rtx Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Witam! Chciałbym zaprezentować Jaka-25 ulepionego z zestawu Amodela (chyba innego wyboru w tej kwestii obecnie nie ma). Po Jaku-28 nie miałem wyboru - musiałem pociągnąć temat. Model zasadniczo z pudła, z jakimiś niewielkimi dodatkami. W sumie nieźle zdetalowany przez producenta, tylko ze spasowanie gorzej, jak to u Amodela No i oszklenie grube jak diabli i mało przejrzyste. Zapraszam do krytykowania imgurl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salsa Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Model pięknie wygląda,widać że włożyłeś w niego mnóstwo pracy. B.ładny subtelny wash, jednak chyba zabrakło go w dyszach silników... Z zaciekami też bym był ostrożniejszy, to nie eksponat muzealny, no ale na szczęście są delikatne. Jednak najbardziej uwierają w oczy koła podwozia. Brak kontaktu jednego koła z podłożem, kolor opon i brak ugięcia, niestety trochę burzą ładny obraz całości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtx Napisano 24 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2014 Model pięknie wygląda,widać że włożyłeś w niego mnóstwo pracy.B.ładny subtelny wash, jednak chyba zabrakło go w dyszach silników... Z zaciekami też bym był ostrożniejszy, to nie eksponat muzealny, no ale na szczęście są delikatne. Jednak najbardziej uwierają w oczy koła podwozia. Brak kontaktu jednego koła z podłożem, kolor opon i brak ugięcia, niestety trochę burzą ładny obraz całości.... No, fakt, podwozie trochę można poprawić niewielkim kosztem. A z kolorem opon co nie tak - za bardzo czarne (za mało szare)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Podoba mi się...fajna konstrukcja i wykonanie. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Znakomity !! Świetnie pomalowany i zlepiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Bardzo ładny. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: Ar-2 - Amodel 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Nooo, miło zobaczyć że ten model się nie tylko da zrobić, ale że pozwala osiągnąć przyjemny efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Plus za wrzucenie galerii. Plus za mało znany temat. Plus za dwa silniki odrzutowe pod skrzydłami. Plus za podwozie torowe. Plus za skończenie modelu ze stajni AModel. ps. minus za brak linka do Jak'a=28;) pps. a tak jako ciekawostkę podam, że Polacy latali na Jak'ach-27 i 25, w ramach treningu przed kupnem przez stronę polską samolotów Jak-27R (ostatecznie z powodów bodajrze "żadnej rewelacji pod względem technicznym i wyposażenia" ich nie kupiono) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Lubię oglądać modele spod Twojej ręki, podejmujesz się wyzwań i prezentujesz bardzo rzadko pokazywane modele. Tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Świetny modelik , fajny temat ,gratulacje za zlepienie Amodelu, na pewno nie było łatwo coś wiem na ten temat pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Piękna sprawa! Tak jak napisał Leszek - nie dość, że to zlepiony A-model to jeszcze wygląda świetnie! Może aluminium powinno być ciut bardziej metaliczne ale to w sumie szczegół. Więcej takich modeli poproszę! Po Jaku-28 nie miałem wyboru - musiałem pociągnąć temat. Czy to oznacza, że teraz będzie Jak-27? Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtx Napisano 27 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2014 Dzięki za ciepłe słowa, miło że się podoba, bo trochę męki było. Co do Jaka-27 to jest on chyba najbardziej paskudny z tej rodziny, więc nie wiem czy się zdecyduję (może w przyszłości), poza tym muszę odsapnąć od wyrobów Amodela. Link do Jaka-28 proszę bardzo: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=40731 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 Bardzo ładny model "trudnego" producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi