makinen Napisano 1 Października 2015 Autor Share Napisano 1 Października 2015 Wypędzlowany dwoma warstwami. Pozostały korekty+malowanie chwytu powietrza. Nadal podwozie zastępcze- czekam na koła PS. AMADEM- jak dojdę do malowania klamotów, to wrzucę zdjecia plecaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 1 Października 2015 Share Napisano 1 Października 2015 Wypędzlowany Pięknie, bardzo starannie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Ładniutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Nigdy nie posiądę tej tajnej techniki tak znamienitego pędzlowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Października 2015 Autor Share Napisano 2 Października 2015 Nigdy nie posiądę tej tajnej techniki tak znamienitego pędzlowania. Nic magicznego w tym nie ma- dobry pędzel, dobór rodzaju farb, ciepliwość i ostatnio odkryty przeze mnie podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 i jeszcze kwestia rozcieńczenia jak przypuszczam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 Nie to bardziej kwestia farby . Pozdrawiam (wiesz o co biega) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 (...) i ostatnio odkryty przeze mnie podkład. Masz na myśli jakiś konkretny produkt ? Jeśli tak, to mógłbyś się podzielić informacją jaki ? Samego Hummera/Dumvee (czy jak to się tam nazywa), a w zasadzie procesu jego powstawania nawet nie ośmielam się komentować - i tak wiadomo że w finale ujrzymy ciekawy, fajnie zdetalowany i super wykonany pojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 (...) i ostatnio odkryty przeze mnie podkład. Masz na myśli jakiś konkretny produkt ? Jeśli tak, to mógłbyś się podzielić informacją jaki ? Samego Hummera/Dumvee (czy jak to się tam nazywa), a w zasadzie procesu jego powstawania nawet nie ośmielam się komentować - i tak wiadomo że w finale ujrzymy ciekawy, fajnie zdetalowany i super wykonany pojazd Otóż sprawca Samego Hummera/Dumvee (czy jak to się tam nazywa), a w zasadzie procesu jego powstawania nawet nie ośmielam się komentować - i tak wiadomo że w finale ujrzymy ciekawy, fajnie zdetalowany i super wykonany pojazd Nie chwal dnia przed zachodem... Nie wiadomo, co się jeszcze może zdarzyć zmontowałem elektronikę, ale jeszcze kilka kabli dojdzie po wrzuceniu reszty szpejów. Będą się lepiej na niach układały. Brakuje mojego ulubionego gadżetu- otwartej skrzynki amunicyjnej z klamotami (robi się ). Wnętrze po washu, lekkim suchym pędzlu i matowym lakierze. Wash z zewnątrz jeszcze nie wytarty. Doszły też skrzynki amunicyjne do miniguna- trzeba jeszcze zamontowac uchwyt taśmy i samą taśmę z amunicją Makro trochę zabija, ale wygląda na żywo nieźle. Washem się nie wprzejmujcie wewnątrz- będzie dotarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 Co to za "bajer" na prawym siedzeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 Co to za "bajer" na prawym siedzeniu? Taka tam szafka na skarpetki, żel do włosów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 A z jakiego zestawu pochodzi? Powiem szczerze, że jakoś mi nie siedzi pod ten okres. Nie przypomina za bardzo rzeczy produkowanych wtedy przez amerykańskie firmy. Lepiej by chyba było tam powiesić po prostu jakiegoś Cirasa czy Camelbaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 AMADEM- BLACK DOG - T35076 - HUMVEE Special Forces Conversion Set Czemuś Ty się nieuaktywniłeś wczesniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 Niestety nie śledzę forum na bieżąco.. :( Ten zestaw raczej dotyczy 2001-2003, z dużym nastawieniem na początkowy okres interwencji w Iraku. Ty byś potrzebował coś bardziej tego typu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Października 2015 Autor Share Napisano 3 Października 2015 Ten dumvee jest kosmiczny M1165, ale zabudowę tylu wykonał ktoś, kto nie lubi modelarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 3 Października 2015 Share Napisano 3 Października 2015 Spójrz pozytywnie bo te nowe mundury w ciapki to wyglądają na łatwiejsze do pomalowania jak piksele . Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Października 2015 Autor Share Napisano 4 Października 2015 Zadanie domowe od Kubisza... Biorąc pod uwagę, że jednostka centralna BFT znajduje się nie obok stolika, a pod dachem, to może być ciekawie. Jeszcze kabel do anteny BFT... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Nie znam się za bardzo na współczesnych ale poziom dorabiania/poprawiania bardzo wysoki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Jaki w końcu okres będziesz robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Października 2015 Autor Share Napisano 7 Października 2015 Jaki w końcu okres będziesz robił? Mam lekki dylemat z figurantami. Rozumiem, ze to one w większości swoim wyposażeniem i umundurowaniem determinują umiejscowienie w czasie? Niestety nabycie w chwili obecnej gdzieś potrzebnych ludzi z Legenda graniczy z cudem. Moze popełnię grzech śmiertelny i obsadzę w rolach głównych dwóch rożnych czasowo pozorantów... Zastanowię się. Coś sugerujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Szczerze powiem Ci, że chyba lepiej już bez nich bo merytorycznie będzie trochę niewypał. Zwłaszcza, że pakujesz tu BFT (który przecież służy głównie jednostką liniowym), a on przed ~2009 był rzadko widywany, bo SF ich po prostu nie stosował na większą skalę. A do tego jedyne foty jakie kojarzę z BFT przed tym okresem pochodzą z Iraku. Nie znam rynku figurek zbyt dobrze, ale może rozejrzyj się za czymś z Black Doga: http://exito.sklep.pl/en_GB/p/BLACK-DOG-F35002-135-US-Special-Force-in-Afganistan-Nr.2/8598 Ten Legend co wrzuciłeś jest chyba tu dostępny: http://www.jadarhobby.pl/legend-lf0134-us-oda-weapons-sergeant-135-p-24642.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Października 2015 Autor Share Napisano 7 Października 2015 SOF z Black Doga to trochę zniewieściałe koszmarki. Poza tym ciężko będzie ich wygonić na śnieg w tych krótkich rękawkach. Legend jest dostępne, ale nie ci, których chcę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 8 Października 2015 Autor Share Napisano 8 Października 2015 Amadem- decyduję się na okres późniejszy. Jutro będę szczęśliwym posiadaczem tych oto postaci z Airborne Miniatures. Dołoże jeszcze jednego z Legenda i będzie ok. Dumvee ma się - dorobiłem stelaż do skrzynek, żeby nie latały. jedna z nich dostała "boostera" do taśmy amunicyjnej. Trzeba go połączyć kablem z baterią, któa stoi na nadkolu (ta szara skrzynka). Dorzuciłem kilka szpargałów. Później trzeba zacząć tyrać wnętrze. Po złożeniu do kupy (na sucho). Na wieży doszły skrzynki amunicyjne (brakuje pasów trzymajacych), oraz AT4 z tyłu i minigun. Roboty jest od cholery z tymi wszystkimi szzcegółami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 Biorąc pod uwagę wyposażenie tego GMV, to będzie to okres 2009-2014. Operatorzy Black Doga wyglądają fatalne, dużo lepsze są te z Evolution, które autor pokazał w pierwszym wpisie. Legendy też byłyby ok. Makinen, widzę teraz, że mieliśmy telepatyczne połączenie - miałem Ci pisać, żebyś poszukał czegoś w ofercie Airborne Miniatures Którego Legenda w końcu dodajesz? Będziesz się brał za bary z Multicamem? Na zdjęciach przy takich pojazdach widać gości najczęściej w Multicamie, ale też czasem w 3CDP. Problemem będzie tutaj "uwiarygodnienie" figurek w zimowym klimacie, bo chyba wszystkie dostępne na rynku mają rękawy krótkie albo podwinięte. No ale autor już o tym wie Nie wiem, czy Playboy to dobry pomysł. Na pewno nie na wierzchu. Takie gazetki były zakazane, choć nie wiem czy wszędzie i w każdych oddziałach. Ale tutaj nawet nie chodzi o to, co operatorzy mieliby tam czytać czy oglądać, ale o miejscową ludność, z którą na pewno często mieli do czynienia - szanować, nie prowokować itp. Nie wiem, jak się sprawa ma z papierochami Bardzo mi się podoba kierunek, w jakim to wszystko zmierza :git: Ale dwie uwagi - klawiatura powinna być raczej zielona, a antena krzyżowa piaskowa. W środku będzie jeszcze jakiś ładunek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 8 Października 2015 Autor Share Napisano 8 Października 2015 Playboy'a wywalę w takim razie. Chętnie załadowałbym wnętrze tak, jak w moim ulubionym wariancie http://humvee-models.com/viewtopic.php?f=52&t=890 czwarty post niestety torby i inne klamoty nie układają się na sobie naturalnie. Trzeba by ciąć i szlifować plecaki, śpiwory i torby, żeby to do siebie pasowało. Oczywiście załaduję jeszcze pakę i może środek. klawiaturę i antenę przemaluję (wydaje mi się, ze gdzieś widziałem czarną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi