Solo Napisano 27 Stycznia 2016 Share Napisano 27 Stycznia 2016 A ja jeszcze poczekam na finalny produkt, bo Kinetic zapowiedział że jeszcze trochę rzeczy poprawi, na przykład ma dodać więcej hydrauliki w komorach podwozia. Ja poczekam na recenzje, bo te zdjęcia na FB są marnej jakości i niewykluczone że w rzeczywistości jest znacznie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 27 Stycznia 2016 Share Napisano 27 Stycznia 2016 Tak, widziałem je już.Szczerze mówiąc to zdjęcia są marne i dużo tam nie widać, choć parę rzecz da się dostrzec. Niezłe wydają się być detale, model sprawia wrażenie dość łatwego w montażu (na przykład kadłub nie jest pocięty na kilka kawałków jak w Hasegawie). Gorzej z liniami podziału, które na zdjęciach wyglądają na dość szerokie, jak w innych modelach Kinetica. Może to być solidny model, ale chyba tego co oferuje Hasegawa nie przeskoczy. Obym się mylił. Czekałem na taką zapowiedź. Martwi mnie trochę rozczłonkowanie kadłuba, zwłaszcza w części nosowej. Linie podziału moim zdaniem można spróbować poprawić, choć nie wydaje się to konieczne. W porównaniu z Hasegawą Kinetic opracował kanały dolotowe do silników. Ciężko ocenić ze zdjęć ale wydają się posiadać prawidłową długość i profil. Co do wnęk głównych goleni podwozia to mogli zostawić tak jak są w testowych wypraskach. Mniej zaawansowanym modelarzom by to raczej nie przeszkadzało, a tym bardziej wymagającym ułatwiło ich doposażenie. Mam nadzieję że będzie w zestawie kalkomania z chociaż jednym oznakowaniem z okresu pierwszej wojny w Zatoce z 1991r. Miałem nic nie kupować w tym roku, ale ten jeden raz się skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Stycznia 2016 Share Napisano 27 Stycznia 2016 Akurat podział kadłuba jest chyba mniej więcej taki sam jak w Hasie niestety, a już miałem nadzieję że nie będzie takiego rąbania na kawałki. Linie podziału poprawiać? Nie po to kupuję model zapowiadany jako "przełom technologiczny" (coś w tym stylu na ARC pisał gość z Kinetica), żeby w 2016 roku samemu ryć linie podziału na całym modelu. No to jest absurd dla mnie, nie mówiąc już o tym że takie zadanie dla 90% modelarzy jest niewykonalne (włącznie ze mną). Te linie nie są złe, po prostu sądziłem że będzie to coś subtelnego na poziomie Hasegawy, F-16 Tamki czy GWH, tymczasem ze zdjęć wynika że to jednak taki "chiński średni poziom". Tragedii nie ma, ale chciałbym jednak trochę więcej, o ile te zdjęcia nie kłamią. Zobaczymy. Warto jeszcze wspomnieć o tym, że ponoć Kinetic przyłożył się do kwestii spasowania elementów wlotów powietrza (w Hasie jest z tym podobno problem, tak słyszałem) i w części nosowej. Generalnie użycie nowych technologii i produkcja w innej fabryce ma skutkować ogólnie lepszym spasowaniem modelu. Jeśli im to faktycznie wyjdzie, to będzie ogromny plus tego zestawu. Z ciekawostek warto wspomnieć o ułatwieniu cięciu skrzydeł w przypadku robienia ich w postaci złożonej, choć nie rozumiem w czym problem aby zaprojektować takie skrzydła w dwóch częściach, gdzie maskowanie ewentualnego łączenia (przy skrzydłach rozłożonych) mogłoby być zrobione elementem udającym zawiasy. Wtedy nie byłoby problemu. Z ciekawostek gdzieś wyczytałem że zdaje się ma też być otwierana komora sondy paliwowej. No i cena - ma być tanio. W porównaniu z Hasegawą naturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialy7207 Napisano 27 Stycznia 2016 Share Napisano 27 Stycznia 2016 Witam czy tanio to nie wiem . Wpreorderze w LM przy płatności via PAY PAL przy kursie dolara na dzień 27 01 2016 to około 293 PLN z przesyłką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Stycznia 2016 Share Napisano 27 Stycznia 2016 Sprowadzanie indywidualne modeli z Azji jest z reguły bardzo drogie i generalnie nieopłacalne. Pisząc że ma być tanio Kinetic porównuje się do modeli Hasegawy, które dochodzą (mam na myśli ich F/A-18 naturalnie) do 60 dolarów w tym samym sklepie. U nas najnowsze modele Kinetika w Exito kosztują ok. 200 zł i jeśli ta cena się utrzyma w przypadku Hornetów, to będzie to znacznie taniej niż blisko 300 zł za 25 letnie modele Hasegawy, bo tak u nas mniej więcej kosztują. Jeśli jakość faktycznie będzie lepsza albo zbliżona do tego co daje Hasegawa (a z tego co wiem jakość tych modeli akurat nie jest zachwycająca - sam ich w ręku nie miałem), a cena taka jak napisałem, to faktycznie może to być najlepszy model Horneta na rynku w tej skali. Czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialy7207 Napisano 27 Stycznia 2016 Share Napisano 27 Stycznia 2016 Obyś sie nie mylił !Chociaż drogo to pojęcie względne.Su-33 wraz z kosztami przesyłki wyniósł mnie 322 PLN .Przy cenie w Polsce to prawie jak okazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Stycznia 2016 Share Napisano 27 Stycznia 2016 A można go gdzieś w Polsce kupić w jakimś sklepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Stycznia 2016 Share Napisano 27 Stycznia 2016 Kilka zdjęć złożonego modelu z Norymbergii:. Zaczyna mi się to coraz bardziej podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 http://www.azmodel.cz/product_info.php?cPath=26&products_id=778&osCsid=8m47lqbj9q6tauihkh1mopvsd4 bardziej wznowienie niż nowość, choć nowy in-box znaleźć ciężko. Starsze wypusty do pooglądania na Britmodeller. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialy7207 Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Witam! Może kogoś zainteresuje:http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?showtopic=290609 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Nie wiem czy już było, ale w marcu ma być podobno Su-34 od Kitty Hawka: http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234996669-kitty-hawk-su-34-148-render-march/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Lutego 2016 Autor Share Napisano 3 Lutego 2016 Hobby Boss też ma Su-34 w zapowiedziach. A link w poście nad Solo jest dokładnie o tym samym ;) Pokraczny samolot ale jak będzie w okolicach 150 to może się skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Ale 150 czego? Bo raczej nie PLN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Hehe, dokładnie. 150 to mogło być jak euro było poniżej 4 zł. Panowie, tanie modelarstwo to już było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Całe szczęście cała góra pudeł w magazynku; wystarczy na parę lat ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Mimo iż 48 to nie mój świat to jednak kaczy dziób kupię na 100% samolot na żywo wygląda obłędnie więc i w skali 48 będzie zapewne cieszyć oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Panowie, to KH, ja bym nie szalał z deklaracjami... To już wolałbym Hobby Bossa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 To prawda, ale jak kupuję HB to przynajmniej nie mam koszmarów sennych p.t. "jak ja to wszystko spasuję". KH pewnie zrobi wszystkie panele pootwierane, a jak będziesz chciał je pozamykać to nic nie będzie pasowało. To samo z innymi częściami. Wiesz, o ile HB - mam wrażenie, może się mylę - jakieś tam postępy robi i być może nawet zwraca uwagę na krytykę, tak modele KH od samego początku aż do ostatnich robione są na to samo kopyto. Ten sam dziwny, powyginany plastik, kadłuby pocięte na kawałki i te nieszczęsne panele pootwierane gdzie się da, a wszystko okraszone pomniejszymi, niechlujnymi błędami. Zobaczymy czy kiedykolwiek jeszcze kupię ich model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Niestety co do jakości KH to zgadzam się z Solo. Ostatnio z ciekawości otworzyłem F-35C i postanowiłem spasować połówki kadłuba, trochę się przeraziłem bo żeby złożyć to do kupy potrzeba by czworo rąk pomagałem sobie taśmą ale jak dociskałem z drugiej strony to taśma puszczała i tak na okrągło Trochę lepiej jest z F-35B choć tam też dolna część kadłuba jest dziwnie podzielona i nie wiadomo jak to wszystko spasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Cholibka, aż tak źle? Mam tego F-35C i liczyłem że nie jest z nim tak najgorzej. Pewnie znowu naprężenia plastiku - z czego oni robią te wypraski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Niestety nie jest zbyt dobrze, ale może akurat Tobie trafił się jakiś lepszy egzemplarz? Mniej zestresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Lutego 2016 Autor Share Napisano 4 Lutego 2016 Chętnie przyjmę każdą ilość nieskładalnych F-35 od HK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESP Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Ja zacząłem Gripena A/C od KH i po wielu próbach umieszczenia kabiny w kadłubie dałem sobie spokój. Każda część to walka i wielokrotne próby dopasowania (do tego wszystkie krawędzie były wyoblone więc szpachli poszło sporo). Kalki na tablice przyrządów o ok 20% większe niż sama tablica. Do tego sama tablica za wysoka. Szkoda bo maja bardzo fajną tematykę ale niestety jeszcze muszą popracować nad produkcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Cholibka, aż tak źle?Mam tego F-35C i liczyłem że nie jest z nim tak najgorzej. Pewnie znowu naprężenia plastiku - z czego oni robią te wypraski? Panowie, model jest sklejalny... bez paniki http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234995920-f-35c-lightning-ii-kittyhawk-148/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESP Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Woit, każdy model jest sklejalny, ale czasem koszt jest wyższy niż nagroda ;) Wiem, że to diamenty powstają pod wpływem wysokiej temperatury i ogromnego ciśnienia, ale czasem to ciśnienie może rozsadzić zanim diament powstanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi