Sławekb Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 Pięknie panie Grzegorzu.......no super maleństwa...brawo!!!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 (edytowane) Hm..... "Za niebieski" ten kocyk ;P A poza tym rewelacyjnie te nosze zrobiłeś ! Edytowane 1 Listopada 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Listopada 2014 Autor Share Napisano 1 Listopada 2014 jedynie 53 elementy niektóre modele maja mniej części :P Tak, wiem Pawełku powinien być niebiesko biały :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 Ugryzłeś Pan sprawę i to pięknie! Czekam na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 Eleganckie nosze, aż szkoda, że kocyk zakryje tę dobrą robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Listopada 2014 Autor Share Napisano 1 Listopada 2014 Ale na kocyku położymy zamówiony przez Stakora worek ambu Poza tym dojdą jeszcze pasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 Rewelacyjnie to wydłubałeś Również uważam ze szkoda zakrywać tych noszy. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 (edytowane) Świetne! A może jeszcze poszkodowanego? Edytowane 2 Listopada 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Widzisz Maestro.....skoro Piotr i Mikołaj mówią,że jest super....to musi być super!!!......,.jeszcze jak tam porozrzucasz strzykawki,bandaże,rurki ustno-gardłowe,kołnierze szyjne regulowane....ciśnieniomierz możesz też fajny zrobić,butle tlenową.....to będzie dopiero się działo p.s.żartowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Widzisz Maestro.....skoro Piotr i Mikołaj mówią,że jest super....to musi być super!!!......,.jeszcze jak tam porozrzucasz strzykawki,bandaże,rurki ustno-gardłowe,kołnierze szyjne regulowane....ciśnieniomierz możesz też fajny zrobić,butle tlenową.....to będzie dopiero się działo p.s.żartowałem Cholera :( Sławku dopiero teraz zauważyłem, że na dole było Post Scriptum! Cieszę się, że się podoba Dziś pora na "livepack 15" takie małe combo, defibrylator z EKG w jednym a następnie Brown Space"a no i oczywiście uchwyty do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszu Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Od kiedy nosze były żółte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Od kiedy nosze były żółte? One nie są żółte :( jest to taki nietypowy odcień laminatu. W 1/72 niestety nie umiem oddać splotu włókna :( a jak spojrzysz na to z większej odległości, to nie widać splotu tylko mniej więcej taki kolor laminatu. Dodatkowo na zdjęciu też inaczej trochę to wygląda, w rzeczywistości jest trochę bardziej szaro zielonkawy ten żółty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszu Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Zazwyczaj są w niebieskim kocyku fizelinowym, więc mogłes koc dać na całej powierzchni i na niebiesko tylko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Zazwyczaj są w niebieskim kocyku fizelinowym, więc mogłes koc dać na całej powierzchni i na niebiesko tylko ;) I tu jest pies pogrzebany, bo na nich jest taki 5cm materac segmentowy obszyty bodajże niebieską skają i pokryty tak jak mówisz jednorazowym fizelinowym pokrowcem , ale mnie zależało na tym żeby to było widać że to nosze zbierakowe Jeszcze się nad tym zastanowię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zs Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Obserwuję twój wątek prawie od początku i jestem pod wielkim wrażeniem. Odwalasz niezłą robotę. Niemniej jednak chciałem zwrócić twoją uwagę na fotele. Miej na uwadze fakt, że tam każdy fotel jest inny (jeśli nie w kształcie to w podstawie). BTW z którego roku masz fotki i który to śmiglak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 4 Listopada 2014 Autor Share Napisano 4 Listopada 2014 Obserwuję twój wątek prawie od początku i jestem pod wielkim wrażeniem. Odwalasz niezłą robotę. Niemniej jednak chciałem zwrócić twoją uwagę na fotele. Miej na uwadze fakt, że tam każdy fotel jest inny (jeśli nie w kształcie to w podstawie). BTW z którego roku masz fotki i który to śmiglak? Tak, wiem pisałem już o tym ale dziękuję za czujność Nie wiem dokładnie ale zdjęcia mają sygnaturę 2013 Zaś z fotelami to jest taka sprawa, że wszystko zależy od wariantu i są różne zarówno w kształcie, jak i w podstawie , jako rzeczesz. Są z drugim pilotem i bez, jak nie ma pilota to nie ma orczyków i wolantu są zaślepki. W miejsce tegoż fotela, są montowane długie prowadnice na których fotel medyczny jest przesuwany i obracany (jak w moim przypadku). Jest on taki sam jak fotel sanitariusza, różnią się płytą podstawy (choćby funkcja to narzuca). Co zaś się tyczy fotela pilota, jest to standardowy fotel pilota stosowany przecz Eurocoptera w tym modelu, lecz podstawę ma taką jak fotel sanitariusza, stałą to by było na tyle odnośnie umeblowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 5 Listopada 2014 Autor Share Napisano 5 Listopada 2014 Kolejna dostawa sprzętu Niedużo, bo niedużo:( ale zawsze to coś do przodu. ale okrutna walka była Dziś udało się wydłubać livepack15, to takie mądre urządzenie... ...jedno z kilku, które tam są w oryginale wygląda tak, a to moje próby interpretacji Jak już poskładałem do kupy, to trzeba było to pomalować skala problemu niewielka jak rozpakowywałem to maleństwo to wypadł "zamówiony" prezencik dla Stakora, .........ta dam i na koniec całokształt dzisiejszych zmagań tu już livepack15 z elektrodami i wydrukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 No nieźle żeś to wyrzeźbił ;) Worek ambu w 72ce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 o kurcze, aż mnie oczy bolą jak patrzę na taką drobnicę wyszło pięknie, szacuneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 Mówiłem, że potrafi lepiej, i pokazał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 Niesamowite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 5 Listopada 2014 Autor Share Napisano 5 Listopada 2014 Bardzo dziękuję za wyrazy uznania Niestety nie do końca jestem zadowolony z efektów, stale ten sam problem, zbyt grubo kładąca się farba :( Niestety nie mam jak maskować takich maleństw pod aerograf, bo taśma o powierzchni 0,5mm X1,0mm nie chce się trzymać. I dlatego tak grubo wygląda... wychodzi malowanie pędzlem :( Poza tym ograniczenia płynące z materiału :( Weźmy na przykład ramkę od monitora, ma grubość 0,12mm a wygląda w tym makro jak wrota od stodoły :( Cóż, pozostaje starać się dalej jeszcze trochę pierdółek zostało przy tym wiatraku. Dziś pasy i podstawy do foteli na tapecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 nie wiem czy próbowałeś do farby dodawać lakieru bezbarwnego i malować taką bardzo rzadką transparentną mieszanką cieniutko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 5 Listopada 2014 Autor Share Napisano 5 Listopada 2014 nie wiem czy próbowałeś do farby dodawać lakieru bezbarwnego i malować taką bardzo rzadką transparentną mieszanką cieniutko? Nie, nie słyszałem o takiej technice Przybliż trochę, jakie farby ? jakie lakiery? i jakie proporcje? Dzięki za pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 A jednak się brudzą Możesz robić brudasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi