Artur D. Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Hawker Typhoon 1/24 Airfix British Rocket RP-3 - Master Pasy - HGW Farby - Hataka Koła - Eduard Mask - MAKETAR Siatka chłodnicy - RB Productions A teraz krytykujcie 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Podoba się, oj bardzo się podoba pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Piękny model. No i ten fascynujący silnik na wierzchu - piękności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Panie Arturze......no poprostu jest MOOOOOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Marca 2015 Share Napisano 22 Marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 23 Marca 2015 Share Napisano 23 Marca 2015 Piękny kulturysta. Jak zawsze top job. Czekam niecierpliwie by obejrzeć na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Model Piękny . Widziałem w Bytomiu, ale foty marne . Żeby zrobić taka fote trzeba zgrać horyzont modelu, z horyzontem otoczenia. Kolor trawy można przemalować, ale perspektywy nie poprawisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 25 Marca 2015 Autor Share Napisano 25 Marca 2015 Niestety jestem słabym fotografem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 Model bardzo ładny _________________________________________________________________________________ Na warsztacie: F-22 Raptor - Italeri 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 Artur. Zeby zdjęcie tego typu, co chciałes zrobic musisz : 1. Przyjąć linie horyzontu. Linia horyzontu to poziom twoich oczu. Czyli jakies 170 cm. I ustawić diorame na takiej mniej wiecej wysokosci, tak, zeby podstawa była równoległa do ziemi. 2. Przyjąc horyzont w skali modelu. W tym celu mozesz zamontowac na dioramce dwa patyki, w różnych miejscach o wysokosci 170 cm ale w skali 1/24 czyli 7 cm. I robiac zdjęcie wysokosc aparatu ustaw tak, zeby czubki patycxzków były na tej samej wysokosci, kiedy patrzysz na nie przez obiektyw. Wtedu zsynchronizujesz horyzont prawdziwy, z tym w modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 Model super. Poczekaj do Maja pola się zazielenią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 Piękna maszyna. Oglądałem i podziwiałem w Bytomiu. Gratulacje dla pięknej roboty. Jest moc w tej skali, nie ma co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 26 Marca 2015 Autor Share Napisano 26 Marca 2015 Artur. Zeby zdjęcie tego typu, co chciałes zrobic musisz : 1. Przyjąć linie horyzontu. Linia horyzontu to poziom twoich oczu. Czyli jakies 170 cm. I ustawić diorame na takiej mniej wiecej wysokosci, tak, zeby podstawa była równoległa do ziemi. 2. Przyjąc horyzont w skali modelu. W tym celu mozesz zamontowac na dioramce dwa patyki, w różnych miejscach o wysokosci 170 cm ale w skali 1/24 czyli 7 cm. I robiac zdjęcie wysokosc aparatu ustaw tak, zeby czubki patycxzków były na tej samej wysokosci, kiedy patrzysz na nie przez obiektyw. Wtedu zsynchronizujesz horyzont prawdziwy, z tym w modelu. Wiem, wiem, ale jak robiłem te zdjęcia to czas mnie gonił i troszkę wiało, postaram się zrobic latem drugą sesję z Twoimi uwagami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 26 Marca 2015 Share Napisano 26 Marca 2015 Gratulacje !! Model prima sort Jeżeli można to dla uzupełnienia tej pięknej galerii dorzucę tu parę fotek z okresu wojny i to w kolorze .Myślę że nic przeciwko temu nie będziesz miał A mogą się przydać kolegom którzy tą maszynę "popełnią " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 26 Marca 2015 Autor Share Napisano 26 Marca 2015 Jeżeli można to dla uzupełnienia tej pięknej galerii dorzucę tu parę fotek z okresu wojny i to w kolorze .Myślę że nic przeciwko temu nie będziesz miał A mogą się przydać kolegom którzy tą maszynę "popełnią " Ryszardzie, nie mam nic przeciwko, a nawet jestem za. Dziekuje wszystkim za miłe slowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 26 Marca 2015 Share Napisano 26 Marca 2015 Pogratuluję pięknego modelu, a może repliki, osobiście w Tylkowrocku Świetny, chylę czoła! Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 28 Marca 2015 Share Napisano 28 Marca 2015 Tutaj na stronce masz zacnego konkurenta http://www.helmo.gr/index.php?option=com_deeppockets&task=catContShow&cat=24&id=2149&Itemid=35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 28 Marca 2015 Autor Share Napisano 28 Marca 2015 Faktycznie zacny, ale dlaczego ma tak zdjęte poszycie skrzydła, przecież dostęp do zbiorników był od spodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 28 Marca 2015 Share Napisano 28 Marca 2015 Faktycznie zacny, ale dlaczego ma tak zdjęte poszycie skrzydła, przecież dostęp do zbiorników był od spodu Nie będę wchodził w szczegóły bo tego akurat nie wiem czy było tak czy inaczej .Ale myślę że gość to zrobił w ten sposób aby pokazać ten szczegół.Ot taki niby przekrój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 28 Marca 2015 Autor Share Napisano 28 Marca 2015 Może i tak, ale modelik fajnie wykonany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 28 Marca 2015 Share Napisano 28 Marca 2015 Może i tak, ale modelik fajnie wykonany Jednym słowem robi wrażenie A tu jeszcze jeden artysta z Typhonem w 1:24 ,tez ciekawa koncepcja http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=222014&ord=&page=8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 28 Marca 2015 Autor Share Napisano 28 Marca 2015 Oj ta ostatnia koncepcja całkowicie mi nie odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 28 Marca 2015 Share Napisano 28 Marca 2015 Oj ta ostatnia koncepcja całkowicie mi nie odpowiada Taka odpustowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 28 Marca 2015 Autor Share Napisano 28 Marca 2015 Bliższy jest mi ten model http://www.hyperscale.com/2014/galleries/typhoon24cwbg_2.htm Cos czuję że to będzie Twój następny model Ryszardzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 28 Marca 2015 Share Napisano 28 Marca 2015 Na razie chyba nie ,a to z dwóch powodów ,nie posiadam go jeszcze i na razie nie zapowiada sie abym go miał bo brak funduszy (a nie jest tani) W obecnej chwili co innego próbuje skończyć : http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=42750 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi