Jamat Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Witam wszystkich w moim pierwszym wątku lotniczym, w którym wykonam znanego wszystkim miga 21 w dość rzadko spotykanym malowaniu etiopskich sił lotniczych. Dodatki w skromnej ilości tylko rurka pilota od Mastera i kalki od R.V. Aircraft. Liczę na Waszą pomoc w wykonaniu tego moim skromnym zdaniem najpiękniejszego samolotu odrzutowego świata. Pozdrawiam Mateusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 7 Września 2014 Autor Share Napisano 7 Września 2014 Trochę tydzień miałem zawalony więc niewiele porobiłem. Tak wygląda na dzień dzisiejszy mój pierwszy Mig w wersji wraku. Mam nadzieję, że ten wyjdzie trochę lepiej. Na początek fotel. Na wszystkie zarzuty odpowiem, że wychowałem się na pancerce. Przednia komora podwozia. Trochę kolory przekłamane. Z wnęk podwozia głównego usunąłem imitację okablowania. Spróbuję przy pomocy drucików ją odtworzyć i trochę dodać to co Czesi pominęli.. Jak ktoś ma zdjęcia wnęk, chętnie przygarnę. Ze starej golarki zrobiłem sobie mieszadełko daje mi to -10 do respektu, bo nie markowe z zagranicznego sklepu. Jednocześnie powstaje diorama do Paladina. Jak i jego starszy braciszek. Pozdrawiam Mateusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 (edytowane) Idzie w dobrą stronę. Kurzu i zacieków we wnękach podwozia nie żałuj. Edytowane 7 Września 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Września 2014 Share Napisano 7 Września 2014 Fotelik pierwsza klasa. Fenomenalne efekty otarć, jak prawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 14 Września 2014 Autor Share Napisano 14 Września 2014 Trochę do przodu. Ładnie widać jak nie do końca udało mi się zgrać kolor blaszek z resztą. Nie miałem kulek ołowianych, więc użyłem śrubek jako obciążników. Przy odpowiednim dociśnięciu nie będzie widać słynnej szpary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Liczę na Waszą pomoc w wykonaniu tego moim skromnym zdaniem najpiękniejszego samolotu odrzutowego świata. Ja dodam że moim skromnym zdaniem najpiękniejszy jestm F-14 Tomcat ale o gustach się nie dyskutuje. Będę śledził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 21 Września 2014 Autor Share Napisano 21 Września 2014 Było pierwsze wziuuuu. Uzbrojenie jakie dostanie mig: pod kadłubem zbiornik 490l., na wewnętrznych pylonach osim bomb FAB-100 a na zewnętrznych wyrzutnie rakiet niekierowanych UB16. Odechciało mi się układania kabelków we wnękach, więc kupiłem żywiczny wyrób eduarda. Kołka ukończone. Pozdrawiam Mateusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 No, no, no ... Podoba się... Co to za czarna farba tworząca ten klimat? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 22 Września 2014 Autor Share Napisano 22 Września 2014 No, no, no ... Podoba się... Co to za czarna farba tworząca ten klimat? Pozdrawiam * Wielkie dzięki. * Gunze C 002 Black - używam jej zamiast podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 bardzo mi się podoba Twoje podejście do tego modelu ja co prawda fotel zostawiłem na koniec to zacząłem wlaśnie od wklejania rych wężyków i innego badziewia; ogólnie uważam że model skleja się bardzo przyjemnie; też wybrałem egzotyczne malowanie także będę czkał z niecierpliwością na pierwsze efekty malunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 22 Września 2014 Super Moderator Share Napisano 22 Września 2014 Ładnie - nawet bardzo ładnie Ci idzie :-) Byle tak dalej! pozdrawiam i kibicuje dalej Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 28 Września 2014 Autor Share Napisano 28 Września 2014 Witam Zdaje się, że ktoś nie zapłacił za domenę picasa2html, więc zostałem niestety .zmuszony do wykorzystania photobucketa. Koniec gadania czas na zdjęcia. Na pierwszy ogień poszły wnęki hamulców aerodynamicznych. Garb, statecznik i pierścień wlotowy zostały przyklejone i zaszpachlowane. Widoczne szpary miedzy połówkami kadłuba zostały zaszpachlowane przy pomocy CA. Czas na skrzydła. Uzbrojenie podwieszane już pomalowane. W rzeczywistości kontrast na zbiorniku jest mniejszy, trochę aparat mi go podbił. Ostatnio zacząłem robić próbki z posiadanych farbek i odkryłem, że Vallejo 808 Blue Green ładnie pasuje do blaszek edzia. I tu taka mała odskocznia malowana z ręki co niestety widać. Pozdrawiam Mateusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Jakim kolorem malowales bombki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Właśnie, jest bardzo dziwny, w instrukcji modelu są dobre kolory. Btw. Taka konfiguracja jest za ciężka na ten samolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 A tak przykładowo MBD-3 z 4x FAB-100 każda i UB-16 ale bez PTB-490 za to z przyspieszaczami rakietowymi poszło by w powietrze? Czy tylko P 50-75 na MBD jeśli UB-16 jako drugie podwieszenie? A co do kolorów, to w internetach widziałem nie raz niebieskie bomby, na zdjęciach gdzieś kiedyś zdaje mi się, że też, nie wiem, czy nie przy okazji Su-22: http://www.dunarit.com/en/aviationbombs/aviation-bombs-ofab-100-120-high-explosives-fragmentation-bomb.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 28 Września 2014 Autor Share Napisano 28 Września 2014 manas - 60% C332 + 40% C323 young - bombki FAB-100 występowały w wielu kolorach, tu masz szare a tu niebieskie Jesteś pewien, że taka konfiguracja uzbrojenia nie występowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 MiG-21 ma maksymalny udźwig 1000kg bodaj, więc jeśli nie było to przekraczane w jakiś nadzwyczajnych okolicznościach, to mogę Ci podesłać dwie sztuki OFAB-100-120, bo taka konfiguracja na pewno występowała w przyrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 28 Września 2014 Autor Share Napisano 28 Września 2014 MiG-21 ma maksymalny udźwig 1000kg bodaj, więc jeśli nie było to przekraczane w jakiś nadzwyczajnych okolicznościach, to mogę Ci podesłać dwie sztuki OFAB-100-120, bo taka konfiguracja na pewno występowała w przyrodzie. Wielkie dzięki za info. Użyłem tutaj żywicznych bombek edzia a Ty zapewne masz plastikowe więc sorry ale odpada. UB-16 idzie w odstawkę ale podwieszę dwie rakiety R3S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 MiG-21 ma maksymalny udźwig 1000kg bodaj Chyba jednak 2000kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Trzeba jeszcze dobrze żeby złożyć, żeby powiedzieć, to co się ma w głowie. Pod każde skrzydło może iść po 500kg - to miałem na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Warianty były tylko takie , 2xMBD na wewnetrznych plus centralnie PTB-490, lub 2x MBD na wewnetrznych i 2 bomby 100 kg na zewnetrznych. Udzwig 1300 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Dokładnie tak jak pisze em, ja musiałem zrezygnować z MBD na rzecz 250kg, żeby to jakoś wyglądało. Na żywo nigdy nie widziałem takich niebieskich u nas. Ten szary to humbrol 126 bez mieszania i takim maluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 12 Października 2014 Autor Share Napisano 12 Października 2014 Witam wszystkich. Co do uzbrojenia podwieszanego postanowiłem, że będzie to zbiornik 490l, bomby na wewnętrznych pylonach i dosłownie nic na zewnętrznych. Poczyniłem mały postęp przyklejając skrzydła wraz z wnękami głównego podwozia. Poprawiłem zbyt płytkie nity i zaszpachlowałem małą szczelinę na przejściu skrzydło kadłub. Tutaj widoczne wnęki muszę jeszcze trochę pobawić się washem. Tutaj ładnie widać jak dałem dupy z kolorkiem. Dobrze, że kabina będzie zamknięta. A na zakończenie widok na nawiercone coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Witam.Właśnie robię ten sam zestaw,dlatego przyglądam się z zaciekawieniem.Albo mi się wydaję albo nie zrobiłeś reflektorów na skrzydłach .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 25 Października 2014 Autor Share Napisano 25 Października 2014 Witam. Właściwie gotowy do malowania. Pewnie po podkładzie wyjdzie jeszcze wiele elementów do poprawki ale to mały szczegół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi