Panzer Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Moje najszczersze gratulacje. T-34 interesuję się od blisko 30 lat ale takiej kolekcji to nie widziałem oprócz swojej. Godne podziwu!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam 40 Napisano 29 Lutego 2008 Autor Share Napisano 29 Lutego 2008 Moje najszczersze gratulacje. T-34 interesuję się od blisko 30 lat ale takiej kolekcji to nie widziałem oprócz swojej. Godne podziwu!!!!!!!!!! Czesc , to moze pokaz twoja kolekcje TECIAKOW chetnie ja zobacze. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perdidos Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 Zagadka... Co w tym T-34 jest nie tak...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 1 Marca 2008 Witam. To coś między lufą, a wierzyczką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wladek Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 gwiazda, czerwone gwiazdy zamalowywano na tankach... A beczki z paliwem przed walką zdejmowano... Przynajmniej tyle wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blezor Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 Witam! A mi sie wydaje ze ten numerek to jakis taki dzisiejszy, i chyba z innego czolgu, bo na teciakach to raczej nie malowano numerkow z efektem tzw trojwymiarowym, tak mi sie wydaje. A co do kolekcji, to powiem wspaniala, moja tez sie powieksza, tylko moje teciaki to maluchy, bo w skali 1:72. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 1 Marca 2008 Share Napisano 1 Marca 2008 Zagadka... Co w tym T-34 jest nie tak...? Ślad po wypychaczu na plecach figurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 2 Marca 2008 Share Napisano 2 Marca 2008 To jest wersja gorkowska. Reflektor powinien byc na przedniej płcie pancerza. Wieża z okresu luty 1942 z dostępem do armaty, raczej nie była montowana w okresie gdy zakładano widoczne zbiorniki. Ten lewy powinien być bardziej na środku. Chyba że wóz jest po którymś tam remoncie. Szkoda że nie widać mocowania tylnej płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 2 Marca 2008 Share Napisano 2 Marca 2008 Brak płyty nad jarzmem armaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perdidos Napisano 2 Marca 2008 Share Napisano 2 Marca 2008 Model T34-76 Italeri w 1:72, robiony ,,prosto z pudla,, wiec na pewno jest w nim kilka nieścisłości, lecz jeden błąd popełniłem perfidnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 2 Marca 2008 Share Napisano 2 Marca 2008 Chyba coś z jarzmem działa. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perdidos Napisano 2 Marca 2008 Share Napisano 2 Marca 2008 Sami widzicie jak wiele nieścisłości zawiera zestaw Italeri, jarzmo- raz, reflektor-dwa... o zbiornikach już nie wspomnę... Natomiast racje ma Kolega Blezor... Perfidnie nałożyłem numer, pochodzący z całkiem innego zestawu. Jest to kalkomania z Enterpris'a w skali 1:1200 firmy Revell... Dwucyfrowa, i w zbyt nowoczesnym (jak na Rosjan) kroju Dobrze, że zauważył to ktoś z mego rodzinnego miasta- będzie łatwiej o odbiór nagrody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 Kolekcja jest oszałamiajaca! Wiem co to jest miłość do jednego wozu. Sam mam niejdną Pantherkę Teta mam tylko jednego :p Ale za to nie widzę takiej wersji u Ciebie w kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 Padła mi szczena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam 40 Napisano 7 Marca 2008 Autor Share Napisano 7 Marca 2008 Kolekcja jest oszałamiajaca! Wiem co to jest miłość do jednego wozu. Sam mam niejdną Pantherkę Teta mam tylko jednego :p Ale za to nie widzę takiej wersji u Ciebie w kolekcji jakiej wersji nie mam w kolekcji??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 Witam, może wzrok mnie myli, co mnie w sumie nie dziwi, ale chyba nie dostrzegam jednej z moich ulubionych wariacji na temat "żabki" czyli "gołego STZ-a ze Stalingradu. (proszę się nie śmiać z tego ulepku, to dawne dzieje) :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 (proszę się nie śmiać z tego ulepku, to dawne dzieje) :p To Ci się udało. Sam chciałbym tak sklejać Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam 40 Napisano 7 Marca 2008 Autor Share Napisano 7 Marca 2008 Witam, może wzrok mnie myli, co mnie w sumie nie dziwi, ale chyba nie dostrzegam jednej z moich ulubionych wariacji na temat "żabki" czyli "gołego STZ-a ze Stalingradu. (proszę się nie śmiać z tego ulepku, to dawne dzieje) :p no tak tego modelu jeszcze nie mam w kolekcji gotowych wozow . Wiesz ale mam go juz w pudelku i czeka w kolejce na zlozenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 Aaaa, w takim razie nie mam pytań Ja swojego klepałem ze Zvezdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Model zrobiony kapitalnie. Ale gąsienice starego typu nigdy nie były stosowane do kół stalowych. Po prostu by się rozleciały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Mam pytanie. czy poniżej przedstawione t-ciaki były uzywane w Wojsku Polskim? http://www.dragonmodelsltd.com/html/7266p1.htm http://www.dragon-models.com/html/7224p1.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Obydwa jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 Obydwa jak najbardziej. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejm Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 Ja też mam pytanie odnośnie T-34 używanych w Wojsku Polskim podczas wojny. Który z n/w modeli dragona lepiej się nadaje do zrobienia w polskich barwach: - nr kat. 6319 - T34/85 Mod. 1944 - Premium Edition - nr kat 6266 - T34/85 UTZ Model Premium edition a może jakieś inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 Mam pytanie. czy poniżej przedstawione t-ciaki były uzywane w Wojsku Polskim? http://www.dragonmodelsltd.com/html/7266p1.htm http://www.dragon-models.com/html/7224p1.htm Ten pierwszy używany był tylko z wieżyczką dowódcy i z włazem d-cy dwudzielnym (używany w 1 Brygadzie Pancernej), natomiast ten drugi z tłoczoną wieżą Uralmasz nie był wcale używany w jednostkach pancernych LWP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi