Adrianowro Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 Jakiś czas temu kupiłem za grosze model tamki bez dolnych kółek. Z początku miała być wersja pustynna ale szybka zmiana koncepcji scenariusza. Stąd jeszcze nie zamaskowana pokrywa silnika wersji afrykańskiej..... Ogólnie porzucony czołg z kampanii zimowej i dwaj śmiertelni wrogowie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 Już mi się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 Takie pokaleczone modele kupowane za grosze to doskonała okazja do dioram w tym własnie stylu. Wychodzi niedrogo a we wprawnych rękach jak widać. Zapowiada się super scena. Powodzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhinoceros Posted July 8, 2014 Share Posted July 8, 2014 Model świetnie się zapowiada... tylko... Gryzoń (monstrualnych rozmiarów) za chwilę rzuci się na biednego kiciusia i... strach pomyśleć, co się będzie działo... I szkoda mi tego kota... Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1970 Posted July 9, 2014 Share Posted July 9, 2014 Zapowiada się ciekawie. A szczurek jest dorodny , niemieckim mięskiem karmiony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Reflect Posted July 9, 2014 Super Moderator Share Posted July 9, 2014 Cześć Będę oglądał. Rozumiem, że scenografia zrobiona od podstaw? Bardzo fajnie wyszła ta zniszczona kolumna z prętami! pozdrawiam Christian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted July 12, 2014 Author Share Posted July 12, 2014 CześćBędę oglądał. Rozumiem, że scenografia zrobiona od podstaw? Bardzo fajnie wyszła ta zniszczona kolumna z prętami! pozdrawiam Christian Hej Tak cała podstawka od podstaw.... Powoli dokładam kolory... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted July 12, 2014 Share Posted July 12, 2014 Podoba się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skoti Posted July 12, 2014 Share Posted July 12, 2014 No w końcu na forum. Rewelacyjnie Adrian!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted July 27, 2014 Author Share Posted July 27, 2014 Obecny etap to malowanie detali ...... Konstrukcje które "przysypały" czołg jeszcze nie przyklejone..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messer Posted July 27, 2014 Share Posted July 27, 2014 Samo malowanie czołgu narazie mi nie podchodzi, ale liczę, że to jeszcze nie końcowy etap To co natomiast nie podoba mi się i kłuci się to cegiełki w równych odstępach na czołgu - widać to dobrze na ostatnim zdjęciu. Patrząc od dołu na pancerz przedni, widać jakby ktoś specjalnie naznosił i poukładał te cegiełki tak.. Poza tym sama scena - rewelacja. Zainspirowałeś mnie do zbudowania czegoś podobnego w tym stylu Pozdrawiam Messer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted July 27, 2014 Share Posted July 27, 2014 mnie malowanie się bardzo podoba, efekt pokrycia pyłem jest świetny. cegiełki na czołgu nie pasują - jak mniemam, musiały spadać z pewnej wysokości i po upadku rozkruszyłyby się po uderzeniu o pancerz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamerio Posted July 27, 2014 Share Posted July 27, 2014 Mech na betonowym słupie to zwykła farba, jakaś drobna posypka czy specyfiki z AK ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted July 27, 2014 Author Share Posted July 27, 2014 Co do cegieł to mogę dowalic podłączonych dla równowagi. Jak przykurze pigmentami to całe powinny się zgubić. Co do zielonego nalotu to tylko farby valejlo. Choć life Color wypuścił jakiś zestaw do robienia takiego mchu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1970 Posted July 30, 2014 Share Posted July 30, 2014 Przygaś kolorystycznie te cegły i fakt dodanie fragmentów muru będzie dobrym posunięciem. Całość bardzo mi się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted February 3, 2015 Author Share Posted February 3, 2015 Kot dostał KOPA, bo nie spełniał wymagań .... Zastąpił go martwy rusek..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johny71pl Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Wypasiona Diorama !!! Gratulacje !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted February 4, 2015 Share Posted February 4, 2015 O! poprawiłeś zbrojenie słupa ! Brawo. Bardzo fajna kompozycja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted February 4, 2015 Share Posted February 4, 2015 Diorama naprawdę pomysłowa, a detale, faktury (np ten betonowy słup) dopełniają całość, co chwilę znajduje się jakiś nowy szczegół. Malowanie zacieków z pyłu ceglanego też niczego sobie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted February 4, 2015 Author Share Posted February 4, 2015 O! poprawiłeś zbrojenie słupa ! Brawo.Bardzo fajna kompozycja. No kompozycja to szybki ratunek, po odstrzeleniu kota.. Wydaje mi się że rusek lepiej by wyglądał z przodu ....choć diabli już wiedzą... Tak czy siak na większe przeróbki brak już czasu.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzidas71 Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 Elementy betonu - rewelacja. Przykurzenie czołgu, rozmieszczenie i kolor cegieł - srednie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted February 10, 2015 Author Share Posted February 10, 2015 Elementy betonu - rewelacja. Przykurzenie czołgu, rozmieszczenie i kolor cegieł - srednie. Tyle że je jaszcze nic nie kurzyłem .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaRo90nh Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 Na drugim zdjęciu rzucił mi się w oczy niepomalowany pręt miedziany jakoś strasznie odstaje kolorystycznie od reszty ( o ile to nie złudzenie odbitej lampy aparatu ) Poza tym scenka robi bardzo dobre wrażenie Powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejon26 Posted March 22, 2015 Share Posted March 22, 2015 To jeszcze nie koniec...? Myślałem, że ostatnie fotki to już "produkt finalny", piękne Ci wyszła ta diorama, tzn. pięknie Ci wyjdzie ta diorama. Mam takie marzenie aby mój KT którego teraz robię stał sobie w takich ruinach (a tak na prawdę to moja Żona tak sobie wymyśliła, żeby podstawka była z jakimiś ruinami fabryki). Mam nadzieję, że nie będziesz miał pretensji jak co nieco skopiuję... A co się stało z tytułowymi Tomem i Jerry? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted March 28, 2015 Author Share Posted March 28, 2015 To jeszcze nie koniec...? Myślałem, że ostatnie fotki to już "produkt finalny", piękne Ci wyszła ta diorama, tzn. pięknie Ci wyjdzie ta diorama. Mam takie marzenie aby mój KT którego teraz robię stał sobie w takich ruinach (a tak na prawdę to moja Żona tak sobie wymyśliła, żeby podstawka była z jakimiś ruinami fabryki). Mam nadzieję, że nie będziesz miał pretensji jak co nieco skopiuję... A co się stało z tytułowymi Tomem i Jerry? Koniec koniec Kot był brzydki po pomalowaniu to wyleciał .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts