Jump to content

Jagdpanzer IV L/70(V), Dragon 1:35

Demonion
 Share

Recommended Posts

Rozgrzebałem powyższy model z uwagi na braki warsztatowe do III i Scuda (cza co nieco dokupić). Zresztą miałem straszną chęć na IV . Powoli się tworzy. Założenie to wiosna 1945 z 1 dywizji od Adolfa.

DSC00808_Fotor.jpg

DSC00809_Fotor.jpg

DSC00810_Fotor.jpg

DSC00811_Fotor.jpg

DSC00812_Fotor.jpg

Z dodatków to nie wiem co jeszcze dodam.

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tylny hak (sprzęg przyczepowy) wybrałeś do wersji produkcyjnej ostatniej.(3-ciej)

Reszta wozu jest w wersji produkcyjnej 2-giej.

W trzecim kroku instrukcji - do wyboru są dwie wersje.

Pozdrawiam

Krzysztof

No tam jest wybór, sprzęg i takie coś na końcu kadłuba.

No tam jest wybór, sprzęg i takie coś na końcu kadłuba..

To nie pierwsza taka historia z wyborem wersji w modelach Dragona( i nie tylko jego).

Choć zaznaczyli: "After Dec 1944" - (PO grudniu 1944) no i nie można mieć do nich pretensji.

Wersja 3-cia istotnie różni się od swojej poprzedniczki (wersji 2-giej) wyglądem zewnętrznym(nie tylko tym hakiem do holowania).

To jest przód wersji 3-ciej:

https://lh6.googleusercontent.com/-V4gO8AssvMA/TUYLYReb4QI/AAAAAAAAEAU/ifAAU2_RbYc/w903-h677-no/Jagdpanzer%2BIV%2BL70%2B%25285%2529.JPG

a tu wersja 2-ga:

http://postimg.org/image/xl3w0o2sn/

Pozdrawiam

Krzysztof

• 3 weeks later...
  • 8 months later...
  • 3 months later...
Po plamach i olejach to już Ci kompletnie zniknie. Modulację albo widać albo nie. Jeżeli nie widać, znaczy nie ma! Kiedyś myślałem podobnie jak Ty, ale wyedukowano mnie

Jutro to jeszcze podmaluje. Mieszankę bardziej jasną zrobię bo na dobrą sprawę to rozjaśnienia to się utrzymały w trzech miejscach.

• 6 months later...

Reset. Nowy kolor bazowy do późnego kamuflażu RAL 7028. Co do modulacji ostatnie rozjaśnienie odbywało się prawie białą farbą. Modulacji praktycznie nie widać na zdjęciu. W widoku naturalnym jest widoczna różnica. Kolor będzie szczątkowy. Kolorem dominującym będzie zieleń (taka cukierkowa) z posmakiem czerwonego brązu.

cJOXpMDYnmIMF5NSxH0SXluOv-l0Qay61oAqsp5lQ5q-MrNq1syNiprjvJiHnr11aUMlkZV1TVImy7KorGuRb4gsVUmkDDB6rtQyilVGZSP2MLwY_sWSEeOGecFIYqX6qpPKsD5sPTIygz8jo04S69h8N7niroMw7qqAEFWcniOSug-0wfsubI0OuGEfwJrTcfGxsjGk-mq9ow58Sty119R3SThvVcghP4rg9zq61LlQYPLHfkxiAEhClpER5vhNc73ac_6zZ2fV7VZjs5FzHcQWz5BNhZSFK2Kxkq4vu8DDjFdlDRIvmzoSvrrsXTG8M15Hq-srhu7YHilrnZlMmfBy6zPk6_TxntUdcgcZlhbGTP7bS_PYc_sIFGvWaX6U5EXULkQu0DHjVpUjGJHvzNWITnZhqLYoARylSMvoty6s1QBHeVuzcgyd8jqEskJJTxyoiPojBh1gpJDgK_DIY0sDN1le4Yto0QVGYhf7PKeoT990T9cPgBDgxA8y4uFeOPOGcM6iAUPTfFTz6uJPiDXaE0n6q5c0r3KseS6dg6oK8iDZLDixVBqh8msYOIbuftBvvieDVNf0JvnOD6TP-izVafTjjjp0MuMAyV9ApAhsd9KOzdl5=w1920-h703-no

No chyba, że ktoś ma jakiś pomysł to chętnie wysłucham. Kolejne malunki gdzieś koło piątku lub w przyszłym tygodniu albo nawet później.