Mikolaj75 Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 Dla przewietrzenia umysłu w toku zmagań z Su-20 postanowiłem zaszaleć i zejść na nieznany mi dotychczas modelarsko ląd Wybór padł na temat rzadko poruszany i do tego w mało popularnej tu u Was skali 72 - STAR 266 z Tololoko (Autolokomotiv). Jako debiutantowi model wydaje mi się dość trudny. Początkowy zamiar ograniczenia się do pudełka nie będzie mógł być zrealizowany, ale też nie będę szedł tak daleko jak z moimi samolotami. Zdaję sobie sprawę, że może być sporo różnic w podejściu do budowy, dlatego proszę o życzliwą pomoc i wskazówki. Na początek nieco wzbogacona rama: Nie podobał mi się też bęben wyciągarki, to sobie zrobiłem nowy: Pozdrawiam i liczę na miłe przyjęcie Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 postanowiłem zaszaleć i zejść na nieznany mi dotychczas modelarsko ląd Ale uważaj!!! To wciąga jak grzęzawisko.Ja jak zacząłem z pojazdami to lotnictwo odstawiłem na parę lat... Nie podobał mi się też bęben wyciągarki, to sobie zrobiłem nowy: No i zaczyna się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 Mikołaj75, tylko nie szalej, bo starych wyjadaczy wpędzisz w kompleksy! Choć faktycznie, Twój bęben lepiej wygląda od odlewu. Z przyjemnością będę podglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 A ja poproszę o inboxa i o określenie jaką wersję będziesz budował. Osobiście liczę że cię wciągnie tak jak pisał kolega Ges Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roy P Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 Chętnie popatrzę. Też mam ten model i kiedyś go popełnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 No i zaczyna się... Ta, będzie szybki warsztat. W dwa lata się uwinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 A ja poproszę o inboxa Tu masz 2 linki: InBox Zrobiony model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 Kto tu do nas wpadł. Nie wierzę. On ma wyprawę, jeszcze w tej skali. Do teraz nie mogę wyjść z podziwu po ostatnich zdjęciach dyszy. Będzie się działo, a mnie ciekawi ile Mikołaj zostawi z oryginalnego modelu, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 No i (piiiiii) zaczęło się. Jak żyć Mikołaju? Jak żyć? Nie no oczywiście to żart. Działaj, działaj. Ja sobie spokojnie powpadam w kompleksy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 Będzie się działo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 A właśnie, Mikołaju, co to za Star będzie? Lotniskowy holownik? A może "krasula"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 10 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2016 Dzięki Panowie za przyjęcie i zainteresowanie. p11c - Grzes wstawił in-box czyli nie ma potrzeby powtarzania; Oczywiście zejście na ląd nie oznacza całkowitej zdrady lotnictwa - chcę przymierzyć się do klasycznego holownika. I myślę również, że aż tak bardzo "nie będzie się działo" - nie mam tu zamiaru niczego szczególnie otwierać. Natomiast nie odpuszczę mu żadnych zewnętrznych detali na tyle ile uda mi się ustalić. W razie czego interweniujcie. Dzięki - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 Czyli będzie to klasyczna wersja pojazdu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 Jeśli przeciągnie się praca do października to z zewnątrz służę pomocą w dokumentacji fotograficznej A póki co to tyle co w dziale Walkaround niestety :/ Kibicuje mikrusowi, ale znając warsztat Su-20, to wygodnie się ułożyć w fotelu i czekać na aktualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 Coś potrzebujesz to pisz. W podręcznym magazynku mam kilka tysięcy fotek różnych pojazdów lotniskowych Jaki samolot chcesz podczepić i z jakiej jednostki? Może coś konkretniejszego udałoby się wyszperać niż takie przykładowe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 Czy jest prawdopodobne, żeby w charakterze ciągnika lotniskowego użyto Stara z ZU-23 na pace? Czy w ogóle takie "kanonierki" pałętają się po lotnisku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 Dobre pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Stycznia 2016 Share Napisano 10 Stycznia 2016 Raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 10 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2016 Piotrze - nie mam pojęcia czy po lotniskach pomykają Stary z ZU, jednakowoż takiej odmiany nie przewiduję. Klasyczna skrzynia będzie, taka jak na zdjęciach co to je Grzes pokazał. Holowany obiekt nie jest jeszcze docelowo i precyzyjnie wybrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Negev Napisano 11 Stycznia 2016 Share Napisano 11 Stycznia 2016 Zapytalem wlasnie panow z Miroslawca i Swidwina. Holujacy Star 266 ma normalna pake. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 11 Stycznia 2016 Share Napisano 11 Stycznia 2016 Trochę szkoda, miałem taką koncepcję... Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 Stycznia 2016 Share Napisano 11 Stycznia 2016 A jakie malowanko będzie?bo u mnie jeździ w czarno-szare plamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 11 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2016 Malowanie będzie klasyczne - czyli to specyficzne khaki. Przy okazji proszę o Wasze ewentualne poglądy na temat doboru farby - jednym z typów, który już mi wskazano jest Humbrol 75. Wydaje mi się całkiem, całkiem, ale może jest jakaś alternatywa. W toku ostatniego mojego wpisu umknęło mi, a mogłoby się wydać niegrzeczne - Tomek Mroczkowski - dzięki za propozycję co do dokumentacji. Na pewno dam znać jeśli coś będzie potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Stycznia 2016 Share Napisano 11 Stycznia 2016 W toku ostatniego mojego wpisu umknęło mi, a mogłoby się wydać niegrzeczne - Tomek Mroczkowski - dzięki za propozycję co do dokumentacji. Na pewno dam znać jeśli coś będzie potrzebne Spokojnie, nie czekam na żadne oficjalne podziękowania ani nic Ja tu jestem od fotografowania tego naszego sprzęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 Stycznia 2016 Share Napisano 11 Stycznia 2016 Z tego co zauważyłem-odcienie są różne ,zależne od wszystkiego,tj miejsca przechowywania,daty i miejsca ostatniego remontu itp..tak więc moi zdaniem jak zrobisz-będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi