lesio-69 Napisano 6 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Batyst kupuję w pasmanterii. Na zdjęciu od lewej: 1. batyst biały moczony w wywarze z herbaty 2. oryginalny biały batyst 3. batyst w kolorze ecri Przy następnym modelu zastanawiam się nad wykorzystaniem batystu w kolorze ecri. Możesz też spróbować kupić jakąś białą bluzkę w ciuchlandzie. Ja raz zaszedłem i na pytanie "czego szukam" odpowiedziałem " bluzki na żagle". Widok miny sprzedawczyni bezcenny. Możesz też wypróbować sposób znanej czeskiej modelarki Doris http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=177&t=95541&start=15 Kupiła po prostu męską koszulę w paski (rozstaw pasków i ich szerokość pasował do rozstawu brytów). Próbowałem znaleźć w pasmanterii materiał w paski, ale albo paski były za grube, albo nie pasował mi rozstaw. Możesz też poszukać odpowiedniej bluzki w szafie żony, siostry, matki etc. Ja mam upatrzoną bluzkę żony, ale mam zakaz jej prasowania (żeby mi się przypadkiem nie "przypaliła" i nie została wykorzystana na żagle) Edytowane 8 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacocapone Napisano 13 Kwietnia 2016 Share Napisano 13 Kwietnia 2016 Wyszło REWELACYJNIE!! Jestem pod wrażeniem włożonej pracy. Kawał dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 11 Maja 2016 Autor Share Napisano 11 Maja 2016 WCZORAJ PRZYKLEIŁEM OSTATNIE WIOSŁO W sobotę postaram się zamieścić parę zdjęć, ale to nie będzie jeszcze galeria. Teraz pracuję na podstawką z gablotą. Wychodzi mi strasznie wielka. Powierzchnia "czynna" to jakieś 94 x 48 cm. Wysokość to jakieś 60 cm. Z mojej przeogromnej kolekcji żaglowców następny miał być Amerigo Vespucci (Heller 1/150) lub Soleil Royal (Heller 1/100). Trochę muszą jednak poczekać, ponieważ postanowiłem wystartować w letnim konkursie. A że czasu mało, to wybrałem coś mniejszego. Będzie to Golden Hind z Hellera. Zapraszam wiec teraz do relacji na forum konkursowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 Mniejszych Żaglowców więcej się zmieści na ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 14 Maja 2016 Autor Share Napisano 14 Maja 2016 Obiecane zdjęcia Jak wykonam podstawkę wtedy powstanie galeria. A teraz zapraszam do śledzenia wątku "Białe żagle, szmaragdowa toń" w konkursie letnim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Brak słów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 lesio-69 - chylę czapkę ku ziemi..... Po prostu extraklasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 16 Maja 2016 Autor Share Napisano 16 Maja 2016 Brak słów! lesio-69 - chylę czapkę ku ziemi..... Po prostu extraklasa Panowie dziękuję za te słowa. Trochę zdrowia mnie ten model kosztował, ale warto chyba było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 brak słów powoduje że nie mam co powiedzieć zresztą zbierając szczękę z podłogi ciężko coś sensownego mamrotać - gratulacje ekstra wyszło ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 Nie rozumiem, jak może komuś zabraknąć słów. Wystarczy głośno, bez mamrotania, wykrzyknąć - To jest świetne...!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 Można też cicho - ze względu na dzieci i młodzież - szepnąć: To jest zaj...ste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 Genialna robota - czekam na więcej w warsztacie konkursowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 18 Maja 2016 Autor Share Napisano 18 Maja 2016 Nie rozumiem, jak może komuś zabraknąć słów. Wystarczy głośno, bez mamrotania, wykrzyknąć - To jest świetne...!!! Można też cicho - ze względu na dzieci i młodzież - szepnąć: To jest zaj...ste... Genialna robota - czekam na więcej w warsztacie konkursowym brak słów powoduje że nie mam co powiedzieć zresztą zbierając szczękę z podłogi ciężko coś sensownego mamrotać - gratulacje ekstra wyszło ! Panowie, jeszcze raz dziękuję za te słowa. Cieszę się, że model się podoba. Mam zamiar zaprezentować go na Warszawskiej Fieście Modelarskiej w czerwcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 tylko bez ściem będę i sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 Jednym zdaniem: obłęd na wiosłach Pojechałeś, gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 20 Maja 2016 Share Napisano 20 Maja 2016 Można też cicho - ze względu na dzieci i młodzież - szepnąć: To jest zaj...ste... Pełna zgoda... Przepiękny model. Czekam na galerie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 6 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2016 Zaprzyjaźniona firma stolarska wykonała mi PODSTAWKĘ . Tak więc na szybko parę zdjęć. Jako eskorta Variag i Borodino. Oba skala 1/350. Poradźcie z czego zrobić gablotę. Wymiar to 95 cm x 45 cm x 65 cm (długość/szerokość/wysokość). Szkło - ciężkie i pewnie bardzo drogie. Poliwęglan, plexi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 6 Czerwca 2016 Share Napisano 6 Czerwca 2016 eh ładnie panoczku ładnie dot materiał na gablote => chyba poliwenglan - sztywniejszy i bardziej przeźroczysty ... że sie tak wyrażę klasa podstawka nono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 Jak pisałem wcześniej mistrzowska praca co do gabloty to miałem już okazję wykonać kilka nieco większych ze szkła 3mm.Koszt docięcia z szybami zmieścił się w 80 zl.Minus-spora waga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 12 Czerwca 2016 Share Napisano 12 Czerwca 2016 Widziałem dziś na fieście - czy przepadkiem nie był tam także twój Variag ? - tak czy inaczej model wbija w fotel, zasłużone wyróżnienie Gratuluje! na żywo jest jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 13 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2016 Widziałem dziś na fieście - czy przepadkiem nie był tam także twój Variag ? - tak czy inaczej model wbija w fotel, zasłużone wyróżnienie Gratuluje! na żywo jest jeszcze lepiej Tak, Variag był mój. Jeszcze parę zdjęć z fiesty. Obok jest też OPTY Stroju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 13 Czerwca 2016 Share Napisano 13 Czerwca 2016 Gratulacje! Zdecydowanie zdominował towarzystwo na stole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 13 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2016 Gratulacje! . Dziękuję za gratulacje. Zdecydowanie zdominował towarzystwo na stole. Bagażnik w samochodzie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 13 Czerwca 2016 Share Napisano 13 Czerwca 2016 niezły sposób na przewiezienie gratulacje zasłużone ! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi