filipsg Napisano Wtorek o 08:24 Share Napisano Wtorek o 08:24 Skoro wariant P-47 "Pengie III" z "Sovereign Senators Defender" na burcie jest już i w kalkomaniach ModelMakera, i w nadchodzącym MiniArcie, to pytanie - gdzie są dostępne zdjęcia tego Thunderbolta z widocznym napisem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Wtorek o 10:15 Share Napisano Wtorek o 10:15 Np. tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano Wtorek o 10:56 Share Napisano Wtorek o 10:56 25 minut temu, greatgonzo napisał: Np. tutaj A jak ktoś chce Monę Lisę to mają jedną w Luwrze. Sorki za sarkazm, ale odpowiedź mało przydatna, bo książka chyba w tej chwili nie do kupienia. Może więc wrzuć parę zdjęć na prawie cytatu jeśli chcesz pomóc. Sam bym to zrobił, ale mój egzemplarz jest tysiąc mil stąd. P.S. Jeśli chodzi o majątkowe prawa autorskie, to mam podejście pragmatyczne. One służą temu, aby właściciela nie pozbawiać dochodu z dzieła. Ale nakład cały się sprzedał, więc póki co sytuacja nie zachodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano Wtorek o 11:33 Share Napisano Wtorek o 11:33 Także tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grrzesiek28 Napisano Wtorek o 12:02 Share Napisano Wtorek o 12:02 Czy coś się zmieniło (jakieś nowe zdjecia) bo dotychczas Pengie III to byl P-47D-22 42-26300 HV-V i napisem RITA. W PFC vol. 2, jesli mnie oczywiście pamiec nie zawodzi, jest zdjęcie z lewej strony tego P-47 jako Pengie II . I tak też przedstawił go ModelMaker na swoich kalkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano Wtorek o 14:48 Share Napisano Wtorek o 14:48 (edytowane) 8 godzin temu, grrzesiek28 napisał: Czy coś się zmieniło (jakieś nowe zdjecia) bo dotychczas Pengie III to byl P-47D-22 42-26300 HV-V i napisem RITA. W PFC vol. 2, jesli mnie oczywiście pamiec nie zawodzi, jest zdjęcie z lewej strony tego P-47 jako Pengie II . I tak też przedstawił go ModelMaker na swoich kalkach. Akurat wg PFC nie. Piszą, że choć kiedyś był opisywany jako Pengie II, to nowo odnalezione zdjęcie pokazuje, że był to Pengie III. Nie wiem, czy mają na myśli zdjęcie pokazane w publikacji, czy jakieś inne, bo wg mnie na tym pokazanym nie bardzo można zauważyć czy to II, czy III. Ja osobiście bym stawiał II, ale może na oryginale więcej widać. Tak czy siak wg PFC były dwa Pengie III. Edytowane Wtorek o 20:18 przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Wtorek o 22:32 Share Napisano Wtorek o 22:32 Niestety, nie śledzę dostępności ofert rynku wydawniczego. Ale mam nadzieję, że PFC vol.2 jest wciąż dostępny, bo inaczej pewnie i Wymysłowi się dostanie, a porządny chłop! Dwa Razorbacki Gładycha nosiły imię Pengie III i jest całkiem prawdopodobne, że oba też miały na drugie Rita. Jedyne zdjęcie, na którym ciężko zauważyć, czy mamy do czynienia z II czy z III to HV-V po pożarze. Na innych, o ile w ogóle widać ten napis, jest wyraźnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano Środa o 12:42 Share Napisano Środa o 12:42 14 godzin temu, greatgonzo napisał: . Ale mam nadzieję, że PFC vol.2 jest wciąż dostępny, bo inaczej pewnie i Wymysłowi się dostanie Uff, jest dostępna 14 godzin temu, greatgonzo napisał: Na innych, o ile w ogóle widać ten napis, jest wyraźnie. Na reprodukcji w PFC pałki się zlewają i nie widać ile ich jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Środa o 22:40 Share Napisano Środa o 22:40 Zapomniałem, że tu się napis też wyłania :). To ujęcie trochę deformuje napis, ale za to jest czytelne: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano wczoraj o 00:21 Share Napisano wczoraj o 00:21 W dniu 1.07.2025 o 12:56, HKK napisał: A jak ktoś chce Monę Lisę to mają jedną w Luwrze. Sorki za sarkazm, ale odpowiedź mało przydatna, bo książka chyba w tej chwili nie do kupienia. Może więc wrzuć parę zdjęć na prawie cytatu jeśli chcesz pomóc. Sam bym to zrobił, ale mój egzemplarz jest tysiąc mil stąd. P.S. Jeśli chodzi o majątkowe prawa autorskie, to mam podejście pragmatyczne. One służą temu, aby właściciela nie pozbawiać dochodu z dzieła. Ale nakład cały się sprzedał, więc póki co sytuacja nie zachodzi. A potem jeden z drugi kwęka, dlaczego wydawcy nie wznawiają książek, nazwijmy to, specjalistycznych... Nawiasem mówiąc, każda książka jest do kupienia jeśli komuś zależy. W tym przypadku np. tutaj: http://www.halesworthairfieldmuseum.co.uk/2023book.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano wczoraj o 05:13 Share Napisano wczoraj o 05:13 (edytowane) 4 godziny temu, caughtinthemiddle napisał: potem jeden z drugi kwęka, dlaczego wydawcy nie wznawiają książek, nazwijmy to, specjalistycznych Eee tam. Cała masa książek specjalistycznych nie jest wznawiana mimo braku pirackich kopii w sieci. Tak było nawet przed erą internetu. A bywa też odwrotnie. Ciężko byłoby udowodnić jakiś związek. Swoją drogą, dla mnie ta książka była must have, ale za 60£ bym jednak nie kupił. Edytowane wczoraj o 05:17 przez HKK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi