chudyhunter Napisano 13 Lipca 2015 Share Napisano 13 Lipca 2015 Kiedyś dawno temu kupiłem wymarzonego Bismarcka, jednak coś nie pykło z wykonaniem, i piękny pancernik zaczął zamieniać się w wrak Prace były przez dłuższy czas wstrzymane, ale teraz postaram się ruszyć z kopyta ( tylko powoli, co by sobie nic nie naderwać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 13 Lipca 2015 Share Napisano 13 Lipca 2015 Z tego co pamiętam z filmu jak do Bismarcka nurkował Bob Ballard to rufa tam gdzie się odłamała miała pełną gródź ( tak to się chyba nazywa) a u Ciebie widać tam pokłady, obejrzyj może ten film wtedy zobaczysz dokładnie uszkodzenia.Poza tym spoko jak coś jest szkopskie i jest wrakiem to zawsze mi się podoba .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 13 Lipca 2015 Share Napisano 13 Lipca 2015 Nie, no super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 13 Lipca 2015 Autor Share Napisano 13 Lipca 2015 Mam ekspedycje Camerona na Bismarcka i zgadzam się, jest tam grodź i coś na styl opadniętych pokładów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 13 Lipca 2015 Share Napisano 13 Lipca 2015 Fajnie fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 14 Lipca 2015 Share Napisano 14 Lipca 2015 Fajna koncepcja, z chęcią pobserwuję. Planujesz jakis BATYSKAF ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 14 Lipca 2015 Share Napisano 14 Lipca 2015 bardzo fajny pomysl Tak tylko teoretyzuąc...: Jak pocisk wchodzi pancerz krawędzie sa dość gładkie i raczej skierowane do środka. Tu jest OK. Jak nastepuje wybuch i ciśnienie niszczy pancerz lub inne struktury to wygięcia są poszarpane i zawsze na zewnątrz...To w kontekście dwóch dużych dziur: tej na śródokręciu i pod pancerną cytadelą. Te dwie duże wyrwy w części podwodnej trochę za prostokątne... Sorry, że tak marudzę.... Reszta super. Bardzo będę zerkał tu i życzę powodzenia !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 14 Lipca 2015 Share Napisano 14 Lipca 2015 Cudo. W tej skali to nawet i batyskaf moznaby postawic z diodka. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 14 Lipca 2015 Autor Share Napisano 14 Lipca 2015 nie głupi pomysł z tym batyskafem Dzięki za rady, wszystkie bardzo mile widziane Blackman, ale te wyrwy w części podwodnej są dość prostokątne Tutaj widać jak bardzo prosta jest górna część tej wyrwy a tutaj całość, tylko trochę słabo widoczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 14 Lipca 2015 Share Napisano 14 Lipca 2015 pewnikiem się tak płyty oderwały... dzięki za wyjaśnienie jest fajowo i robi się jeszcze bardziej fajowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 14 Lipca 2015 Share Napisano 14 Lipca 2015 S\acun bede zagladal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 20 Lipca 2015 Autor Share Napisano 20 Lipca 2015 Na razie były fotki z 2012 roku i wtedy projekt przystopował na jakiś czas. Dzisiaj w końcu wrzuciłem go do bagażnika i przewiozłem w nowe miejsce prac, tak więc zabieram się do roboty Fotki z dzisiaj z etapu na jakim skończyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Lipca 2015 Share Napisano 22 Lipca 2015 chudyhunter - intrygująco zagrzeb na forum... gdzieś, kiedyś kojarzę że był jakiś temat z wrakiem i batyskafem (na druciku i z LEDowym reflektorem). Niestety tak na szybko nie umiem znaleźć a może ci się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 22 Lipca 2015 Autor Share Napisano 22 Lipca 2015 zagrzeb na forum... gdzieś, kiedyś kojarzę że był jakiś temat z wrakiem i batyskafem (na druciku i z LEDowym reflektorem). Niestety tak na szybko nie umiem znaleźć a może ci się przyda Dokładnie wiem o czym mówisz, kiedyś coś takiego widziałem, ale też nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 22 Lipca 2015 Share Napisano 22 Lipca 2015 To byl wrak i scratch build z puszek po piwie USS Browarek A tak na marginesie to na jednej z wystaw widzialem taka dioramke z batyskafem i ledem i wygladalo super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 22 Lipca 2015 Autor Share Napisano 22 Lipca 2015 W pierwszej kolejności zajmę się jednak wykonaniem dna, gdyż jak widać jest to dość brudne zajęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 23 Lipca 2015 Share Napisano 23 Lipca 2015 Dobrze że wrak nie spoczywa na rafie koralowej bo byś się zamęczył Dno zaczyna wyglądać obiecująco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 23 Lipca 2015 Share Napisano 23 Lipca 2015 Robi się coraz ciekawiej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 23 Lipca 2015 Share Napisano 23 Lipca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 23 Lipca 2015 Share Napisano 23 Lipca 2015 Na koniec zalej to wszystko przezroczysta zywica - odpadnie kwestia jak umocowac batyskaf. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Lipca 2015 Share Napisano 25 Lipca 2015 Na koniec zalej to wszystko przezroczysta zywica przy tych gabarytach to chyba niezbyt dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 27 Lipca 2015 Autor Share Napisano 27 Lipca 2015 Prace nad kształtem dna zakończone. Teraz tylko czekam aż wyschnie gips i zabieram się za malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Cymes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 18 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Siedzę, myślę i chyba doszedłem do wniosku że zabrałem się trochę do tego od d.. strony Trochę się przeliczyłem, że zrobienie wraku to taka prosta sprawa. W chwili obecnej Bismarck zażywa kąpieli w krecie Tak więc zaczynamy pracę od nowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 19 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Model czysty, nówka jak z pudełka Teraz zwracam się z prośbą o pomoc w technice wykonania, jak zacząć, jakich specyfików użyć, każda sugestia się przyda Co ciekawe i trochę mnie zaskoczyło, elementy wykonane z puszki całkowicie się rozpuściły w krecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi