Skocz do zawartości

F-18 Hornet HB 1:48

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szerszeń w takim dziwnym malowaniu z ruską gwiazdą, w czteryosiem od skośnookich. Bez dodatków, jedynie owiewka kombinowana. Golenie przerobione do pozycji widocznej.

F-18%2B%25281%2529%2BA4%2B300DPI.jpg

F-18%2BA4%2B300DPI.jpg

F-18%2B%25287%2529%2B300dpi.jpg

F-18%2B%25283%2529%2B300DPI.jpg

F-18%2B%25285%2529%2B300DPI.jpg

F-18%2B%25282%2529%2BA4%2B300DPI.jpg

Napisano

Pięknie Ci wyszedł, gratuluję! czy mógłbyś po krótce opisać czym i w jaki sposób go brudzileś? Z góry dziękuję ☺

Napisano

Samo malowanie było "brudne". Ale po kalkach rolowałem go umoczonym patyczkiem higienicznym w specyfikach typu wash o różnych odcieniach. Następnie wykonałem brudzenie przy użyciu soli, również wieloma kolorami rzadkiej farby olejnej. Potem to zabezpieczyłem i próbowałem dodać jakieś zacieki, normalnie pędzelkiem.

Z grubsza tak to wyglądało.

Napisano

Bardzo ładna praca, co prada sam zawsze paprzę swoje latające dzieła ale muszę przyznać klasę odrzutowców mniej lub bardziej współczesnych lubię na czysto ewentualnie z modulacją kolorów, natomiast bardzo podoba mi się rozwiązanie statywu

Napisano

Gratulacje, świetny Szerszeń i pomysł na przedstawienie wraz z wykonaniem.

Jedna rzecz zwróciła moją uwagę, zdaję się "wisienka na torcie": mianowicie drugi pilot / NFO wyciąga rękę jakby w geście "OK", a przecież nie wcelowali w pokład i są już za jego krawędzią... chyba że pokazuje: w górę, błagam, w górę...

Pozdrawiam

Hubert

Na warsztacie: Bf-109 G-6 1:32 Revell Regia Aeronautica 75%, P-61A Black Widow Hobby Boss 1:48 95%, I-16 typ 24 Eduard 1:48 65%, Bf-109K-4 Fujimi 1:48 40%, Bf-109 G-6 Eduard 1:4? 80%, PZL-46 Sum Ardpol 1:72 75%, NAA P-51D Mustang Tamiya 1:48 15%, EBR-10 French Wheeled Reconnaissance Vehicle Hobby Boss 1:35 0%

Napisano

Niech każdy interpretuje to jak chce. Tak samo w jakiej pozycji jest samolot i jaki właśnie manewr wykonał lub będzie wykonywał.

• 4 weeks later...
  • 2 months later...
Napisano

Zdradź proszę jak utytłałeś te skrzydła krok po kroku ;) No a model

Napisano

Trochę czasu minęło, więc szczegółowej kolejności nie wymienię. Ale stosowałem: sól, rolowanie patyczkiem higienicznym i rozmazywanie kropek. Ot i cała tajemnica .

• 2 weeks later...