LukaszM Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Szerszeń w takim dziwnym malowaniu z ruską gwiazdą, w czteryosiem od skośnookich. Bez dodatków, jedynie owiewka kombinowana. Golenie przerobione do pozycji widocznej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikemc Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Pięknie pobrudzony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Kozacki model! Piękne malowanie i jedne z najlepszych brudzeń jakie widziałem na Hornetach. Niezwykle realistyczne, bardzo udane. Przepiękny model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PabloA Posted October 21, 2015 Share Posted October 21, 2015 Pięknie Ci wyszedł, gratuluję! czy mógłbyś po krótce opisać czym i w jaki sposób go brudzileś? Z góry dziękuję ☺ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszM Posted October 23, 2015 Author Share Posted October 23, 2015 Samo malowanie było "brudne". Ale po kalkach rolowałem go umoczonym patyczkiem higienicznym w specyfikach typu wash o różnych odcieniach. Następnie wykonałem brudzenie przy użyciu soli, również wieloma kolorami rzadkiej farby olejnej. Potem to zabezpieczyłem i próbowałem dodać jakieś zacieki, normalnie pędzelkiem. Z grubsza tak to wyglądało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 Bardzo ładna praca, co prada sam zawsze paprzę swoje latające dzieła ale muszę przyznać klasę odrzutowców mniej lub bardziej współczesnych lubię na czysto ewentualnie z modulacją kolorów, natomiast bardzo podoba mi się rozwiązanie statywu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubert Kendziorek Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 Gratulacje, świetny Szerszeń i pomysł na przedstawienie wraz z wykonaniem. Jedna rzecz zwróciła moją uwagę, zdaję się "wisienka na torcie": mianowicie drugi pilot / NFO wyciąga rękę jakby w geście "OK", a przecież nie wcelowali w pokład i są już za jego krawędzią... chyba że pokazuje: w górę, błagam, w górę... Pozdrawiam Hubert Na warsztacie: Bf-109 G-6 1:32 Revell Regia Aeronautica 75%, P-61A Black Widow Hobby Boss 1:48 95%, I-16 typ 24 Eduard 1:48 65%, Bf-109K-4 Fujimi 1:48 40%, Bf-109 G-6 Eduard 1:4? 80%, PZL-46 Sum Ardpol 1:72 75%, NAA P-51D Mustang Tamiya 1:48 15%, EBR-10 French Wheeled Reconnaissance Vehicle Hobby Boss 1:35 0% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszM Posted October 23, 2015 Author Share Posted October 23, 2015 Niech każdy interpretuje to jak chce. Tak samo w jakiej pozycji jest samolot i jaki właśnie manewr wykonał lub będzie wykonywał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjp_a_man Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 Specjalnie wstawiam , żeby odesłać do konkretnego momentu z filmiku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted November 18, 2015 Share Posted November 18, 2015 Fotek mało i skromne bardzo, ale w pełni oddają urok modelu... Świetna praca..! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted November 20, 2015 Share Posted November 20, 2015 Fajnie ubrudzony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polski_Czołgista Posted November 20, 2015 Share Posted November 20, 2015 Piękny. Gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszM Posted January 23, 2016 Author Share Posted January 23, 2016 Dzięki za komentarze Panowie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_bladek Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Zdradź proszę jak utytłałeś te skrzydła krok po kroku ;) No a model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszM Posted January 29, 2016 Author Share Posted January 29, 2016 Trochę czasu minęło, więc szczegółowej kolejności nie wymienię. Ale stosowałem: sól, rolowanie patyczkiem higienicznym i rozmazywanie kropek. Ot i cała tajemnica . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted February 8, 2016 Share Posted February 8, 2016 Bardzo fajny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts