Flachenty Napisano 25 Października 2015 Share Napisano 25 Października 2015 Jak wielu innym tak i mnie modelarstwo pojawiało się w życiu kilka razy. Najpierw w wieku dziecięcym gdy modele zrobione przez mojego ojca służyły mi głównie do rozwałki, potem sam zacząłem coś lepić (w sklepach wtedy królowały Łosie i Czaple) i potem kasować . Kolejny raz to początek lat 90-tych (tu już nawet pojawiły się farby i ruski aerograf), a potem po 20-tu latach przerwy (nie licząc pojedynczych wyskoków) znowu wróciłem do tej zabawy i jak na razie trwam w tym zamierzeniu. Patrząc na to co robiłem kiedyś i jak to wygląda teraz to wreszcie mogę powiedzieć, że doszedłem do "tolerowanego" przeze mnie poziomu (do tego co bym chciał uzyskać nadal dużo mi brakuje). Kleję różne rzeczy nie patrząc za bardzo na skalę czy temat, Ma mi się po prostu podobać Cofając się 3 lata wstecz pokażę chronologicznie to co udało mi się pozlepiać. T-55 AM2 Wołna 1/35 Tamiya+CMK+scratch GALERIA M-ATV 1/35 Panda + kupa dodatków i scratchu GALERIA M1078 LMTV 1/35 Trumpeter GALERIA MI-17-1V 1/35 Trumpeter + scratch GALERIA Wóz 172M 1/35 Tamiya + SKP + scratch GALERIA PZL-130 Orlik TC1 1/48 TOPGUN + scratch GALERIA MQ-8C Fire Scout 1/72 Attack Squadron M-28 Skytruck Straż Graniczna 1/48 TOPGUN + Scratch GALERIA MQ-8B 1/48 Attack Squadron Oczywiście na tym nie kończę i działam dalej. Na ten moment na warsztacie jest SARAF 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Piekna kolekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Bardzo fajowe te flachowe ulepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Andrzeju- bomba... czekamy na więcej Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Mogłeś je chociaż odkurzyć Świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 "Tolerowany poziom". Oż jaki skromny Bardzo fajne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Flacha, tragedii nie ma ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Uwielbiam oglądać te Twoje "ulepy" bo zawsze są na poziomie do, którego mam zamiar dążyć. Jako jeden z nielicznych (moim zdaniem) nie wpadasz w manierę brudzingu i przez to modele wyglądają realnie, a nie jak czołgi lub samoloty ze złomowiska po wciągnięciu z bagna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 26 Października 2015 Autor Share Napisano 26 Października 2015 Dzięki Panowie za miłe słowa "Tolerowany poziom". Oż jaki skromny . Mam taki problem, że moje modele zwykle mi się nie podobają. Flacha, tragedii nie ma ;) Uff, a już się bałem ;) Jako jeden z nielicznych (moim zdaniem) nie wpadasz w manierę brudzingu i przez to modele wyglądają realnie, a nie jak czołgi lub samoloty ze złomowiska po wciągnięciu z bagna. Cholera, a ja myślałem, że są brudne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Świetne modele, wskoczysz znowu z czymś do działu pancerki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2016 Kolejny ulepek do kolekcji GALERIA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Stycznia 2016 Share Napisano 24 Stycznia 2016 Te modele i tak trzeba zobaczyć na żywo, wtedy robią największe wrażenie Są cudowne! Trzymam kciuki za więcej pojazdów Sił Pancernych RP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 15 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2017 Uzupełnienie zaległości PT-91 TWARDY 1/35 MQ-1 Predator 1/48 GALERIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 Super a kiedy Rosiek do nich dołączy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 3 Maja 2017 Autor Share Napisano 3 Maja 2017 Jeszcze nie wiadomo. A to ostatni ulep. AHS Krab 155 mm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 3 Maja 2017 Share Napisano 3 Maja 2017 Fajny ulep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 31 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2017 (edytowane) Rok w pigułce. Rózne skale ;) Bell X-1 1/48 Eduard AHS KRAB 1/35 PZL.42 1/72 IBG SW-4 Puszczyk 1/1 (praca grupowa) Leopard 2 A5 1/32 Revell P.7a Arma Hobby PZL.23b 1/72 IBG SA-75 DŹWINA 1/35 Trumpeter Edytowane 31 Grudnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 31 Grudnia 2017 Share Napisano 31 Grudnia 2017 Puszczyk Ci najlepiej wyszedł Najlepszego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 31 Grudnia 2017 Share Napisano 31 Grudnia 2017 Zacna kolekcja, SA-75 bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 26 Czerwca 2018 Share Napisano 26 Czerwca 2018 Dzięki Panowie za miłe słowa "Tolerowany poziom". Oż jaki skromny . Mam taki problem, że moje modele zwykle mi się nie podobają. Flacha, tragedii nie ma ;) Uff, a już się bałem ;) Jako jeden z nielicznych (moim zdaniem) nie wpadasz w manierę brudzingu i przez to modele wyglądają realnie, a nie jak czołgi lub samoloty ze złomowiska po wciągnięciu z bagna. Cholera, a ja myślałem, że są brudne ;) Andrzeju, aż strach pomyśleć co będzie jak ci się zaczną podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 2 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2021 2019 pominąłem ale ulepki z 2020 będą poniżej. Dziwny to był rok, minął nawet nie wiem kiedy ale jak dla mnie był owocny w lepieniu modeli. Było kilka pierwszych "razów": pierwsza 32-jka, pierwsza figurka, pierwszy pocycek 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 22 Maja 2021 Autor Share Napisano 22 Maja 2021 Uzupełnienie 2021 K-MAX 1/48 Brengun, żywica. Malowanie zrobione z masek. 7tp 1/35 IBG. Model robiony z wyprasek testowych z zastosowaniem prototypowych dodatków firmy Master. RWD-14b Czapla 1/32 Lukgraph, żywica. Trochę własnych przeróbek, tablica Yahu i malowanie oznaczeń od masek. Cozy, firmy Creepytables. Robiona w ramach Nocnego Malowania Figurek 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 22 Maja 2021 Share Napisano 22 Maja 2021 Szacun wielki dla Guru naszego Polskiego modelarstwa!!!! Flachenty potrafi uczynić coś z niczego. Szczególnie podoba mi się pancerka w wykonaniu Mistrza. Super wyszedł TWARDY, T-72, T-55 Wołna i ostatnio najnowszy wypust firmy IBG czyli 7TP. Uczmy się od najlepszych...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 23 Maja 2021 Share Napisano 23 Maja 2021 Super kolekcja. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Maja 2021 Share Napisano 23 Maja 2021 Rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi