Szydercza Gała Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Wielkie Joł libsieny, witajcie w kolejnym odcinku z serii wunderwaffe która o małego słonia nie wygrała wojny Rzeczony batyskaf to wszystkim znana VII-mka z Revella 1:144, więc nie ma się nad czym rozwodzić, wszyscy znają. Faza pierwsza ofensywy Marszałka Lin Piao: wiercimy dziury i dziureczki Si ju sun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Września 2014 Super Moderator Share Napisano 15 Września 2014 Piknie Jaki numer na kiosku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Września 2014 Autor Share Napisano 15 Września 2014 Cfajhunertundajn oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Jak wyjdzie tak jak poprzedni to już się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 no to paczym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jozek Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Witam Znając Twój warsztat, pewnie będzie kolejne cudeńko i wiele będzie się można naumieć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Zaczyna się. Zmień nazwę tematu bo nie wiadomo o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Hospodi pomiłuj!... A co na to Pułkownik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Września 2014 Autor Share Napisano 16 Września 2014 Okonku, nawet gdybym chcial poddac sie naglemu atakowi przemocy Twej, to nie moge, iz poniewaz bo ze opcja edycji postu niedostepna jest........ EDIT: A odnoszac sie do pozostalych wypowiedzi Jak zwykle planuje zeby byl lepszy od poprzedniego Co do naumiania sie, to nie wiem, glownie przeprowadzam jakies dziwne eksperymenty z technologiami ktore podpatrzylem u Was, ale jezeli przedstawia to jakas wartosc dydaktyczna to tylko sie cieszyc ( ale yntelygentne zdanie sformulowalem no nie ? ) Co do Pulkownika.... hmmm trudno powiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Zaczyna się. Zmień nazwę tematu bo nie wiadomo o co chodzi. Oj tam. Jak się literka po literce czyta to można poskładać nazwę. Akurat popieram wątki kolegi bo wnoszą dawkę humoru. Ale trzeba utrzymać granicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 poświdruj dziury na spodzie też nie rób popeliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 A zielony sie znalazł, bo kto będzie robił kontrolę jakości? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 poświdruj dziury na spodzie też nie rób popeliny a może to będzie wersja waterline...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 offtopa nie walcie, robi dziury na górze bo i tak dół słabo widać jest, ja w moim nawierciłem i leży sobie hehe, może kiedyś go dokończę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 17 Września 2014 Autor Share Napisano 17 Września 2014 CIAPEK nadal jest MIA, ale nie tracę nadziei Nie Blacman waterline jest nie dla mnie, nie można pochlewić sobie na części podwodnej Co do PODSTAWY to się waham... na pewno będą dwie dziury i albo na 2 kołki ( tym razem chyba nierdzewka ) albo kilbloki, a podstawa gabloty zrobiona na zaświnione dno suchego doku... Pożyjemy zobaczymy. Dziury... wiercą się, te od spodu na dziobie mam już nawiercone, teraz trzeba podocinać poszlifować i pocienkocić kulą: Tu wychabałem dziurę, a w niej będą żaluzje, tak było na plastiku. Te obok to otwory napływowe do balastów ( tak jak i te w stępce ) te zostawiam zamknięte. To żaluzjowe to może być napływ wody do zbiornika paliwa ( do zastępowania zużytego paliwa wodą morską ) No i rufa..... te duże oczywiście jeszcze będą pilnikowane i kulowane. Z małymi mam zagadkę, te w stępce kein problem, ale te w kadłubie lekkim łosie zrobili tak żeby miały taki sam profil jak te poniżej w rzucie z boku ergo same dziury są o wiele większe. Na pewno tak nie było mam gdzieś fotki, wszystkie były takie same. Chyba wytnę te w stępce, a te na kadłubie lekkim zaczernię tylko łoszem. Janusz jak Ty robiłeś w swoich? WIELKIE JOŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 21 Września 2014 Autor Share Napisano 21 Września 2014 (edytowane) No i zakończyłem wiercenia, Bruce Willis może już lecieć wysadzać komety, tu wykonał swoją robotę Trza to jeszcze pod wodą wyszczotować, ale ogólnie to całkiem sprawnie i szybko to poszło Jednak dziura to dziura a nie jakieśtam syntetyki Edytowane 21 Września 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Lubię jak jest tak równiutko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 Wcykaśne, choć to nie moja skala i obiekt zainteresowań... A i poczytać opisy do warsztatu fajno, z jajcem takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 22 Września 2014 Super Moderator Share Napisano 22 Września 2014 Czołem - bardzo fajnie! Szkoda jednak, że to nie 72-ka ale liliput też będzie gites. pozdrawiam i oglądam dalej Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 Ale żeś z niego sitko zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 22 Września 2014 Share Napisano 22 Września 2014 Ale żeś z niego sitko zrobił. Teraz bedzie do odcedzania makaronu uzywal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Września 2014 Autor Share Napisano 22 Września 2014 Teraz bedzie do odcedzania makaronu uzywal. Hmmmmmm to jest jakiś pomysł Zasadniczo raczej używano ich do poławiania bomb głębinowych, ale może do makaronu też się nada Dzięki za przychylne komentarze, teraz bojcy będą musieli wykulać z lochu beczkę z klejem ( oby się nie okazało że wypili większość ) Pułkownik Mitrofanow po powrocie do stoczni z urlopu zobaczywszy co jest na pochylni zadał jedynie dyskretnie pytanie " A eto szto za suka???? ". Szybki cios gumową lolą w potylicę od Towarzysza Komisarza, nadzorującego projekt z biura na Łubiance, szybko przywrócił mu jednak świadomość klasową. Czasy sie zmieniają, ale nawet po rewolucji ludzi takich jak Mitrofanow ciężko zastąpić, dlatego też Nowa Władza przez palce patrzy na jego burżuazyjne pochodzenie i wcześniejsze dokonania jako Carskiego SIepacza Wielkie JoŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Września 2014 Autor Share Napisano 24 Września 2014 CHŁOPYYYYYY i dziewczęta też PATRZTA KTO SIĘ ODNALAZŁ!!!!!!! A było to tak. Czas jakiś temi CIAPEK wyskoczył sobie na suszi, i jakieś podłe kurduple podrzuciły mu środków nasennych. Kiedy sie obudził był zamknięty w ciemnej wilgotnej jaskini.... CIAPEK pomyślał sobie "Rajskie Wakacje" żadnych carskich siepaczy krzyczących i rozkazujących sie odrzywać jakimś schlanym motłochem... fuj. Tak więc posiedział tam sobie troche odpoczywał, zakąsił czasem jakimś skośnookim strażnikiem, ale po jakims czasie zaczęła mu świtać kolejna myśl: "CIAPEK go home" . Jak pomyślał tak zrobił. Przyczym rozp...dol jaki zrobił Czak Noris w Zaginionym w akcji to pikuś. Część amatorskich nagrań z tego iwentu zapewne znacie bo wyciekły i są znane pod tytułem "Godzilla". Tak więz rozniósł połowę Tokio, po czym wrócił na bazę z bezstroskim WIELKIE JOŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 teraz warsztat uznaję za kompletny!!! CIAPEK Rulez!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 27 Września 2014 Share Napisano 27 Września 2014 Ja na dole wyciąłem otwory, niestety "poprzeczki" odpadają więc po robocie trzeba dosztukować, ale da się zrobić wszystkie dziury. Ja trochę pofolgowałem sobie i kulkowym frezem zrobiłem lekkie wklęśnięcia blach poszycia między nitami, wyszło jak wyszło, ale póki co model z obrobionymi połówkami kadłuba czeka. Póki co oglądam Twoje zmagania no i trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi