Darth_hobbit Napisano 2 Października 2014 Autor Share Napisano 2 Października 2014 Blaszkowanie zrobię jutro - dziś szykuję się do wyjazdu w ramach pracy. Oczywiście dam fotki jak oblaszkuję. Wymyśliłem też nazwę na bok: Raider Killer ociekający krwią, jako znak rozpoznawczy głowa wilka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Ja bym dał blaszkę nad kabiną operatora uzbrojenia. Nie znam się ale zapewne uzbrojeniem można kierować bez patrzenia przez szybkę tylko np. patrząc w monitory. Pilot musi widzeć wszystko dookoła. Chociaż nie wiem, nie mam pojęcia, taki mój pomysł. W końcu to postapokaliptyczny Apacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 A miało być bez szaleństw Przez szybę nad głową operatora uzbrojenia pilot patrzyła na wprost Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Zamiast tej blachy nad kabiną, mógłby być taki odlotowy baldachim od słonia w Indiach, po apokalipsie jakiś musiał się zachować, można by na nim namalować trupią czaszkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Zamiast tej blachy nad kabiną, mógłby być taki odlotowy baldachim od słonia w Indiach, po apokalipsie jakiś musiał się zachować, można by na nim namalować trupią czaszkę Lubię to! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth_hobbit Napisano 2 Października 2014 Autor Share Napisano 2 Października 2014 Baldachim ? Istne szaleństwo. Sęk w tym, że Apacz lata nad post-apokaliptycznymi Stanami. Jakaś blacha musi być nad kabina mam jeszcze trzecią koncepcję, ale nie wiem czy będzie pasowała. W sumie ochrona pilota dużo ważniejsza - bez niego to Apacz daleko nie zaleci. operatora można zastąpić ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Wywal ten cały kokpit i wypełnij miejsce po nim jakąś biomechaniczną masą. Coś na kształt "space jockeya". Rozumiesz. Organizm zespolony z maszyną, efekt głębokich mutacji w warunkach ekstremalnego promieniowania... Jak ulepisz tak będzie dobrze, mogą by nawet dwie głowy, że niby strzelec i pilot razem... Zamiast silników i wirnika zamontuj skrzydła jak u ważki... Wytniesz z przejrzystej folii i ponacinasz, a nacięcia zapuścisz szarym łoszem imitując "żyłki" I macki. Koniecznie. Takie z przylgami. Zwisające u spodu kadłuba. A pod skrzydłami klatki na ludzi. Zamiast układu TADS/PNVS daj kilka "reflektorów" z purpurowych cekinów. Promieniujących paraliżującą energią. Poruszających się na organicznych czułkach. Uruchom wyobraźnię. Badź bezkompromisowy. Zaskocz. Zaszokuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth_hobbit Napisano 3 Października 2014 Autor Share Napisano 3 Października 2014 Post-nuklearny zakład produkcyjny zakończył blaszkowanie kadłuba Raider Killera. W tym celu użyto szybkoschnącego kleju marki UHU - mało brakowało,a doczepiłbym sobie puszkę do palca pomagała mi w układaniu wierna choć lekko wygięta pincetka. Blachy zostaną oczywiście poddane procesowi starzenia znaczy rdzewienia i takie tam. Kokpitowe blaszki nadal są na luzie. A teraz foty: Teraz dwa może trzy dni pauzy i jedziem dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Października 2014 Share Napisano 3 Października 2014 dziury w kadłubie... cacy haubica 155mm by się nie powstydziła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth_hobbit Napisano 3 Października 2014 Autor Share Napisano 3 Października 2014 one są na blachach - mechanicy byli naprani i dali co mieli ;) Przy okazji zrodził mi się w głowie projekt "Ważka" tym razem w klimatach Sci-fi. "Ważka również oprze się o AH-64, ale będzie poważnie przerobiona sterowana przez SI nastawiona tylko na jedno działanie - anihilacja ludzi. Tu będę mógł jeszcze bardziej popuścić wodze fantazji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 3 Października 2014 Share Napisano 3 Października 2014 Moim zdaniem te dziurawe blachy nie pasują . Kto by w ogóle chciał dopancerzać swój wehikuł dziurawą blachą ?! . Również opcja z blachą zamiast owiewki też mi się nie podoba , chyba że zrobisz otworki . Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Października 2014 Share Napisano 3 Października 2014 Ekhm... Bo te dziury pojawiły się już po dopancerzeniu prawdopodobnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 3 Października 2014 Share Napisano 3 Października 2014 Ekhm... Bo te dziury pojawiły się już po dopancerzeniu prawdopodobnie... Od atomówki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Października 2014 Share Napisano 3 Października 2014 Dziury od atomówki? Coś przegapiłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloszek28 Napisano 3 Października 2014 Share Napisano 3 Października 2014 Dziury od atomówki?Coś przegapiłem? Przegapiłeś, że Kolega ma 15 wiosen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 3 Października 2014 Share Napisano 3 Października 2014 Dziury od atomówki?Coś przegapiłem? Przegapiłeś, że Kolega ma 15 wiosen A to źle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth_hobbit Napisano 4 Października 2014 Autor Share Napisano 4 Października 2014 Dziury były już przed montażem blach - mechanicy łatali tym co mieli. Mnie tam dziury pasują. Atomówek już nie ma no albo ktoś gdzieś jakąś skitrał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth_hobbit Napisano 5 Października 2014 Autor Share Napisano 5 Października 2014 Trochę przy Apachu popracowałem. Naszła mnie ciekawa myśl. Można przerabiać modele w trzech wariantach: 1. Post-nuklearny czyli po atomowej zagładzie. Śmigłowce, pojazdy, czołgi 2. Sci-fi. Dla mnie najciekawszy wariant to scenariusz zbuntowanej w pełni świadomej SI pragnącej likwidacji życia biologicznego. Śmigłowce, pojazdy, czołgi i samoloty. 3. Apokalipsa zombi. Wiadomo zombi kontra ocalali. Śmigłowce i pojazdy. A teraz do Apacha wracając. Blachy z puszki mają jednolity stalowy kolor, który ulegnie jeszcze pordzewieniu i pobrudzeniu. Kadłub dostał wartwę najbierw aluminium na to Olive Drab - wygląda teraz jak zdezelowany apache Teraz jeszcze rdza i czerń tu i tam. Te blachy przy kabinie dopiero pomaluję, lub zostawię tak jak są. W sumie klimat post-apokalipsy nuklearnej coraz bardziej mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Ale zamierzasz pomalować model starannie? Czy to powyżej to już efekt finalny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth_hobbit Napisano 5 Października 2014 Autor Share Napisano 5 Października 2014 ehh przecież piszę, że to nie jest koniec. Dwa jesteśmy w świecie post-nuklearnym tu się nie patrzy na staranność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 (...) Dwa jesteśmy w świecie post-nuklearnym tu się nie patrzy na staranność. Ja bym powiedział co innego , tutaj liczy się odbiór a co za tym idzie , i staranność wykonania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Po mojemu to jesteśmy na forum modelarskim. Smugi po pędzlu i prześwitujący plastik z radiacją za wiele wspólnego nie mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth_hobbit Napisano 5 Października 2014 Autor Share Napisano 5 Października 2014 Spoko postaram się to i owo poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AMO_Graphic Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Zastanawiam się, czy aby warsztat w dziale lotniczym jest odpowiednim miejscem dla tego... statku powietrznego? Z AH-64 wspólną ma jedynie nazwę i bazę. Efekt końcowy to raczej w dziale Sci-Fi. Warsztat chyba raczej też. Dlaczego? Bo pojawią się następne "kwiatki" z cyklu "...co można wydłubać z (tu wstawić nazwę samolotu, śmigłowca) firmy XXXXXX..." Pomysł całkiem ciekawy, duże zaangażowanie emocjonalne, ale wykonanie niechlujne... Proponuję poczytać tutoriale na temat czystego sklejania modeli, a dopiero później brać się za ich brudzenie. Pozdrawiam AMO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Panowie przecież to artysta,dajcie mu się wyszaleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi