wisa Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Rewelacja! Obserwuję z zapartym tchem Twój "wykon" Dawaj te obicia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 To jest jakaś ironia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Wszystko wiem co mi napisałeś ale przez 2 miesiące nic nie sklejałem i to jest taki próbny modelik za „dychę" traktuje go nie jako model a raczej zabawkę.Farby próbuje wykorzystać jakie tylko mam pod ręką więc malowanie będzie fikcyjne Gdybym się starał i nie uważał tego za zabawę na pewno nie było by tak źle z moją modelarską ręką. Zrozumcie że na razie nie biorę tego modelu na poważnie Skoro wszystko wiesz, to nie jestem tu potrzebny. Dziękuję. Do widzenia. Ślepa Gienia. Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Hmm, wyczuwam trolla. Obym się mylił. ,-))))) W każdym razie trolle często idą tą ścieżką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Prace idą nawet szybko Nie jestem do końca zadowolony ale pierwszy raz maskowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Model czeka na malowanie dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Model czeka na zmycie i pomalowanie od nowa. Stateczniki poziome sprawdziłeś jak są dopasowane nie będzie problemu ze szpachlowaniem i szlifowaniem jak pomalujesz całość? Nieważne czy model jest za 10 zł czy za 100 zł, ważne jest podejście, należałoby poczytać o pierwowzorze, poszukać zdjęć jak wyglądał orginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Sprawdziłem i są ok A malowanie jest mojej inwencji twórczej więc nie pisz o jakimś oryginale bo to jest oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Nie chodziło mi o kolory tylko czemu on taki brudny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Aha bo długo pracował do 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Witam, I mam pytań i porad kilka: 1. Po co się tak spieszysz? 2. Skoro masz w pudełku kalki do dwóch malowań- to po kiego wymyślasz jakieś malowanie SF? 3. A co ten model na ostatnich zdjęciach taki brudny? Po tym co pokazałeś widać że dopiero zaczynasz zabawę z modelami plastykowymi, i nie staraj się na siłę czegoś robić czego nie umiesz. Tłumaczenie w stylu ".. ale przez 2 miesiące nic nie sklejałem i to jest taki próbny modelik za „dychę" traktuje go nie jako model a raczej zabawkę." jest nie na miejscu- ja sam miałem kilku letnie przerwy w klejeniu i nie miało to kompletnie żadnego wpływu na umiejętności, a że model za "dychę"- wybacz, ale niektórzy na tym forum pokazali co można z takiej"zabawki" jak piszesz zrobić. Podglądaj warsztaty innych, ćwicz, i słuchaj porad innych bardziej doświadczonych . Na tym modelu spokojnie mógłbyś poćwiczyć szpachlowanie,szlifowanie. i ogólnie obróbki części. I jeszcze jedna twoja cytata: "..Gdybym się starał i nie uważał tego za zabawę na pewno nie było by tak źle z moją modelarską ręką. Zrozumcie że na razie nie biorę tego modelu na poważnie ../ To się postaraj i pokaż jaka jest twoja ręka modelarska. I zrozum że ja /i wielu innych/ do każdego modelu podchodzę poważnie-czy to stary FROG, SMER, czy Amodel lub inna Tamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloszek28 Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Fajny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UnknownUser Napisano 14 Sierpnia 2015 Share Napisano 14 Sierpnia 2015 Fajny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 14 Sierpnia 2015 Share Napisano 14 Sierpnia 2015 Panowie - niepotrzebnie nakręcacie spiralę. Bez dopływu paliwa samo przecież wyhamuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba32440 Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Update!!!! Skończony jak dla mnie Malowanie wymyślone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Spójrz w instrukcję, masz źle wklejone podwozie główne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba32440 Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Faktycznie, dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Marlon Brando w "Czasie Apokalipsy" wypowiedział się już na ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba32440 Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 A co konkretnie powiedział nie oglądam raczej takich filmów wolę krew lejącą się po ścianach i sajens-fikszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 REWELACYJNY MODEL!!! BRAWO Jednak brakuje mi trochę obić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba32440 Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Chyba mam za dobry aparat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 ... i za ciężkie poczucie humoru a film polecam... przyda Ci się Model zacny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Porażka - wykonanie modelu jak i podejście do pomocy kolegów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Tak się właśnie zastanawiałem,co tam w twoim warsztacie...a tu proszę niespodzianka.......fajnie,ze go skonczyłeś-to zawsze motywuje do kolejnych prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba32440 Napisano 25 Sierpnia 2015 Share Napisano 25 Sierpnia 2015 Wiem że słabo wyszedł efekt finalny ale pierwszy raz malowałem aerografem i trochę kombinowałem z rozcieńczniem farb (kranówą) i maskowaniem (pędzlem jednak się lepiej maluje) przynajmniej pactrami poćwiczę jeszcze z zts-ami i wtedy zrobię drugi warsztat tylko że spitfajera może hasegawy bo mam w zapasach . Ten wash mi się nie udał ale próbowałem „zakryć" niedoróbki które na skutek nie umiejętnego użycia aerografu powstały. Co prawda to mogłem jeszcze nasr*ć na model żeby był bardziej pobrudzony ale taki efekt mnie już przerasta Tak się właśnie zastanawiałem,co tam w twoim warsztacie...a tu proszę niespodzianka.......fajnie,ze go skonczyłeś-to zawsze motywuje do kolejnych prac Zależy kogo. Humoru to nie mam, ciekawe jak byście spieprzyli model a ja wam napisał (świetna robota! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi