Kamil K. Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2014 Dzięki. Dam z siebie wszystko. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 15 Grudnia 2014 Share Napisano 15 Grudnia 2014 Fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 15 Grudnia 2014 Share Napisano 15 Grudnia 2014 No super !!!!!! Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 19 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2014 Cześć, Tak to wygląda po zabawach z olejami i siuwaksami od AK. Teraz czas na pigmenty i ewentualnie potem jeszcze się pobawię. Zaczynam powoli kombinować z ładunkiem na wieżę, żeby wyglądało to w miarę jak na którymś ze zdjęć - będę szedł mniej więcej w kierunku widocznym z nagrań wideo z Kramatorska. Taka też będzie podstawka pod model - asfalt i kawałek betonowej barykady. I na koniec: kilka kolejnych zdjęć oryginału. Ułożyłem sobie trochę w głowie to co mam na zdjęciach i to co wiem z internetu. Ten czołg praktycznie zawsze jest fotografowany w otoczeniu BTRów z 95 Brygady Aeromobilnej z Żytomierza. Nie sądzę, żeby był to czołg konkretnie z tej jednostki, bo nie ma ona wg. etatów żadnego pododdziału pancernego. Możliwe, że został przydzielony do niej. I to chyba chyba tyle z nowości - złożę to wszystko do kupy, gdy powstanie galeria. ;) Przy okazji - mam jeszcze takie dwa zdjęcia: Czy to żywcem nie wygląda jak "mój" czołg kilka chwil po otrzymaniu trafienia? Niestety, konkretnego info brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Grudnia 2014 Share Napisano 20 Grudnia 2014 Witaj, Super temat i cudowne dzieło. Z niesamowitą chęcią przeczytałem cały temat i z jeszcze większą niecierpliwością czekam na Twoje kolejne posty. Pozdrawiam B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 23 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2014 Dzięki, tego konkretnego wątku nie widziałem. Z chęcią go przejrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 24 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2014 Cześć, Na wstępie - Wesołych Świąt dla Was wszystkich! Prace nad T-64 trwają - wybrudziłem go pigmentami, przetarłem metalizerem gąski. W zasadzie w tym momencie mogę już złożyć go w niemal 100% do kupy i zająć się ładunkiem na wieży. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 24 Grudnia 2014 Share Napisano 24 Grudnia 2014 Fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2015 Cześć, Lostarmour znam bardzo dobrze i przeglądam co czas jakiś. ;-) Niestety, nie jest to ten pojazd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerojp4 Napisano 4 Stycznia 2015 Share Napisano 4 Stycznia 2015 Hello Kamil, Hello everybody, I am really sorry I can't speak polish, so I will write in english (I am french, living near Paris) I wanted to congratulate you over this phenomenal build ! What an awesome rendition of the T-64BV !!! Really amazing ! I love it. Congratulations on the result achieved. I have received the same kit for christmas and I plan to build it also in Ukraine Can you tell me which green color and brown you used ? What are the paint references ? They look spot on !!!!! Happy new year ! Best regards, Richard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 5 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2015 Hello Kamil, Hello everybody, I am really sorry I can't speak polish, so I will write in english (I am french, living near Paris) I wanted to congratulate you over this phenomenal build ! What an awesome rendition of the T-64BV !!! Really amazing ! I love it. Congratulations on the result achieved. I have received the same kit for christmas and I plan to build it also in Ukraine Can you tell me which green color and brown you used ? What are the paint references ? They look spot on !!!!! Happy new year ! Best regards, Richard Hi, Thanks a lot! I chose paints by looking on photos of real vehicle. Unfortunately I don't remember the exact mixes of paints, but: For brown I used XF-9 Hull Red mixed with XF-64 Red Brown, in 1:1 proportion. For green I mixed many Tamiya paints... XF-67 NATO Green, XF-81 Dark Green, XF-65 Field Grey, maybe something else. In fact it isn't the best color. I should use some brown paint too. Best regards, Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 18 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2015 Cześć! Teciak jest prawie w całości złożony do kupy. Jedynie bambetle ułożyłem na sucho - muszę zainwestować w green stuff i wyrzeźbić sobie kilka tobołków itp., a następnie to co mam "wtopić" z tym w jedność. Poza tym pozostaje kwestia podstawki, anteny z flagą i przeróżnych drobnych poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Stycznia 2015 Share Napisano 18 Stycznia 2015 Wyglada bardzo efektownie, ale musi stać na podstawce. Bez niej wygląda tak, jakby był wyrwany z rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kerojp4 Napisano 18 Stycznia 2015 Share Napisano 18 Stycznia 2015 AWESOME !!! I love it Best regards, Richard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Stycznia 2015 Share Napisano 19 Stycznia 2015 Pozamiatałeś Pan, Panie tym teciakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2015 Dzięki, dzięki, ale jeszcze troszkę pracy zostało. Zastanawiam się nad podstawką. Chyba umiejscowię go "tutaj": Czyli asfalt, kawałek betonowego bloku z jednej strony, krawężnik i nieco trawki z drugiej i tyle. Sygnalizacji świetlnej nie przewiduję. Jeszcze co do modelu, to chyba potraktuję całość matem... Pomyślimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 22 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2015 Cześć, Bambetle w swoim ostatecznym kształcie. Ulepiłem troszkę z GSa i dodałem parę mniejszych elementów. Zabieram się za malowanie. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Stycznia 2015 Share Napisano 22 Stycznia 2015 Coraz lepiej - niezły bajzel na tej wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 23 Stycznia 2015 Share Napisano 23 Stycznia 2015 Jak to "ruska" nie ma takiego złomu co by się nie przydał w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 24 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2015 Cześć Mała garść informacji z przypadkowego "ryserczyku" po internetach. Natknąłem się dzisiaj, że na lostarmour usiłują skatalogować wszystkie używane w ukraińskiej armii T-64. http://lostarmour.info/vsu/t-64bv/ Jeden z pojazdów o numerze własnym 172 jest opisany jako należący do 17 Brygady Pancernej. Jest to ujęcie z filmu, na którym widać też mój pojazd - z 19 czerwca, wklejałem je tu kiedyś: Dalej - wg lost armour 17 Brygada ma numerację m.in. w pierwszej setce właśnie - 111, 112, 115, etc... Tymczasem na jednym ze zdjęć "mojego" czołg widać, że załoga ma hełmofony z numerem 120: ... który teoretycznie w zestawieniu potem się pojawia: Ale to zdjęcie bodajże z września spod Mariupola. To może być faktycznie interesujący mnie czołg po remoncie, ale mniejsza o to. Inne czołgi z 17 Brygady także mają tak nietypowo dosztukowane panele z ERĄ, konretnie numery 147 i 187 Kwestia zbieżnej numeracji, wspólnego transportu na front, oraz tego samego patentu na zabezpieczenie tyłu wieży(dodajmy - nie zauważyłem go na żadnych innych pojazdach z innych jednostek) nasuwa mi przypuszczenie, że mój czołg należał/y do 17 Brygady Pancernej. Ale chyba dopytam jeszcze o to na lostarmour. Może tam, ktoś coś... I jeszcze jedno "odkrycie" z dzisiaj. Jak już się rzekło czołg umieszczę na podstawce podpisanej jako "Kramatorsk". Dzisiaj postanowiłem sprawdzić gdzie konkretnie akcja uwieczniana przeze mnie miała miejsce. Patrząc na powyższe zdjęcie i filmy uznałem, że to musi być jakaś większa ulica w centrum miasta, z widokiem na jakiś wążny, duży, biały budynek - urząd miasta, albo coś. Z pomocą przyszły oczywiście mapy google: Kołem oznaczone miejsce gdzie rozgrywa się "akcja", a strzałką biały budynek widoczny na horyzoncie. Ulica zwie się Prospekt Miru - czyli na nasze można tłumaczyć jako Aleja Pokoju. Myślę że podstawka z nazwą ulicy i to taką nazwą będzie miała ciekawą wymowę... Pozdrowienia! PS Wybaczcie, że tak zanudzam, zamiast wrzucić jakieś porządniejsze zdjęcia z prac, ale jak mam wybór między magisterką a tym... to wolę sobie pofilozofować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jejfan1 Napisano 24 Stycznia 2015 Share Napisano 24 Stycznia 2015 Nie myślałeś może o pracy w policji? Serdecznie pozdrawiam i życzę zadowolenia z modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2015 Nie myślałem, ale kto to wie. Dzięki. Mam pomalowane całe barachło na wieży - jestem zadowolony z efektu. Model dostał też lekką mgiełkę z lakieru matowego, troszkę pigmentów i inne takie siuwaksy. Rozpocząłem też prace nad podstawką. Asfalt to arkusz papieru ściernego 60, z nieco zniwelowanym przez gips ziarnem. Jestem ciekawy jak to będzie wyglądać po malowaniu... Blok betonowy i krawężnik odlałem sobie z gipsu. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 25 Stycznia 2015 Share Napisano 25 Stycznia 2015 Mi się podoba widzę podrożyłeś w temacie oryginału , fajne fotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Stycznia 2015 Share Napisano 25 Stycznia 2015 Na asfalt używasz papieru na moje oko 400 pokrytą gładzią/gipsem? Sam się chce zabrać w końcu za jakąś podstawkę, ale zupełnie mi nie świta jak zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2015 Nie nie, tak jak napisałem to papier ścierny 60. Bardzo gruby i dlatego go potraktowałem gipsem - bo innej gradacji nie miałem. Jeśli wszystko pójdzie tak jak to sobie wyobrażałem, to po malowaniu cześć powierzchni będzie chropowata, część wygładzona - powinno wyjść fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi