Adrianowro Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 Jakiś czas temu kupiłem za grosze model tamki bez dolnych kółek. Z początku miała być wersja pustynna ale szybka zmiana koncepcji scenariusza. Stąd jeszcze nie zamaskowana pokrywa silnika wersji afrykańskiej..... Ogólnie porzucony czołg z kampanii zimowej i dwaj śmiertelni wrogowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 Już mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 Takie pokaleczone modele kupowane za grosze to doskonała okazja do dioram w tym własnie stylu. Wychodzi niedrogo a we wprawnych rękach jak widać. Zapowiada się super scena. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 Model świetnie się zapowiada... tylko... Gryzoń (monstrualnych rozmiarów) za chwilę rzuci się na biednego kiciusia i... strach pomyśleć, co się będzie działo... I szkoda mi tego kota... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 9 Lipca 2014 Share Napisano 9 Lipca 2014 Zapowiada się ciekawie. A szczurek jest dorodny , niemieckim mięskiem karmiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 9 Lipca 2014 Super Moderator Share Napisano 9 Lipca 2014 Cześć Będę oglądał. Rozumiem, że scenografia zrobiona od podstaw? Bardzo fajnie wyszła ta zniszczona kolumna z prętami! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 12 Lipca 2014 Autor Share Napisano 12 Lipca 2014 CześćBędę oglądał. Rozumiem, że scenografia zrobiona od podstaw? Bardzo fajnie wyszła ta zniszczona kolumna z prętami! pozdrawiam Christian Hej Tak cała podstawka od podstaw.... Powoli dokładam kolory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 No w końcu na forum. Rewelacyjnie Adrian!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 27 Lipca 2014 Autor Share Napisano 27 Lipca 2014 Obecny etap to malowanie detali ...... Konstrukcje które "przysypały" czołg jeszcze nie przyklejone..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Samo malowanie czołgu narazie mi nie podchodzi, ale liczę, że to jeszcze nie końcowy etap To co natomiast nie podoba mi się i kłuci się to cegiełki w równych odstępach na czołgu - widać to dobrze na ostatnim zdjęciu. Patrząc od dołu na pancerz przedni, widać jakby ktoś specjalnie naznosił i poukładał te cegiełki tak.. Poza tym sama scena - rewelacja. Zainspirowałeś mnie do zbudowania czegoś podobnego w tym stylu Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 mnie malowanie się bardzo podoba, efekt pokrycia pyłem jest świetny. cegiełki na czołgu nie pasują - jak mniemam, musiały spadać z pewnej wysokości i po upadku rozkruszyłyby się po uderzeniu o pancerz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Mech na betonowym słupie to zwykła farba, jakaś drobna posypka czy specyfiki z AK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 27 Lipca 2014 Autor Share Napisano 27 Lipca 2014 Co do cegieł to mogę dowalic podłączonych dla równowagi. Jak przykurze pigmentami to całe powinny się zgubić. Co do zielonego nalotu to tylko farby valejlo. Choć life Color wypuścił jakiś zestaw do robienia takiego mchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 30 Lipca 2014 Share Napisano 30 Lipca 2014 Przygaś kolorystycznie te cegły i fakt dodanie fragmentów muru będzie dobrym posunięciem. Całość bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 3 Lutego 2015 Autor Share Napisano 3 Lutego 2015 Kot dostał KOPA, bo nie spełniał wymagań .... Zastąpił go martwy rusek..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny71pl Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 Wypasiona Diorama !!! Gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Lutego 2015 Share Napisano 4 Lutego 2015 O! poprawiłeś zbrojenie słupa ! Brawo. Bardzo fajna kompozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 4 Lutego 2015 Share Napisano 4 Lutego 2015 Diorama naprawdę pomysłowa, a detale, faktury (np ten betonowy słup) dopełniają całość, co chwilę znajduje się jakiś nowy szczegół. Malowanie zacieków z pyłu ceglanego też niczego sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 4 Lutego 2015 Autor Share Napisano 4 Lutego 2015 O! poprawiłeś zbrojenie słupa ! Brawo.Bardzo fajna kompozycja. No kompozycja to szybki ratunek, po odstrzeleniu kota.. Wydaje mi się że rusek lepiej by wyglądał z przodu ....choć diabli już wiedzą... Tak czy siak na większe przeróbki brak już czasu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 8 Lutego 2015 Share Napisano 8 Lutego 2015 Elementy betonu - rewelacja. Przykurzenie czołgu, rozmieszczenie i kolor cegieł - srednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 10 Lutego 2015 Autor Share Napisano 10 Lutego 2015 Elementy betonu - rewelacja. Przykurzenie czołgu, rozmieszczenie i kolor cegieł - srednie. Tyle że je jaszcze nic nie kurzyłem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaRo90nh Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Na drugim zdjęciu rzucił mi się w oczy niepomalowany pręt miedziany jakoś strasznie odstaje kolorystycznie od reszty ( o ile to nie złudzenie odbitej lampy aparatu ) Poza tym scenka robi bardzo dobre wrażenie Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 To jeszcze nie koniec...? Myślałem, że ostatnie fotki to już "produkt finalny", piękne Ci wyszła ta diorama, tzn. pięknie Ci wyjdzie ta diorama. Mam takie marzenie aby mój KT którego teraz robię stał sobie w takich ruinach (a tak na prawdę to moja Żona tak sobie wymyśliła, żeby podstawka była z jakimiś ruinami fabryki). Mam nadzieję, że nie będziesz miał pretensji jak co nieco skopiuję... A co się stało z tytułowymi Tomem i Jerry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 28 Marca 2015 Autor Share Napisano 28 Marca 2015 To jeszcze nie koniec...? Myślałem, że ostatnie fotki to już "produkt finalny", piękne Ci wyszła ta diorama, tzn. pięknie Ci wyjdzie ta diorama. Mam takie marzenie aby mój KT którego teraz robię stał sobie w takich ruinach (a tak na prawdę to moja Żona tak sobie wymyśliła, żeby podstawka była z jakimiś ruinami fabryki). Mam nadzieję, że nie będziesz miał pretensji jak co nieco skopiuję... A co się stało z tytułowymi Tomem i Jerry? Koniec koniec Kot był brzydki po pomalowaniu to wyleciał .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi