vollff Napisano 18 Września 2015 Autor Share Napisano 18 Września 2015 bezbarwny lakier połysk bedzie ok? - mam semi gloss X-35 tamiyi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 Kapnij gdzieś na złom i poczekaj, jak będzie wyglądało po wyschnięciu. Będziesz miał pewność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 Można na też 2-składnikowym klejem UHU plus daje ładną bezbarwną i bezbąbelkową powierzchnię a jak dasz trochę więcej to tworzy ładny menisk wypukły w sam raz na szkła reflektorów , sprawdzone i testowane .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 fajny pojazd, będzie na nim siatka maskująca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 18 Września 2015 Share Napisano 18 Września 2015 kierownicę masz po "złej" stronie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 22 Września 2015 Autor Share Napisano 22 Września 2015 fajny pojazd, będzie na nim siatka maskująca ? Będzie. Właśnie się suszy . Zrobiłem ją z bandaża, majeranku i wikolu. Jak tylko wyschnie zaprezentuję ją na modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 22 Września 2015 Autor Share Napisano 22 Września 2015 Witam. Pracuję nad klimą w Land roverze - w końcu ma mieć tzw: "Winter pack" Tak to wygląda w orginale: A tak prezentuje się u mnie (jeszcze nie skończone) Oczywiście to wymaga jeszcze doszlifowania - powiedzmy ze to jest jedna z pierwszych wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 22 Września 2015 Autor Share Napisano 22 Września 2015 Proszę - i oto zimowa siatka maskująca - wygłąda nawet nieźle Najpierw standardowy olive drab tamiyi A potem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 Przednie krawędzie tych nawiewów zeszlifuj prawie na żyletkę i będzie git. Później szlifowanie i gitara. A jak uda Ci się odtworzyć tę korozję to w ogóle klękajcie narody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 22 Września 2015 Autor Share Napisano 22 Września 2015 Ostatni update na dziś: "Klima" wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 Wygląda to wielce obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 28 Września 2015 Autor Share Napisano 28 Września 2015 Witam ponownie Prace nad Land Roverem trwają Na dzień dzisiejszy wygląda tak Teraz trochę poprawek i można kłaść sidolux Ponieważ nie mam zbyt dużego doświadczenia, i sidolux będę kładł pierwszy raz - czy ktoś może mi powiedzieć czy kupiłem odpowiedni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 28 Września 2015 Share Napisano 28 Września 2015 W kabinie już nic nie będziesz dorabiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 28 Września 2015 Autor Share Napisano 28 Września 2015 W kabinie już raczej nie. Za to na pace bedzie zamontowany zestaw stereo, siedzenia i inne duperele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 28 Września 2015 Super Moderator Share Napisano 28 Września 2015 Spoko, podoba mi sie! Czekam na kolejne postępy prac. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 1 Października 2015 Autor Share Napisano 1 Października 2015 Jest jakis problem z imageshack - nie da sie zalogowac i wrzucic zdjec :( Wiec powiem tylko tyle ze Landy - dostal kalki - prezentuje sie calkiem niezle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 1 Października 2015 Autor Share Napisano 1 Października 2015 Probuje dodac przez fotosik.pl ale nie pokazuje zdjec :( Czy ktos moze cos doradzic? Do imageshacka nie da sie zalogowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Października 2015 Share Napisano 1 Października 2015 Użyj photobucket Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 1 Października 2015 Autor Share Napisano 1 Października 2015 Ok udalo sie Po sidoluksie I kaleczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Października 2015 Share Napisano 1 Października 2015 Na podstawach anten na masce masz białym maźnięte na zielonej podstawie i wydaje mi sie, ze na lewej stronie ma masce zielony wchodzący z burty (nad tym okrągłym elementem) jest niepomalowany. Chłodnica też mam wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 1 Października 2015 Share Napisano 1 Października 2015 Zeżarło Ci zdjęcia oryginałów z pierwszego wpisu (a trochę mi się nie chce szukać po sieci ), więc nie wiem, jak te białe plamy były malowane - czy czasem nie jest wskazana pewna niestaranność. A być może konieczne będą retusze, bo faktycznie w kilku miejscach jest tak sobie. Ale ogólnie to zestawienie kolorów wygląda bardzo efektownie Zwłaszcza z oznaczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 2 Października 2015 Autor Share Napisano 2 Października 2015 Witam Chcialem wam sie pochwalic nagroda jaka zdobylem na konkurencyjnym forum za model Austina Tilly - W sumie to przez przypadek bo tylko trzy modele w mojej skali wystawiono - i moj zajal III miejsce Tu link do galerii: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=801&t=77350 A teraz najciekawsze : Nagroda jest taki oto zestaw : https://www.google.co.uk/search?q=6652+Ostfront+Winter+Combatants,+Dragon,+1:35&biw=1366&bih=653&tbm=isch&imgil=DK6gGPMFhNzabM%253A%253ByweMPTMI8B6FLM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.hurricanemodels.co.uk%25252Fengine%25252Fshop%25252Fproduct%25252F6652%25252FDragon%2525252B1%252525252F35%2525252BOstfront%2525252BWinter%2525252BCombatants%2525252B1942-43%2525252B(4%2525252BFigures%2525252BSet)&source=iu&pf=m&fir=DK6gGPMFhNzabM%253A%252CyweMPTMI8B6FLM%252C_&usg=__w_jp4Ra_vOD7Yd4xH4ymWtu1a3c%3D&ved=0CCsQyjdqFQoTCKyd8tLMo8gCFYZxFAodGIMFPw&ei=FV8OVuy-GYbjUZiGlvgD#imgrc=_&usg=__w_jp4Ra_vOD7Yd4xH4ymWtu1a3c%3D Teraz musze jeszcze jakies pojazdy Panom skombinowac i moze z jakas mala dioramka jeszcze wystartowac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 2 Października 2015 Super Moderator Share Napisano 2 Października 2015 Zawsze mógłbyś w klasie 6 wystartować :-) Pozdrawiam Chriatian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 7 Października 2015 Autor Share Napisano 7 Października 2015 Witam - przyszedł czas na lusterka Do montażu łopaty i kilofa użyłem blaszek z jakiegoś starego modelu - wyglądają całkiem fajnie. Oczywiscie model nadal wymaga kilku korekt - (najbardziej rzuca sie w oczy to maźnięcie na desce rozdzielczej i łopacie - sorry zapomniałem o nich jak robiłem zdjęcie) - przed galerią usune Zrobiłem jeszcze stereo - ale te kabelki jakies takie cienkie troche wyszły - to też będe musiał poprawić tylko nie wiem za bardzo jakego drutu (lub innego materiału) użyć A to ogólny zarys Chcę zrobić podstawkę i teraz mam dylemat - czy zainwestowac 22£ na zestaw śniegowy Krycella - czy może istnieje jakiś alternatywny tańszy sposób aby uzyskac podobny efekt Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Ładnie Na ostatnim zdjęciu już widać, że będzie fajnie wyglądał, choć samo zdjęcie do bani. Pobaw się jeszcze przy tych radiach - można podmalować pokrętła, gniazda wtyków, lampki, tabliczki, opisy itp. Dodadzą życia, bo na razie to wygląda średnio Nie zaszkodziłoby także kilka kabelków więcej. Poszukaj starych kabli i przewodów, może jakichś drutów miedzianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi