Agnieszka Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 No nareszcie ! Kitty Hawk wypuścił wersję G Kamana, czyli możemy go zrobić w polskich barwach ! Mam wyjątkowy sentyment do tego śmigłowca bo to mój jeden z pierwszych modeli wykonanych ze starych wyprasek Revella. http://www.themodellingnews.com/2015/09/kitty-hawks-148-sh-2g-super-seasprite.html Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Dobry news. Trzeba upolować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Obowiązkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 No nareszcie..... Tylko mógłby ktoś kalki do polskich wypuścić bo ponoć KH nie zechciał naszych wydrukować... Najlepiej gdyby to bylo coś a'la IPMS Świdnica w 72 plus smok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Nooo i super...........może z czasem zrobię sobie kolekcję polskich śmigieł w 1/48........narazie mam MI-2 i PUSZCZYKA ........czekam też na KANIĘ z Aeroplastu ......no i może kiedyś będzie MI-8/17 i SOKÓŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Prezent pod choinkę jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Miejmy tylko nadzieje ze cena nie bedzie zaporowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 I może w końcu jakieś dodatki się pojawią, bo dotychczas temat był kompletnie olany. Kupiłem poprzednią wersję Kamana, na wypadek jakby się nie zdecydowali na SH-2G, widząc że SH-2F przeszedł praktycznie bez echa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Silniki te same co w venomie i viperze. Wyposażenie inne więc na pewno nieco trzeba będzie zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 No nareszcie..... Tylko mógłby ktoś kalki do polskich wypuścić bo ponoć KH nie zechciał naszych wydrukować... Najlepiej gdyby to bylo coś a'la IPMS Świdnica w 72 plus smok. w Martoli sa http://www.martola.com.pl/pl1564/produkty55102/kaman_sh_2g_decal_set Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Chyba dodatkowe kalki nie będą potrzebne ponieważ na stronie producenta pojawiła się już zapowiedź i kilka zdjęć właśnie w smoczym malowaniu http://www.kittyhawkmodel.com/#!kh80126/cbpp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Cały sztab pracuje nad tymi modelami.....i nikt w tym sztabie nie może zauważyć,że się pisze POLISH a nie POLOSH ......Nie wiem o czym świadczy takie "DROBNE" uchybienie ....aaaale co tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Faktycznie takiego babola strzelili, nie zauważyłem tego wcześniej. Może trzeba ich uświadomić co by nie drukowali tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 W instrukcjach chińskich modeli takie błędy to standard, oni prawdopodobnie przygotowują instrukcje wpisując napisy w łacińskim alfabecie kompletnie nie rozumiejąc tego co piszą, więc nic dziwnego że im się czasami literka na klawiaturze pomyli, w końcu I jest obok O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 ..i nikt w tym sztabie nie może zauważyć,że się pisze POLISH a nie POLOSH A mnie zastanawia kiedy wreszcie ktoś mądry zdecyduje by ta dziwaczna i obciachowa praktyka umieszczania na naszym sprzęcie wojskowym ( zwłaszcza latającym) anglojęzycznych napisów zostanie wreszcie zabroniona. Wygląda to tak jakby komuś nasze nazewnictwo jechało "wiochą", że się tak prostacko wyrażę. Przecież Lotnictwo Marynarki Wojennej, Polskie Lotnictwo Morskie itp. nazwy własne nie brzmią dziwnie. Polski język daje bardzo dużo możliwości i w tym zakresie. Nie widziałem by np. Holendrzy na swoich Lynxach umieszczali napis Dutch Navy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 Faktycznie takiego babola strzelili, nie zauważyłem tego wcześniej. Może trzeba ich uświadomić co by nie drukowali tego? Do tego przykleili prawidłową szachownicę - jak miło z ich strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djjanki81 Napisano 23 Września 2015 Share Napisano 23 Września 2015 Napisałem do producenta - wysłałem obszerną dokumentację fotograficzną I opisałem błędy. Ciekawe czy bedzie jakaś reakcja I odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Września 2015 Share Napisano 23 Września 2015 Takich ludzi nam trzeba, nawet jeśli nie poprawią babola, to przynajmniej dostali sygnał. Fajnie, że tego nie zostawiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 23 Września 2015 Share Napisano 23 Września 2015 A mnie zastanawia kiedy wreszcie ktoś mądry zdecyduje by ta dziwaczna i obciachowa praktyka umieszczania na naszym sprzęcie wojskowym ( zwłaszcza latającym) anglojęzycznych napisów zostanie wreszcie zabroniona. Wygląda to tak jakby komuś nasze nazewnictwo jechało "wiochą", że się tak prostacko wyrażę. Przecież Lotnictwo Marynarki Wojennej, Polskie Lotnictwo Morskie itp. nazwy własne nie brzmią dziwnie.Przecież polskie nazwy też tam są, więc najwidzoczniej nikomu to nazewnictwo wiochą nie jedzie. Napisy na śmigłowcach są dwujęzyczne.Nie widziałem by np. Holendrzy na swoich Lynxach umieszczali napis Dutch Navy...A ja widziałem duńskie Lynxy, na których wszystkie napisy, łącznie z wielkimi czerwonymi ostrzeżeniami o niebezpieczeństwie, są w języku angielskim i nikomu to chyba nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djjanki81 Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 Dzisiaj otrzymałem wiadomość od producenta: Dear Sir: Thanks more for your help, i will change the mistake, the decal still not product. Best regards Tiger Wszystko zmierza w dobrym kierunku aby model otrzymał prawidłowe malowanie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 24 Września 2015 Share Napisano 24 Września 2015 Chyba dodatkowe kalki nie będą potrzebne ponieważ na stronie producenta pojawiła się już zapowiedź i kilka zdjęć właśnie w smoczym malowaniu http://www.kittyhawkmodel.com/#!kh80126/cbpp Wielu znaków i napisów brakuje. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djjanki81 Napisano 9 Października 2015 Share Napisano 9 Października 2015 Drodzy Koledzy i Koleżanki - popatrzcie na to - jest jeszcze myślę chwila by cos zmienić - czekam na wasze uwagi. https://goo.gl/photos/Gt4NhuzUetrEEWt3A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 9 Października 2015 Share Napisano 9 Października 2015 Ale żeś mnie wystraszył tymi zdjęciami Ale jak się na ramki spojrzy to do wersji PL chyba też są elementy. Na 1 rzut oka -jest o niebo lepiej, ale niebieski znaczek na froncie za duży, napisy eksploatacyjne na froncie poukładane inaczej niż w 46 (każdy ma inny układ). brak napisu STOPIEŃ pod przednimi drzwiami (z obu stron), brawa za dostrzeżenie że jest kolor jasny na spodzie, ale dobrze by było, żeby też zaznaczyli, że góra jest ciemnoszara (kamany mają 3-barwne malowanie - 3 odcienie szarości), brak kalki dookoła wyrzutni. Dobrze by było, jakby też dali NIE STAWAĆ NA OTWARTEJ POKRYWIE... na górne pokrywy na czarnym polu i ten napis pod tym NIE OTWIERAĆ PODCZAS PRACY WIRNIKA (tego sobie nie druknę na drukarce ;P), napisów na silniku .. ACCESS i HAND HOLD Małych szarych drobiazgów nie sprawdzałem, popatrzę wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 21 Listopada 2015 Share Napisano 21 Listopada 2015 i jak tam Kaman - będzie czy się zes.....o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 21 Listopada 2015 Share Napisano 21 Listopada 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi