Mitrandir Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Witam serdecznie Po długich bojach i perturbacjach, udało się dobrnąć do końca z budową naszej maszyny Lotniczego Pogotowia Ratunkowego Za zdrowie ich załóg Model bardzo wdzięczny, jak i sama tematyka. W swoich modelach staram się oddać, nie tyle samą merytoryczną poprawność, co również odrobinę klimatu. Ktoś, kiedyś mi powiedział, że model powinien mieć "duszę" powinien coś sobą opowiadać, jakąś historię... ...Pozwólcie, że opowiem wam dziś historie jednego "wiatraczka" Przed Wami EC-135 ze stajni EUROCOPTERA, z zabudową EMS firmy Aerolite w barwach LOTNICZEGO POGOTOWIA RATUNKOWEGO. Prezentowany egzemplarz, SP-HXY z Warszawskiej bazy HEMS ( tak przynajmniej mówią fotki na ich stronie ) Model wykonany na bazie modelu firmy Revell w skali 1/72, wzbogacony własną manufakturą. Tak jak pisałem w warsztacie, dziękuje raz jeszcze za pomoc w powstawaniu tego helikoptera wszystkim zaangażowanym w ten czy inny sposób a na koniec mały bonus... Tak się LPR-ki prezentowały w Bytomiu Grzesiu (GEM) kawał, dosłownie kawał dobrej roboty Przy twoim, to mój jest zaledwie kawałeczkiem, ale jakże pracochłonnym Postaram się dołożyć kilka fotek z dziennego pleneru (jak tylko znajdę chwile) i sorrki za jakość fotek ale tylko telefon mi został. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Moje zdanie już znasz, jeszcze raz gratuluję wykonania i podziwiam za ogrom włożonej pracy pomimo niewielkiego rozmiaru modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Bardzo udany wiatrak widać nakład pracy włożony w maszynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Niesamowity,piękny model .......jeszcze w takiej skali!!!.....spokojnie wygląda na 1/48 i więcej!!!.....i widać jak progres w twoich pracach idzie w górę w porównaniu z poprzednimi modelami-pełen podziw z mojej strony dla tego co tu pokazałeś-te wszystkie urządzenia medyczne,nosze itd. w takiej skali to naprawdę coś wielkiego i niełatwego do wykonania...(dlatego wolę większe skale )......MOJE NAJSZCZERSZE BRAWA p.s.Jak zostały zrobione te czarne uszczelki czy cóś.....na bokach drzwi i okienek....to kalki może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Kogut, poszedłeś po bandzie.... Ossstrrrooo! Bardzo ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 No , widzę, że LPR przeszedł zdjęciową sesję promocyjną w nocnej scenerii Piękna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 22 Marca 2015 Autor Share Napisano 22 Marca 2015 Wszystkim dziękuje za pochwały Cieszę się, że model został tak pozytywnie odebrany Nasz kolega Agusta, wpisał mi dość oryginalną "pochwałę". Niniejszym, pozwolę sobie przeflancować tą opinie na bardziej pasujące miejsce, jakim jest galeria Model śliczny i osoby, które mają okazję pracować w "oryginale" mówią: "Ale czad", "Oooooo", "Ohhhhh, ahhhh", "Zaje....", itp. Gdybym był kimś ważnym w LPR to bym Ci nagrodę specjalną ufundował. Muszę powiercić w brzuchu Pani Rzecznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 W warsztacie milczałem bo się nie znam, ale tu już mogę; Wspaniały. Zawsze podziwiam kolegów którzy dłubią cuda z tych paznokci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Oprócz tego, że w realu za mały i bez bryli niewiele widać to dla mnie cacunio Tfu,tfu pieprzony jubiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Zacne maleństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Coz ja moge powiedziec... Tylko tyle: chcialbym tak umiec - gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Grzegorz gratulowałem na żywo. Potwierdzam to i tutaj. Zdjęcia w galerii nastrojowe i ciekawe, ale zrób jeszcze kilka w świetle naturalnym. Będzie więcej widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Marca 2015 Autor Share Napisano 23 Marca 2015 Grzegorz gratulowałem na żywo. Potwierdzam to i tutaj. Zdjęcia w galerii nastrojowe i ciekawe, ale zrób jeszcze kilka w świetle naturalnym. Będzie więcej widać. Grzesiu na pewno będą, tylko jak wracam z roboty to już ciemno :( Tak więc pozostaje weekend tak sobie patrze na te wiatraczki i muszę przyznać nieskromnie, że udały nam się Również gratuluje Ci zawzięcia i wytrwałości, ja miałem kilka takich momentów, gdy chciałem mu zrobić krzywdę... ...ale się udało choć na widok żółtego robi mi się słabo Coz ja moge powiedziec... Tylko tyle: chcialbym tak umiec - gratulacje Wajtok, to nie tak, że nie umiesz... Ćwicz k..., ćwicz Jakbyś zobaczył moje pierwsze modele z przed dwóch lat jak zaczynałem W chwilach zwątpienia, kolega Mikolaj75 dobrze robi na zmysły potrafi zmotywować człowieka. A poza tym to zawracam doopę komu się da i pytam, pytam i jeszcze raz pytam. Wajtok trzymam kciuki, a ty sklejaj W tym miejscu, jeszcze raz dziękuje wszystkim za cierpliwość i pomoc oraz za słowa uznania Oprócz tego, że w realu za mały i bez bryli niewiele widać to dla mnie cacunio Tfu,tfu pieprzony jubiler Nie ma co, ty to potrafisz powiedzieć komplement Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 Super praca. Świetne zdjęcia. Tylko gratulować, więc Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Marca 2015 Autor Share Napisano 28 Marca 2015 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 29 Marca 2015 Autor Share Napisano 29 Marca 2015 Grzesiu jak obiecałem, tak i wklejam kilka fotek w naturalnym oświetleniu ...kilka na lądowisku Cóż co dobre szybko się kończy ... pora wracać do bazy Jeszcze raz dziękuję i zapraszam do innych moich wątków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 30 Marca 2015 Share Napisano 30 Marca 2015 No ładnie w słońcu błyszczy To po położeniu topcoat czy błyacząca tamiya? Lądowisko jakoś znajomo wygląda... Jakbym tam kiedyś swoją kanią parkował ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 30 Marca 2015 Share Napisano 30 Marca 2015 I bardzo dobrze zrobiłeś że go wystawiłeś do słońca. Moim zdaniem tak wygląda lepiej jak w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 30 Marca 2015 Share Napisano 30 Marca 2015 Teraz pięknie pokazały się kolorki i szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 30 Marca 2015 Autor Share Napisano 30 Marca 2015 Tylko małe to Mógłby co najwyżej kolnego ponika uratować Ale też mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Sierpnia 2015 Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Czysty mały helikopter z dosyć trudnym malowankiem, a wygląda super !! Zaskoczyłeś mnie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Czysty mały helikopter z dosyć trudnym malowankiem, a wygląda super !! Zaskoczyłeś mnie ! no to maleństwo spędzało mi sen z powiek Zapraszam do warsztatu http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=45808 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jsd1968 Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 Zacna robota. Widzę je codziennie z okna w firmie i nawet już w zapasie leżą kalki i model. Przy okazji EC135 chodzi mi po głowie Ratownik 12 czyli Agusta A109 E. A jak zaczyna coś chodzić to ból jest okrutny . Jako, że ten watek odwiedza wielu miłośników LPRów przy okazji mam pytanie: w archiwum allegro znalazłem ofertę kalek do Ratownika 12. Kto je zrobił i kto sprzedawał i jakie są szanse na ich zdobycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 4 Września 2015 Autor Share Napisano 4 Września 2015 Zacna robota. Dziękuję za uznanie Przy okazji EC135 chodzi mi po głowie Ratownik 12 czyli Agusta A109 E. A jak zaczyna coś chodzić to ból jest okrutny . Jako, że ten watek odwiedza wielu miłośników LPRów przy okazji mam pytanie: w archiwum allegro znalazłem ofertę kalek do Ratownika 12. Kto je zrobił i kto sprzedawał i jakie są szanse na ich zdobycie? Swego czasu był użytkownik forum pt: Adam Pepsi Adam Pękała, rysował i sprzedawał ta kaleczki Możesz znaleźć Adama na Allegro i zapytać Jest jeszcze jedna metoda, jak znajdziesz gdzieś czystą białą kalkę (np; "techmodu") to ja posiadam te kalki i można je zeskanować ... Po czym wydrukować na kolorowej drukarce lasetowej Ale to ostateczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturoo Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Brakuje jeszcze istotnej rzeczy- końcówki łopaty od dołu również są koloru żółtego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi