Lucas HS Napisano 18 Marca 2008 Autor Share Napisano 18 Marca 2008 Cześć!! Na początku chciałbym przeprosić za taki zastój Kupiłem blachy - mały in-box'ik Porównanie jednej z części (x2) z plastikiem... Wklejony "blaszkowy wlocik", wraz z widokiem pod światło, obrazuje on pocieniony przeze mnie plastik. Inny "blaszkowy wlocik" Tutaj przygotowuję dziurę pod kolejną, dużo większą blaszkę: A tu kokpit, musze dokończyć kilka przycisków potem Sido i delikatny wash: Pozdrawiam bardzo PS: W 6. zdjęciu krawędź części postrzępiona jest tylko komputerowo - nie mechanicznie - pierwsze próby GIMPa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 No nieee... nie wierzę, Lukas wkońcu coś przy modelu zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 18 Marca 2008 Autor Share Napisano 18 Marca 2008 no wiem, nie wyrobię się do końca, ale mam zabawę przy modelu - to się liczy, ten projekt mnie troszeczkę przerasta... tzn, za mało czasu, za duże ambicje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 20 Marca 2008 Autor Share Napisano 20 Marca 2008 Cześć!!Tutaj przygotowuję dziurę pod kolejną, dużo większą blaszkę: Skończyłem: Czy ma ktoś (liczę tu na pomoc Saja4, Marka...) zdjęcie tej części w oryginale? Z tego co wiem, jest to wylot sprężarki. Tutaj dziura pod blaszkę, którą właśnie przyklejam: A tutaj... wcześniej zapomniałem pokazać co udało mi się zrobić z wnęką, myślę, że to dopiero początek. Proszę raz jeszcze o (w miarę dokładne) zdjęcie wylotu ze sprężarki. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grześ1541804924 Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 A tu kokpit, musze dokończyć kilka przycisków potem Sido i delikatny wash: To znaczy, że kabinę będziesz poprawiał? Na razie to ona nie wygląda obiecująco Wesołych Świąt i miłej zabawy życzę Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 21 Marca 2008 Autor Share Napisano 21 Marca 2008 Dzięki za życzenia W kokpicie zostanie drążek i jego malowanie, oraz malowanie zielonych rur po bokach, dostaną one mocnego washa, więc nie będzie widać postrzępionych granic między kolorami (zielony/szary). Muszę pomalować jeszcze ze 2 cieniutkie warstwy srebrnej farbki na pedały orczyka. Pofałdowały mi się niektóre przejścia kolorów przy czarnych panelach, kurcze no...teraz to zauważyłem. Reszta to kwestia pomalowania guziczków i washa który powinien zamaskować niedociągnięcia malarskie w zagłębieniach... nie udało mi się pomalować na cacy, ale jest to dopiero drugi malowany kokpit nie licząc jednokolorowych kokpitów w 1:72 Pierwszym był F14 1:72. Pozdro EDIT: Proszę o dokładną fotkę tego elementu w 1:1!! Pilne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek g. Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Witam! może to ci się przyda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 21 Marca 2008 Autor Share Napisano 21 Marca 2008 Dzięki Czy mogę otworzyć tą klapkę zakładając, że silniki są wyłączone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toyo Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Tak, to jest otwarta dysza turbo-rozrusznika, czyli odrzutowego rozrusznika silników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 21 Marca 2008 Autor Share Napisano 21 Marca 2008 Dzięki Dałbym nową fotkę wklejonej nowej blaszki, ale baterie siadły w aparacie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Marca 2008 Autor Share Napisano 22 Marca 2008 Baterie naładowane, łączenie blaszki z modelem poszpachlowane i jestem zawiedziony :( Chyba za dużo wymagam od siebie, myślę, że już się nie będę przejmował takimi rzeczami... tak, tak już pokazuję. Jeszcze tylko powiem, ze na szybciocha pomalowałem element Pactrą, dla sprawdzenia. Tutaj wygląda wyśmienicie!! Nieprawdaż? A tutaj niestety jest widoczny "uskok" tak jakby blacha była wyżej od reszty modelu. Szlifowałem... szkoda że jest tak jak jest, ale takie rzeczy już mnie nie ruszają. Już wiem. Liczy się treść - forma na drugim planie. A tutaj w trakcie przygotowywania modelu pod kolejną blaszkę: PS: Muszę w końcu kupić retarder Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Marca 2008 Share Napisano 22 Marca 2008 Widzę, że wysoko postawiłeś sobie poprzeczkę ale to dobrze . W swoim 29-ym te blaszki po prostu nakleiłem "na płask"... Gdzieś to chyba jeszcze widać w jakimś warsztacie - model wciąż w szafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Marca 2008 Autor Share Napisano 22 Marca 2008 Nakleiłeś to NA model, tak że wystawało o te 0,2 mm (grubość blaszki)? WOW... viewtopic.php?t=3895&highlight=mig29 Super dodatki, mnie nie stać Ale F16 będę miał wypasioną Jak na mnie. Lubię sam robić okablowania we wnękach Będę miał blachy do kokpitu, blachy zewn., dyszę, nowy odpicowany wlot powietrza, przeróżne dodatki z gotowej konwersji, oraz dużo scratch builda <--- jak to się pisze? No i nówkę model Tamiya, formy z 2007 Przepraszam za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 25 Marca 2008 Autor Share Napisano 25 Marca 2008 Cześć! Wkleiłem dwie blaszki poszpachlowałem trochę przeszlifowałem i będąc świadom niedoskonałości pomiędzy blaszkami skorzystałem z wolnej chaty i pomalowałem dwa elementy: Przed: Po: Tu nie spodziewałem aż takiej LIPY: Pozdrawiam. Niech ktoś coś napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 25 Marca 2008 Witam. Między blaszkami, jest chyba ubytek w szpachli, a także za drugą blaszką, jak zaczyna się krawędz tego otworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 25 Marca 2008 Autor Share Napisano 25 Marca 2008 ...i będąc świadom niedoskonałości pomiędzy blaszkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Koniec konkursu tuz, tuz. Myslisz, ze zdazysz, LucasHS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 26 Marca 2008 Autor Share Napisano 26 Marca 2008 Przecież pisałem już że nie Poszpachlowałem i poszlifowałem już drugi raz te dwie blaszki, może jutro pomaluję... Fotek nie wstawiam bo nic ciekawego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 A to przepraszam. Widocznie musialem to przeoczyc. Szkoda. Fajny model, fajny samolot i wykonanie tez niczego sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 26 Marca 2008 Autor Share Napisano 26 Marca 2008 Dzięki za miłe słowa, fajnie się takie rzeczy czyta Tak dla formalności: no wiem, nie wyrobię się do końca, ale mam zabawę przy modelu - to się liczy, ten projekt mnie troszeczkę przerasta... tzn, za mało czasu, za duże ambicje. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Tak dla formalności: no wiem, nie wyrobię się do końca, ale mam zabawę przy modelu - to się liczy, ten projekt mnie troszeczkę przerasta... tzn, za mało czasu, za duże ambicje. To tak dla formalności: Regulamin konkursu, §3 pkt f.)Umieszczenie zdjęć w „Galerii konkursowej” będzie warunkiem poddania modelu pod ocenę i ujęcia go w ankiecie. Model nie musi być ukończony. Jeżeli ktoś z Was dojdzie do wniosku' date=' ze się np. nie wyrobi, a będzie w stanie zaprezentować swoją twórczość tak, żeby zainteresować kogoś nieukończonym modelem, nie widzimy przeciwwskazań przed umieszczeniem czegos takiego w galerii.[/b'] Może więc i tak wstawisz fotki do galerii? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 26 Marca 2008 Autor Share Napisano 26 Marca 2008 Może więc i tak wstawisz fotki do galerii? Może wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Może więc i tak wstawisz fotki do galerii? Może wrzucę Nie ma co się zastanawiać i tak nie masz nic do stracenia, a modelik fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Jestem pod wrażeniem Twojego modelarstwa !!!!!!!!! choć wiem, że jeszcze nie pijesz :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek g. Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 witam czy wie ktoś jakiego koloru są poduszki stanowiące część uprzęży fotela K-36. Bo w jednych fotelach są niebieskie w innych piaskowobeżowe lub zielonkawe. Konkretnie chodzi mi o fotele z "15", ponieważ chciałbym je zrobić z kompletną uprzężą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi