Demonion Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Rozgrzebałem powyższy model z uwagi na braki warsztatowe do III i Scuda (cza co nieco dokupić). Zresztą miałem straszną chęć na IV . Powoli się tworzy. Założenie to wiosna 1945 z 1 dywizji od Adolfa. Z dodatków to nie wiem co jeszcze dodam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 widać, że poskładany na sucho ale wydaje mi się, że na trzecim zdjęciu wydechy przechylają się w prawo. Który to zestaw Dragona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 3 Listopada 2015 Autor Share Napisano 3 Listopada 2015 Enten idą delikatnie w prawo i za bardzo nie mam jak tego ugryźć bo już je przestawiałem i wróciły do poprzedniej pozycji a stopki podparcia równiutko siedzą. Zestaw 6397. PS. Chyba się udało przesunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Zasiadam do oglądania. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Wprawdzie brak mu wieży, ale też pooglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 4 Listopada 2015 Share Napisano 4 Listopada 2015 Tylny hak (sprzęg przyczepowy) wybrałeś do wersji produkcyjnej ostatniej.(3-ciej) Reszta wozu jest w wersji produkcyjnej 2-giej. W trzecim kroku instrukcji - do wyboru są dwie wersje. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 4 Listopada 2015 Share Napisano 4 Listopada 2015 Familia Panzer IV w każdej postaci budzi moją ciekawość, będę chętnie zaglądał, tym bardziej, że na półce czeka L(70) Tristara w wersji A . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 4 Listopada 2015 Autor Share Napisano 4 Listopada 2015 Tylny hak (sprzęg przyczepowy) wybrałeś do wersji produkcyjnej ostatniej.(3-ciej)Reszta wozu jest w wersji produkcyjnej 2-giej. W trzecim kroku instrukcji - do wyboru są dwie wersje. Pozdrawiam Krzysztof No tam jest wybór, sprzęg i takie coś na końcu kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 5 Listopada 2015 Share Napisano 5 Listopada 2015 No tam jest wybór, sprzęg i takie coś na końcu kadłuba.. To nie pierwsza taka historia z wyborem wersji w modelach Dragona( i nie tylko jego). Choć zaznaczyli: "After Dec 1944" - (PO grudniu 1944) no i nie można mieć do nich pretensji. Wersja 3-cia istotnie różni się od swojej poprzedniczki (wersji 2-giej) wyglądem zewnętrznym(nie tylko tym hakiem do holowania). To jest przód wersji 3-ciej: https://lh6.googleusercontent.com/-V4gO8AssvMA/TUYLYReb4QI/AAAAAAAAEAU/ifAAU2_RbYc/w903-h677-no/Jagdpanzer%2BIV%2BL70%2B%25285%2529.JPG a tu wersja 2-ga: http://postimg.org/image/xl3w0o2sn/ Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 21 Listopada 2015 Share Napisano 21 Listopada 2015 Gdzieś mi umknął ten temat, ale zasiadam i kibicuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 11 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Przed bazą i zdrapkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Ciesze się, że działasz! Czekam na dalsze prace! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 11 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Ciesze się, że działasz! Czekam na dalsze prace! Urlop w końcu i wypada nadrobić zaległości. Jaga, PZ III, T-90 i Scud, obowiązkowo chcę zakończyć te modele w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Super, że znowu "on the road". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Zawsze chętnie oglądam warsztaty modeli, które sam robiłem. Ciekaw jestem jak go zmalujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 22 Listopada 2016 Autor Share Napisano 22 Listopada 2016 Kurde praca nad kilkoma projektami to jednak męka więc trzeba pokończyć i robić pojedynczo no chyba, że coś wyskoczy Kolor bazowy z modulacją w trakcie młotkowania. Jeszcze kilka młotków i pełne schnięcie przed plamami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 22 Listopada 2016 Autor Share Napisano 22 Listopada 2016 Zdjęcie słabo pokazuje ale jest. Po plamach wejdę z olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 22 Listopada 2016 Autor Share Napisano 22 Listopada 2016 Po plamach i olejach to już Ci kompletnie zniknie. Modulację albo widać albo nie. Jeżeli nie widać, znaczy nie ma! Kiedyś myślałem podobnie jak Ty, ale wyedukowano mnie Jutro to jeszcze podmaluje. Mieszankę bardziej jasną zrobię bo na dobrą sprawę to rozjaśnienia to się utrzymały w trzech miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 23 Listopada 2016 Share Napisano 23 Listopada 2016 Po plamach i olejach to już Ci kompletnie zniknie. Fakt, lepiej jeszcze coś z tym podziałać, zwłaszcza, że ładne malowanie się zapowiada. Jeszcze to poziome zadrapanie mi się średnio widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 23 Listopada 2016 Autor Share Napisano 23 Listopada 2016 Model trafił do mycia. Malunek wyszedł przeokropny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 14 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2017 Reset. Nowy kolor bazowy do późnego kamuflażu RAL 7028. Co do modulacji ostatnie rozjaśnienie odbywało się prawie białą farbą. Modulacji praktycznie nie widać na zdjęciu. W widoku naturalnym jest widoczna różnica. Kolor będzie szczątkowy. Kolorem dominującym będzie zieleń (taka cukierkowa) z posmakiem czerwonego brązu. No chyba, że ktoś ma jakiś pomysł to chętnie wysłucham. Kolejne malunki gdzieś koło piątku lub w przyszłym tygodniu albo nawet później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Czerwca 2017 Share Napisano 15 Czerwca 2017 Co do modulacji Jagdpanzera to może coś pomoże ci mój warsztat: viewtopic.php?f=87&t=48058&hilit=Johann+Huber&start=75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 15 Czerwca 2017 Share Napisano 15 Czerwca 2017 Nie zaoszędne te zadrapania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 15 Czerwca 2017 Share Napisano 15 Czerwca 2017 Eee tam, trochę widać :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 18 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2017 Nie zaoszędne te zadrapania ? Jak na pojazd z końca wojny to nie ma sensu go maltretować, jakieś uszkodzenia zrobię plam kamo w stopniu podobnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi