Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moje najszczersze gratulacje. T-34 interesuję się od blisko 30 lat ale takiej kolekcji to nie widziałem oprócz swojej. Godne podziwu!!!!!!!!!!

• Odpowiedzi 107
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Moje najszczersze gratulacje. T-34 interesuję się od blisko 30 lat ale takiej kolekcji to nie widziałem oprócz swojej. Godne podziwu!!!!!!!!!!

Czesc ,

to moze pokaz twoja kolekcje TECIAKOW chetnie ja zobacze.

Adam

Napisano

gwiazda, czerwone gwiazdy zamalowywano na tankach... A beczki z paliwem przed walką zdejmowano... Przynajmniej tyle wiem...

Napisano

Witam! A mi sie wydaje ze ten numerek to jakis taki dzisiejszy, i chyba z innego czolgu, bo na teciakach to raczej nie malowano numerkow z efektem tzw trojwymiarowym, tak mi sie wydaje. A co do kolekcji, to powiem wspaniala, moja tez sie powieksza, tylko moje teciaki to maluchy, bo w skali 1:72. Pozdrawiam

Napisano

To jest wersja gorkowska. Reflektor powinien byc na przedniej płcie pancerza. Wieża z okresu luty 1942 z dostępem do armaty, raczej nie była montowana w okresie gdy zakładano widoczne zbiorniki. Ten lewy powinien być bardziej na środku. Chyba że wóz jest po którymś tam remoncie. Szkoda że nie widać mocowania tylnej płyty.

Napisano

Model T34-76 Italeri w 1:72, robiony ,,prosto z pudla,, wiec na pewno jest w nim kilka nieścisłości, lecz jeden błąd popełniłem perfidnie...

Napisano

Sami widzicie jak wiele nieścisłości zawiera zestaw Italeri, jarzmo- raz, reflektor-dwa... o zbiornikach już nie wspomnę...

Natomiast racje ma Kolega Blezor... Perfidnie nałożyłem numer, pochodzący z całkiem innego zestawu. Jest to kalkomania z Enterpris'a w skali 1:1200 firmy Revell... Dwucyfrowa, i w zbyt nowoczesnym (jak na Rosjan) kroju

Dobrze, że zauważył to ktoś z mego rodzinnego miasta- będzie łatwiej o odbiór nagrody

Napisano

Kolekcja jest oszałamiajaca! Wiem co to jest miłość do jednego wozu. Sam mam niejdną Pantherkę Teta mam tylko jednego :p Ale za to nie widzę takiej wersji u Ciebie w kolekcji

Napisano
Kolekcja jest oszałamiajaca! Wiem co to jest miłość do jednego wozu. Sam mam niejdną Pantherkę Teta mam tylko jednego :p Ale za to nie widzę takiej wersji u Ciebie w kolekcji

jakiej wersji nie mam w kolekcji???

Napisano

Witam, może wzrok mnie myli, co mnie w sumie nie dziwi, ale chyba nie dostrzegam jednej z moich ulubionych wariacji na temat "żabki" czyli "gołego STZ-a ze Stalingradu. (proszę się nie śmiać z tego ulepku, to dawne dzieje) :p

img2663yu0.jpg

Napisano
Witam, może wzrok mnie myli, co mnie w sumie nie dziwi, ale chyba nie dostrzegam jednej z moich ulubionych wariacji na temat "żabki" czyli "gołego STZ-a ze Stalingradu. (proszę się nie śmiać z tego ulepku, to dawne dzieje) :p

img2663yu0.jpg

no tak tego modelu jeszcze nie mam w kolekcji gotowych wozow . Wiesz ale mam go juz w pudelku i czeka w kolejce na zlozenie1be1d6107ec47722.jpg

Napisano

Model zrobiony kapitalnie. Ale gąsienice starego typu nigdy nie były stosowane do kół stalowych. Po prostu by się rozleciały.

Napisano

Ja też mam pytanie odnośnie T-34 używanych w Wojsku Polskim podczas wojny.

Który z n/w modeli dragona lepiej się nadaje do zrobienia w polskich barwach:

- nr kat. 6319 - T34/85 Mod. 1944 - Premium Edition

- nr kat 6266 - T34/85 UTZ Model Premium edition

a może jakieś inne?

Napisano
Mam pytanie. czy poniżej przedstawione t-ciaki były uzywane w Wojsku Polskim?

http://www.dragonmodelsltd.com/html/7266p1.htm

http://www.dragon-models.com/html/7224p1.htm

Ten pierwszy używany był tylko z wieżyczką dowódcy i z włazem d-cy dwudzielnym (używany w 1 Brygadzie Pancernej), natomiast ten drugi z tłoczoną wieżą Uralmasz nie był wcale używany w jednostkach pancernych LWP.