2014 Share Napisano 30 Lipca 2014 wow ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 30 Lipca 2014 Share Napisano 30 Lipca 2014 Kubek dziergałem mniej więcej tak żeby długość ucha odpowiadała szerokości czterech złączonych palców figurki. Niestety nie mam planów niemieckiego kubka, jesli ktoś posiada to prosze podesłać na PW, chętnie se poprzykładam Mnie nic nie zdziwi , bo sam próbuje wydziergać wiadro w 1/72 ,ale coś nie idzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi