bazylms Napisano 27 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Czasu przez wakacje było tak mało że praktycznie nic przy modelach nie dłubałem. Wczoraj w końcu udało się go trochę wygospodarować i podziałałem trochę olejami. Nawet mi się nie chciało szukać na której stronie wątek był - dobrze że są inne sposoby jego znalezienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 28 Sierpnia 2015 Share Napisano 28 Sierpnia 2015 Ładnie zmalowany, jak zawsze w Twoim stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 28 Sierpnia 2015 Share Napisano 28 Sierpnia 2015 Świetna robota . Dołączam do grupy kibiców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Piękny szarak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Bardzo fajny. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Szare jest Piękne! Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 są pontony w zestawie, czy to ta wersja "uboga" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Września 2015 Autor Share Napisano 2 Września 2015 Dzięki, znaczy się jestem na dobrej ścieżce. To ta uboższa wersja - z pontonami za bardzo łódkę przypomina jak na mój gust. Ale można zrobić z nim niezłą dioramkę. Widziałem gdzieś zdjęcie zaraz po ich odłączeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Września 2015 Autor Share Napisano 8 Września 2015 Model prawie na ukończeniu. Zostało jeszcze pigmentami go pobrudzić, ale o tym za chwilę. Niestety zrobiłem "tactical mistake" i przetarłem zęby kół napędowych metalizerem. Dopiero jak założyłem gąski to się okazało ze są na zewnątrz i by się taknie obtarły. Spróbuję suchym pędzlem na szaro to zamaskować. Z pigmentami muszę poczekać bo mi się podstawki do niego zachciały. A tak wygląda jej zalążek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 Podstawka to zawsze dobry pomysl, co do samego pojazdu to moze i jest dziwny, ale wyglada ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 Podstawka to zawsze dobry pomysl, co do samego pojazdu to moze i jest dziwny, ale wyglada ciekawie. Więcej szacunku! Toż to pojazd Jej Cesarskiej Mości!! a wiesz co grozi za zhańbienie Cesarza... Banzaiiii!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 Szkoda że bez pływaków, ale i tak wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 Koniecznie daj podstawkę. Sam mimo pięknego wykonania, nie będzie robił takiego wrażenia jak z chociażby symboliczną scenką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 11 Września 2015 Share Napisano 11 Września 2015 Ładnie. Jest na czym oko zawiesić. Dioramka błotno-tropikalna czy piaszczysto-tropikalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Września 2015 Autor Share Napisano 11 Września 2015 Kupiłem jakieś papierowe liście, zobaczymy co wyjdzie. Na razie podłoże schnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 11 Września 2015 Share Napisano 11 Września 2015 A z czego to podłoże jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Września 2015 Autor Share Napisano 11 Września 2015 A to mieszanka gipsu, kleju do płytek i piasku do szynszyli. Jednak właściwie to ki się z tego odlew zrobił bo odlazł od podstawki. Do tego się skurczył i mam szczeliny. Ale to wszystko się wyprostuje. Klej do pani załatwi sprawę mocowania, a w szpary się trochę zaprawy doleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 23 Września 2015 Share Napisano 23 Września 2015 Pięknie to wszystko wygląda. Super stonowane efekty, a metode na podstawkę chyba sam dzisiaj wypróbuję (jak naprawię koszyk w T26) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Września 2015 Autor Share Napisano 23 Września 2015 Właśnie dwa dni temu szlag ją trafił. Odlazła od płyty i jak ją trzymałem w ręce żeby klejem posmarowac i przykleić z powrotem to cały odlew rozpał się na kawałki. No nic murarka od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 23 Września 2015 Share Napisano 23 Września 2015 Kiedyś jak bawiłem się w terrarystyke robiłem podobne rzeczy smarując styropian elastycznym klejem do płytek zmieszanym z pigmentem w płynie i na to piasek. Może takie coś będzie trwalsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Września 2015 Autor Share Napisano 23 Września 2015 Byłoby ok gdyby nie odlazło od podstawy ramki. Musze to jakoś wzmocnić albo czymś podłoże posmarować. Coś się wymyśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 23 Września 2015 Share Napisano 23 Września 2015 ja tam zawsze stosuje masę 2 składnikową, albo taką od plastyków masa samoutwardzalna (10pln) formuje z tego teren - nie kurczy sie nie odłazi a potem wikol i na to sypie co tam chcesz (wikol schnie na przezroczysty bezbarwny) extra model gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Września 2015 Autor Share Napisano 23 Września 2015 Dzięki, może właśnie zamiast wody lać do tej mieszanki rozwodniony wikol? Muszę się trochę w UK porozglądać za czymś podobnym o czym piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2015 Galeria: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=52022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi